Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Παρατήρησες κάτι;

Τελευταία παρατηρώ την κυβέρνηση να τραβάει το σκοινί.
Η "σοσιαλιστική" μας εξουσία φαίνεται να υιοθετεί όλο και πιο ακραία φρασεολογία απέναντι σε όποιον αντιστέκεται ή διαμαρτύρεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Με σύμμαχο τα ΜΜΕ προσπαθεί να περιθωριοποιήσει ολόκληρες ομάδες πληθυσμού, καταργεί το δικαίωμα της συνάθροισης, ρίχνει λάσπη σε αυτούς που αντιστέκονται και επικαλείται τη νομιμότητα και τη δημόσια τάξη.
Οι ίδιοι άνθρωποι που πριν λίγο καιρό έδιναν ψήφο στους μετανάστες στήνουν τώρα φράκτες στα σύνορα και εξαγγέλλουν απελάσεις.
Εκείνοι που υποδέχονταν στον Πειραιά τους αγρότες της Κρήτης τώρα απαγορεύουν την κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους τη συνάθροιση, ακόμα και την απόπειρα αυτής!
Το Πανεπιστημιακό άσυλο σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν, από αυτούς που κάποτε αγωνίστηκαν για αυτό, μέσα από αυτό.
Η άρνηση πληρωμής διοδίων θα φέρει βαριές κυρώσεις, οι δε αρνητές χαρακτηρίζονται
 αντικοινωνικοί και τζαμπατζήδες.


Η Κερατέα βρίσκεται υπό πολιορκία από εκείνους που μιλούσαν για συναίνεση και κοινωνικούς εταίρους.
Τα συνδικάτα που δεν συμφωνούν με τις κρατικές αποφάσεις κατηγορούνται από πρώην συνδικαλιστές και νυν στελέχη της κυβέρνησης για συντεχνιακή νοοτροπία, ενώ οι νυν συνδικαλιστές υφίστανται πόλεμο λάσπης από τους πρώην συναδέλφους τους.
Οι απεργίες λύνονται η μία μετά την άλλη με δικαστικές αποφάσεις και οι απεργοί δέχονται επίθεση από τα ΜΜΕ με "αποκαλύψεις" για τους μισθούς και τα επιδόματα τους.
Η "σοσιαλιστική" "προοδευτική" παράταξη του γιου απορρίπτει τον 3ο δρόμο του ιδρυτή πατέρα και ανακαλύπτει τον 4ο με νεοφιλελεύθερα συντηρητικά χαρακτηριστικά, εγκαταλείποντας παλιούς συμμάχους στη Μέση Ανατολή και ευθυγραμμίζεται πλήρως με ΗΠΑ και Ισραήλ κηρύσσοντας την ανάγκη για παγκόσμια διακυβέρνηση.
Προκειμένου να περάσει τη νέα πολιτική της και με δεδομένο πως χάνει τους παραδοσιακούς της υποστηρικτές της ευρύτερης αριστεράς και της εργατικής τάξης στρέφεται στο πιο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας.
Τη νομιμόφρονα συντηρητική μεσαία τάξη που προσπαθεί να φοβίσει με σενάρια οικονομικής καταστροφής και ανομίας.
Εκμεταλλεύεται την αύξηση της εγκληματικότητας και την ανεργία για να τη συσπειρώσει.
Στρέφεται στην ανασφάλειά της μεγαλώνοντας την καταστολή και τις δυνάμεις της, φοβερίζοντας αυτούς που αντιστέκονται με κυρώσεις και χαρακτηρίζοντάς τους αντικοινωνικούς.
Επικαλούνται λαϊκή εντολή όταν γνωρίζουν καλά πως μόλις ένα 25% τους στηρίζει, ενώ παρά τις επιθέσεις τους κατά επαγγελματικών κλάδων σε επιμέρους μέτρα ελάχιστοι συμφωνούν.
Συγχωνεύουν δήμους απομακρύνοντας τον πολίτη από το κέντρο λήψης αποφάσεων ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, ενώ η απόλυτη πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια έχει παραδοθεί σε συνδυασμούς που στηρίχτηκαν από λιγότερους από το 20% των πολιτών.
Δε θα σταθώ στο τι λέγανε πριν λίγο καιρό και τι τώρα αυτοί που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική.
Οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού και κανείς σκεπτόμενος πια δεν περιμένει να ακούσει την αλήθεια από κανένα πολιτικό.
Ούτε καν το ίδιο ψέμα σε βάθος χρόνου δεν περιμένω από αυτούς.
Αυτό που παρατηρώ τελευταία όμως είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.
Είναι η φασιστικοποίηση του λόγου και των έργων τους.
Διαβάστε τα χαρακτηριστικά του νεοφασισμού και σίγουρα θα δείτε τις ομοιότητες.
Ακόμα βέβαια δεν υπάρχει ταύτιση με κόμματα σαν του Μουσολίνι, αλλά πως θα μπορούσε;
Ζούμε σε μια εντελώς διαφορετική εποχή με μια παγκoσμιοποιημένη οικονομία και σε μία ενωμένη Ευρώπη με κοινό νόμισμα.
Αν λάβουμε υπόψη μας όμως τις διαφορές αυτές ποιος δε βλέπει ανατριχιαστικές ομοιότητες;
Αν έχω δίκιο ή άδικο θα φανεί σύντομα.
Φοβάμαι όμως πως ένας πολιτικός κόσμος χωρίς λαϊκή αποδοχή και μια κυβέρνηση που χάνει τα λαϊκά της ερείσματα δεν έχει άλλη επιλογή από την εντατικοποίηση αυτής της προσπάθειας.
Πιστεύω θα δούμε κι άλλα.
Θα δούμε τη ρητορική της κυβέρνησης να σκληραίνει, την καταστολή να ισχυροποιείται, τον ιδεολογικό μανδύα να γίνεται ακόμα πιο ακραίος και τη ρήξη μεταξύ εξουσίας και πολιτών να βαθαίνει.
Φοβάμαι ότι διολισθαίνουμε σε ένα νέου τύπου φασισμό, με την ενεργητική στήριξη της μειοψηφίας από τους συντηρητικούς μεσοαστούς την οικονομική ελίτ και τον τύπο, με την σιωπηρή πλειοψηφία να αποκλείεται από τις αποφάσεις και τις δυνάμεις καταστολής σε σύμπραξη με τα ΜΜΕ να καταστείλουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας.
Μήπως είμαστε ήδη σε αυτό το δρόμο;


Update 8/3/2011: Όταν έγραφα αυτό το κείμενο δεν είχα υπόψη μου το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο δικαιοσύνης περί εχθροπάθειας.
Στην εισαγωγή διαβάζω:
"Στον παρόντα νόμο, ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας."
Νομίζω έρχεται και δένει με όσα αναφέρω παραπάνω...
Διαβάστε το νομοσχέδιο αλλά και σχόλια εδώ

Update 2/8/11: Άργησα... έπρεπε να το βάλω από 28-29/7. Τότε αποδείχτηκε και εμπράκτως η φασιστικοποίηση του "πολιτεύματός" μας... Αλλά και τις επόμενες ημέρες, οι δηλώσεις του υπουργού "προστασίας" του πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του εκπροσώπου τύπου της αστυνομίας αλλά και άλλων εντεταλμένων της κυβέρνησης απέδειξαν πως αυτή η ανάρτηση είναι και σωστή και επίκαιρη ακόμα. Δες εδώ τι έγινε από πλευράς αστυνομίας τις ημέρες εκείνες και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα...

Update 2/8/11: Φαινόταν από καιρό πως τη σούπα του δημοκρατικού ΠΑΣΟΚ χαλάνε τα μπλόγκ με την κριτική τους. Βλέπεις δεν είμαστε καναλάρχες να μας δώσει μερικά δημόσια έργα, καμιά παράνομη άδεια ή καμιά κρατική διαφήμιση να το βουλώσουμε.
Μετά τον Μπεγλίτη λοιπόν, στο χορό ο νέος δημοκράτης υπουργός δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Ο Μ με Μ κεφαλαίο που λέγαμε, είπε «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους».
Αφού χαρακτήρισε "τσαντίρια" τις σκηνές των αγανακτισμένων στο σύνταγμα και στη συνέχεια έστειλε τα ΜΑΤ να καθαρίσουν, τώρα χαρακτηρίζει "κουκουλφόρους" τους μπλόγκερ που γράφουμε με ψευδώνυμο.
Δε έμεινε όμως εκεί ο υπουργός "δικαιοσύνης".
Δήλωσε πως έρχονται αλλαγές και στους νόμους που καθορίζουν το συνέρχεσθαι, αλλά και τα ΜΜΕ ώστε στο θέμα της "πολιτικής βίας", "προκειμένου να οριστούν κανόνες αυτοδέσμευσης των Μέσων, αλλά και για τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας του ΕΣΡ"(!!)
Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει πια για τις προθέσεις της δημοκρατικής αυτής κυβέρνησης;
Νομίζω τους αξίζει η απάντηση που πήρε ο υπαστυνόμος Ιωάννης Πετράκης από τους ληστάς...

Update 4/1/2012: Χθες (νομίζω) κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει καθαρά την ενοχοποίηση διαδηλωτή από αστυνομικούς της ομάδας Δ. Ο διαδηλωτής συλλαμβάνεται και κάποιοι αστυνομικοί φαίνονται καθαρά να φέρνουν άδεια μπουκάλια μπύρας και να τα βάζουν σε σακίδιο που ο διαδηλωτής είχε μαζί του ώστε προφανώς να τα χρησιμοποιήσουν ως τεκμήριο ενοχής του.
Το περιστατικό είχε καταγγελθεί και παλιότερα από φωτογράφο που ήταν στο σημείο που όμως αναγκάστηκε να αποχωρήσει χωρίς να φωτογραφίσει επαρκώς το περιστατικό μετά από απειλές που δέχτηκε από τους αστυνομικούς. Το διαδίκτυο έχει "βουίξει" με αυτό το βίντεο, αλλά τα συμβατικά ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος. Προφανώς και αυτό το περιστατικό θα περάσει χωρίς καμία συνέπεια για τους υπεύθυνους. Έτσι αυτοί όχι μόνο θα συνεχίσουν αυτή την πρακτική αλλά θα αποθρασυνθούν ακόμα περισσότερο.
Όταν έγραψα αυτό το κείμενο πριν ένα χρόνο ο φασισμός που ζούσαμε ήταν φραστικός κυρίως.
Η κυβέρνηση και τα "παπαγαλάκια" της είχαν επιδοθεί σε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης κάθε "αντιφρονούντος" ώστε να κάμψουν τις αντιδράσεις στα σχέδιά της.
Τελευταία όμως έχουν μειωθεί αυτού του είδους οι επιθέσεις.
Τα επιχειρήματα έχουν πάψει να πείθουν, οι φραστικές επιθέσεις έχουν γίνει λιγότερο αποτελεσματικές και το βάρος πλέον μετά την παταγώδη όσο και προβλέψιμη αποτυχία της ακολουθούμενης πολιτικής έχει πέσει σε μια πιο πρακτική αντιμετώπιση.
Τα λόγια έδωσαν τη θέση τους στην ράβδο του αστυνομικού και την απειλή του στημένου δικαστηρίου.
Αμφιβάλλει κανείς ακόμα πως ζούμε σε μια ιδιότυπη χούντα;

Ενημέρωση 15/2/2012: Ο Γιώργος Νικολόπουλος στο protagon.gr πλέον το λέει ξεκάθαρα. Να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο σύνταγμα. Ας οριστεί ένας χώρος όπως για παράδειγμα το ολυμπιακό στάδιο να πηγαίνουν "αυτοί" που θέλουν να διαδηλώσουν ώστε ο κος Νικολόπουλος με τη παρέα του να μπορεί με την ησυχία του να πηγαίνει στον αγαπημένο του κινηματογράφο. Το θέμα φυσικά δεν είναι πως υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιες απόψεις αλλά πως αυτές οι απόψεις γίνονται mainstream με την συμβολή τέτοιων δήθεν αντικειμενικών μέσων.  
Δεν πέρασε δε μια μέρα και η κυβέρνηση φαίνεται να υιοθετεί τις προτάσεις του Γ Νικολόπουλου!
Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό (τον ποιόν;;) αποφασίστηκε να "αναμορφωθεί" η νομοθεσία για τις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με τις προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας θα απαιτείται άδεια για τις διαδηλώσεις. Ο αιτών θα πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη των πιθανών επεισοδίων. Αν αυτά είναι πιθανά σου λέει θα πρέπει να πληρώσεις την αστυνομία για τα επιπλέον μέτρα που θα πάρει! Αν δεν το κάνεις είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις μετά για πιθανές ζημιές και η αστυνομία δεν φέρει ευθύνη!!! Με άλλα λόγια διαδηλώσεις σαν αυτές που βλέπουμε από το καλοκαίρι στο σύνταγμα θα είναι παράνομες, θα μπορούν να διαλύονται από νωρίς με την παρέμβαση της αστυνομίας αλλά και αυτοί που τις υποκινούν (όπως έγινε με σελίδες στο facebook) θα είναι όχι μόνο παράνομοι αλλά και πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι με "πρόστιμα" εκατομμυρίων ευρώ!



Διάβασε επίσης:
Fascism (Wikipedia)
The 14 defining characteristics of Fascism
Νεο-φασίστες Ιταλοί και ο ορισμός του φασισμού..

Umberto Eco: Eternal Fascism: Fourteen Ways of Looking at a Blackshirt
Τα ΜΑΤ του Στρατού σε δράση. Βίντεο από την άσκηση στο Κιλκίς
Βρίζει, προσβάλλει και τρομοκρατεί τους πολίτες η κυβέρνηση
Φασισμός και Φασίστες
Ο ασκός της «εχθροπάθειας»
Εχθροπάθεια
Αστυνομική βία στο Σύνταγμα
Τα ποτιστικά της ΕΛ.ΑΣ.

Αλλαγή στο συνέρχεσθαι, πίεση στους μπλόγκερ
Η ιδεολογία της «νομιμότητας»
Ένα τέρας μεγαλώνει: Δημοκρατικός Φασισμός!
Ο άθλιος Τέλλογλου
Στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Χούντα 2.0 beta version

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου