Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Τα κοντά ποδάρια των... URL

Τα ψέματα δεν έχουν μόνο κοντά ποδάρια, έχουν και URL...
Τα πολιτικά «στελέχη» αυτής της χώρας πάντα έλεγαν μπαρούφες, άλλωστε ποτέ στην ιστορία μας ο κόσμος δεν πήγαινε στις συγκεντρώσεις για να  ακούσει τι θα πει ο πολιτικός.
Πηγαίναμε για να χειροκροτήσουμε, και να δείξουμε στον αντίπαλο πόσοι είμαστε.
Ξέραμε όλοι ότι ο δικός μας θα πει μπαρούφες, αλλά ο άλλος θα πει σκέτες μαλακίες.
Μπήκαν και στο διαδίκτυο για να αναρτούν τις μπαρούφες τους. Έτσι κι αλλιώς κανείς δε θα τις διαβάσει και όσο να πεις, πρέπει να είμαστε "μοντέρνοι".
Ειδικά το ΠΑΣΟΚ έχει ένα εξαιρετικό ιστότοπο όπου μπορείς να βρεις τα πάντα. Υλικό από κάθε ομιλία, κάθε επερώτηση, κάθε εκδήλωση των στελεχών του κόμματος.
Μέχρι και υπηρεσία για μαζική αποστολή sms διαφημίζουν (δεν λειτουργεί ακόμα).
Τώρα οι μπαρούφες τους αποκαλύπτονται με τρόπο εντυπωσιακά εύκολο.
Δοκίμασέ το, έχει πλάκα.
Πες λοιπόν ότι κάποιο στέλεχος στο δελτίο των 8, αναλύει τις απαραίτητες αποκρατικοποιήσεις, και πόσο αυτές θα βοηθήσουν τη χώρα.
Μπαίνεις στο γούγλη, και γράφεις: site:pasok.gr ξεπούλημα .
Σου το έχω έτοιμο εδώ!
Δοκίμασέ το και με άλλες λέξεις κλειδιά...
Προτείνω ανεπιφύλακτα λέξεις όπως ανάπτυξη, ύφεση, φόρους, συντάξεις, χαμηλοσυνταξιούχους, ΛΑΡΚΟ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ , "δημόσια περιουσία" (όπως το βλέπεις με εισαγωγικά) και άλλα τέτοια, αλλά και ονόματα, όπως Φωτόπουλος, Πιπεργιάς, Τσουκάτος κλπ... και πρώτο απ' όλα δεσμεύσεις ή δέσμευση.
Θα ρίξεις πολύ γέλιο...
Έτσι έφτιαξα και το σκριπτάκι που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα.

Από την άλλη μεριά η ΝΔ υπολείπεται πολύ σε αυτό τον τομέα.
Αν ψάξεις στο nd.gr θα νομίσεις πως αυτό το κόμμα ιδρύθηκε μετά τις εκλογές του 2009. Τα αρχεία τους βρίσκονται κρυμμένα στο "βαθύ internet" που λένε οι νετάκιδες, δηλαδή πίσω από βάση δεδομένων (τυχαίο;...)
Για παράδειγμα αν ψάξεις στη φόρμα που προσφέρει το nd.gr τη λέξη αλογοσκούφης θα δείς αυτό.

Μία καταχώρηση μόνο για τον τσάρο της οικονομίας!
Όσο για το θέμα των ημερών, την πολυσυζητημένη απογραφή: δες αυτό.

Ο γούγλης με την παραπάνω μέθοδο βέβαια αποκαλύπτει μερικά παραπάνω που δεν εμφανίζονται στη βάση δεδομένων... τυχαίο;
Δοκίμασέ το: site:nd.gr απογραφή και site:nd.gr αλογοσκούφης. Τα περισσότερα φυσικά θα σου βγάλουν θαυμαστικούλι με την ειδοποίηση: "Ο ζητούμενος πόρος δε βρέθηκε"...
Ένα από τα έγγραφα που τους ξέφυγε γράφει:
"Δεσμευτήκαμε προεκλογικά ότι, αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης για τη Νέα Διακυβέρνηση, θα προχωρήσουμε σε πλήρη δημοσιονομική απογραφή και θα ενημερώσουμε υπεύθυνα την ελληνική κοινωνία."
Ουπςςς... αυτό σας ξέφυγε παιδιά... και έχει και άλλα...
Όπως και να είναι, μερικές φορές η έλλειψη στοιχείων είναι εξίσου αποκαλυπτική για το έτερο κόμμα εξουσίας, διαφάνειας κλπ κλπ.
Επιπλέον, πρέπει να τονίσω εδώ ότι καταγγέλλω τη Νέα Δημοκρατία για αυτή τη συμπεριφορά.
Τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ έχει στη διάθεσή μας τις προεκλογικές του μπαρούφες ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να διασκεδάζει αυτές τις μαύρες μέρες!

Μέρες λοιπόν που είναι, με την TV γεμάτη Ρωμαίους, κελεμπίες, ψαλμωδίες και άλλα τέτοια εποχιακά φρούτα μπες και παίξε.
Σου εγγυώμαι πως θα διασκεδάσεις.
Πρόσεξε όμως, μπορεί και να προβληματιστείς...

Υγ Αν τίποτε από τα παραπάνω δε σε έχει κάνει να γελάσεις ή να προβληματιστείς, δες αυτό:
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ blog.nd.gr
Priceless!
(Update 9/2011) Το μπλόγκ έχει εξαφανιστεί πλήρως, ακόμα και από τις αποθηκευμένες σελίδες του google (ευχαριστώ @rdjonesb3 για την επισήμανση). Φαίνεται πως είχε την ίδια άδοξη τύχη με πολλά σε αυτό το portal αν και ακόμα υπάρχουν τα ίχνη του...

Update 23/4/2011:
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ΚΚΕ.
Εκτός από το φοβερά αστείο ΚΚΕ generator υπάρχουν και τα ανατριχιαστικά γραπτά των ιδίων, αναρτημένα στην επίσημη σελίδα τους:
"Δεν υπάρχει πιο δύσκολο μα και πιο τιμητικό από του να είσαι μέλος του κομμουνιστικού κόμματος.
Μην ξεχνάμε ποτέ την παρακαταθήκη που μας δίνει σχετικά ο μεγάλος Στάλιν:
«Δεν υπάρχει τίποτα ανώτερο από τον τίτλο του μέλους του κόμματος, που ιδρυτής και καθοδηγητής του ήταν ο Λένιν. Δεν μπορεί ο καθένας ν' αντέξει στις δυσκολίες και τις θύελες που συνδέονται με την ιδιότητα του μέλους ενός τέτοιου κόμματος. Παιδιά της εργατικής τάξης,παιδιά της ανέχειας και του αγώνα, παιδιά απίστευτων στερήσεων και ηρωικών προσπαθειών, να τι πρέπει να είναι τα μέλη του κόμματος. Δεν υπάρχει πιο δύσκολο μα και πιο τιμητικό από του να είσαι μέλος του κομμουνιστικού κόμματος»."
Γραμμένο το 2003, όχι το '40.
Δες ολόκληρο το κείμενο να ανατριχιάσεις...!
Θες κι άλλα;
Το 'μαθες πια, site:kke.gr στάλιν
Δες επίσης (τα links θα ανανεώνονται συνεχώς):
Τα κοντά ποδάρια των... blogs
Το τηλέφωνο του ΙΚΑ και τα e-mail που δεν απαντάει κανείς...

Update 18/10/2011: Ψάχνοντας σήμερα διάφορες παλιότερες δηλώσεις στο nd.gr ανκάλυψα πως ολοκλήρωσαν (σχεδόν) το έργο της διαγραφής του παρελθόντος τους.
Τώρα πια ελάχιστα κείμενα υπάρχουν και αυτά κυρίως (αν όχι αποκλειστικά) του Κωστάκη, του καταλληλότερου που λέγαμε. Αν και τον Απρίλιο του 2011 που έγραφα αυτό το κείμενο τα περισσότερα υπήρχαν έστω κρυμμένα στο arxeio.nd.gr φαίνεται πως οι τεχνικοί της Νέας Νέας Δημοκρατίας αποφάσισαν πως το παρελθόν τους χαλούσε τη σούπα και μπήκαν στον κόπο να τα διαγράψουν. Καθόλου τυχαία και συστηματικά. Ένα κόμμα που θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του κόμμα εξουσίας, ένα κόμμα που ισχυρίζεται πως είναι ιστορικό κόμμα, το κόμμα που υποτίθεται έχει σταθεί απέναντι στην ιστορία του τόπου συνεπές στις αρχές του σήμερα διαγράφει το παρελθόν.
Και μόνο η προσπάθεια να αποστασιοποιηθούν τα σημερινά στελέχη της ΝΔ_ από το παρελθόν δείχνει πόσο μπορείς να τους εμπιστεύεσαι.
Ελπίζω μόνο στις επόμενες εκλογές οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους τόσο τα πεπραγμένα του προσφάτου παρελθόντος τους όσο και την σταλινική αυτή προσπάθεια και να μην πέσουν πάλι στην παγίδα του δικομματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου