Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μην Ταΐζεις το Αδηφάγο Κήτος!

Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll)
 περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, ταχυδρομική λίστα, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του.


Πιθανότατα έχεις φτάσει σε αυτήν τη σελίδα γιατί θεάθηκες να απαντάς σε ένα δύσκολο άτομο σε κάποιο δημόσιο χώρο συζήτησης, όπως μία λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα φόρουμ. Με πολιτισμένο και υψηλής πνευματικότητας ύφος, τους έδινες μια δίκαιη ευκαιρία ακρόασης, με την ελπίδα μιας παραγωγικής συζήτησης.
Θα μπεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις μια στρατηγική αντιπαράθεσης, απαντώντας σε κάθε κείμενο του προκλητικού με μια παθιασμένη καταδίκη αυτών που έγραψε. Αυτό θα φανεί ικανοποιητικό για λίγο, αλλά σταδιακά θα συνειδητοποιήσεις ότι κάνεις μια τρύπα στο νερό: Αυτό το άτομο θα απαντά με κάτι εντελώς άσχετο, και θα αναρωτιέσαι γιατί μπήκες καν στον κόπο να ασχοληθείς. Εν τω μεταξύ, κάποιοι άλλοι στη λίστα θα δουν τη "συζήτηση" και πιθανόν να ακολουθήσουν με δικά τους flames, τα οποία δε θα ωφελήσουν σε τίποτα. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου προς αυτή την κατεύθυνση.


Πάγκαλος: Χειρότερη είναι η νέα γενιά. Θα σας πάρω την επόμενη φορά προς τιμωρία σας να παρακολουθήσετε τη Βουλή των Εφήβων. Δεν υπάρχει αντιδραστικότερο, εθνικιστικότερο και ηλιθιοδέστερο συνοθύλευμα από τη Βουλή των Εφήβων, όπου πάνε όλοι σαν σκουλήκια, εγώ πήγα μία φορά και δεν ξαναπάτησα και κάθονται κι ακούνε και μετά χειροκροτούν.
(Αυτό ο γενναίος Πάγκαλος που δεν μασάει τα λόγια του το έσβησε από το προσωπικό του site. Μόνο που το internet συχνά δυσκολεύεται να "ξεχάσει" και το λινκ πλέον παραπέμπει σε αποθηκευμένη σελίδα.)

Πάγκαλος: Ξεχνάτε ότι ο Βασιλεύς πήρε στην Ελλάδα 37%, ότι αυτός ο υπέροχος ελληνικός λαός, τον οποίον τον πιπιλάς σαν να είναι καραμέλα εσύ, περιλαμβάνει έναν στους τρεις, που το ’75 ψήφισαν χούντα και βασιλιά. Φαντάζομαι ότι εδώ δεν υπάρχει αυτή η αναλογία, αλλά άμα περπατάς στο δρόμο κάνε σε παρακαλώ αυτή την άσκηση ψυχικής αυτοκάθαρσης. Κοίτα τις φάτσες που περνούν και πες ένας από αυτούς τους τρεις είναι φασίστας και ηλίθιος. Ποιος να είναι άραγε; Γιατί είναι.
(Αυτό ο γενναίος Πάγκαλος που δεν μασάει τα λόγια του το έσβησε από το προσωπικό του site. Μόνο που το internet συχνά δυσκολεύεται να "ξεχάσει" και το λινκ πλέον παραπέμπει σε αποθηκευμένη σελίδα.)



Πάγκαλος: Εχω συνεργαστεί μαζί του, έχει πολλά προτερήματα, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ' όνομά του ενώνει. Εγώ δεν δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα. Θέλω ιδέες για να ενωθώ και θέλω μια προσωπικότητα που να έχει συνέπεια στην προώθηση των ιδεών. Ο Κ. Σημίτης είναι μια τέτοια προσωπικότητα. Ο κ. Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι.





Αδιάβροχοι: Φιλοτουρκικό παραλήρημα Πάγκαλου


Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Αυτό το αντιδραστικό habitus, είναι η ύπουλη σημείωση λογής-λογής ολοκληρωτισμών. Και όπως ίσως γνωρίζετε, εκεί όπου το σύμπλεγμα κάνει πολιτική, ο φασισμός κάνει γιορτή!

Πάγκαλος: Γράφοντας ο κ. Παπανδρέου ­ ανοήτως ­ κάτι τέτοια, μαζί με μερικά άλλα αφελή και παιδαριώδη, υπαινισσόταν ότι εμείς δεν είμαστε υπέρ της διαφάνειας ή ότι θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε σε κάτι αδιαφανές... ... Είναι κάτι που δεν πρόκειται να του το συγχωρήσω ποτέ, διότι το θεωρώ πολύ κακή πράξη και ανέντιμη

Πάγκαλος: Εγώ δεν είμαι φίλος του κυρίου Παπανδρέου ούτε υπάρχει καμία προοπτική να γίνουμε φίλοι στο μέλλον

Πάγκαλος: «Ναι. Με το που ανέλαβε (ο Γ. Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ) εμφανίστηκε ένα σύνολο ανθρώπων που δεν μιλάνε καν καλά ελληνικά ­ διότι είναι Ελληνοαμερικανοί ­, πράγμα που βεβαίως σοκάρει τους πάντες μέσα στο υπουργείο. Οι διπλωμάτες γελάνε... "Στους διαδρόμους του υπουργείου" λένε "επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική με αμερικάνικη προφορά". (γέλια) Οχι ότι η χρήση της αγγλικής αποτελεί κανενός είδους ένδειξη για μειωμένη εθνική συνείδηση, αλλά το να υπηρετείς στο υπουργείο Εξωτερικών μιας χώρας και η μητρική σου γλώσσα να είναι άλλη οπωσδήποτε σοκάρει».

Πάγκαλος: Ε, όχι και δημοκράτης... (γέλια) Πέρα από τα αστεία, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε και αυτός πολύ λίγο σεβασμό στο Κοινοβούλιο. Ερχόταν και αυτός όσο μπορούσε λιγότερο...



Πάγκαλος: “στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας έντιμος πολίτης”

Koyrdistoportocali: Χαμός στο Κολωνάκι. Πως η Αντιτρομοκρατική διέσωσε τον Πάγκαλο από παπαράτσι, φίλο του πρωθυπουργού!
(Άλλο ένα σβησμένο. Τα έχουμε πει παιδιά, δύσκολο να σβήσεις κάτι εντελώς από το διαδίκτυο :-))

Νίκος Δήμου: Τζάμπα μάγκας;

Μαρία Σπυράκη:  Ο Πάγκαλος τελείωσε μαζί με την εποχή του

Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ: ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ THN ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ..

Πάγκαλος:  "οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος"

Το Βήμα: Αφαίρεσαν τον τίτλο του επίτιμου δικηγόρου από τον Πάγκαλο

Πάγκαλος: Αποτύχαμε στην οικονομική πολιτική

Πάγκαλος: (οι)«Αγανακτισμένοι» που κατέβαιναν στις πλατείες όλης της χώρας, ήταν ένα «μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και …μαλάκες»

Πάγκαλος: "Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε, γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες…" (Αυτό φυσικά μια που το είπε και μια που το ξέχασε κιόλας)

Πάγκαλος: "Άρα εάν του είπαν (σ.σ.: του Τσουκάτου) πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο; Δεν είναι παράνομο. ... Στις εκλογές όλοι παίρνουν λεφτά από όλους και τα πάνε στα κόμματά τους. Κι εγώ έχω φίλους, οι οποίοι έχουν μία οικονομική άνεση, και μου λένε ξέρεις εγώ θέλω να σας ενισχύσω, όχι τέτοια ποσά βέβαια, δεν πήρα ποτέ, δεν ήμουνα ποτέ τόσο ικανός..."

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΕΔΩ

Καστανίδης: «Ο Πάγκαλος είναι ασάλευτος γίγας με σαλεμένη λογική» (από το '74 είναι στο ΠΑΣΟΚ, μόνο 38 χρόνια του πήρε να το πάρει χαμπάρι. Να χαρώ οξυδέρκεια!)

Ενημέρωση 27/1/2012: Τελευταία ο ανθυποαντιπρόεδρος φαίνεται να αλλάζει τροπάριο.  Μετά το "Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε, γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες" που είπε πριν λίγες ημέρες, σήμερα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γ Καρατζαφέρη στη βουλή είπε: "να αγαπάμε την πατρίδα μας, να μην την συκοφαντούμε και να μην, να σεβόμαστε τους νόμους, να σεβόμαστε και να εκτιμούμε τους συμπολίτες μας"Ο ίδιος που είπε το "οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος" και "στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας έντιμος πολίτης", τώρα ζητάει "να σεβόμαστε και να εκτιμούμε τους συμπολίτες μας". Το πιο πιθανό είναι πως μας δουλεύει ψιλό γαζί και μετά παρακολουθεί τις αντιδράσεις μας και γελάει.
Η μήπως είναι ο κλασικός ψευτοτσαμπουκάς που όταν δει τα σκούρα το γυρνάει στις γαλιφιές;


Ενημέρωση 17/5/2012: Το παχύδερμο με όλες τις έννοιες της λέξης κήτος δεν κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές και πλέον είναι ένα απλό μέλος του πρώην μεγάλου κόμματος ΠΑΣΟΚ. Έτσι και αλλιώς τελειωμένος ήταν. Ο πρώην βουλευτής, πρώην υπουργός, πρώην ανθυποαντιπρόεδρος όμως φυσικά δεν μπορούσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Έχει ανάγκη την προβολή, χρειάζεται να γίνεται θόρυβος γύρω απ το όνομά του, δεν αντέχει την μοναξιά. Και φυσικά ποτέ δεν έμαθε να παραδέχεται τα σφάλματά του, να δέχεται τις ήττες του ή να σέβεται τους αντιπάλους του. Αυτά είναι προσόντα πολιτισμένων και ευγενών ανθρώπων, όχι "Πάγκαλων". Έτσι αυτό το εγωπαθές παραφουσκωμένο υποκείμενο για άλλη μια φορά ξέρασε τις αηδίες του στο τηλεοπτικό κοινό της Πόπης Τσαπανίδου και του ΣΚΑΙ. Μεταξύ άλλων η ερμηνεία του για την εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οφείλεται σε "αργόμισθους στο δημόσιο που διορίστηκαν με κομματική εύνοια και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην κάλπη αλλά και για εκατοντάδες χιλιάδες φοροφυγάδες που θέλουν να παραμείνουν στο απυρόβλητο". Δεν είπε κάτι καινούργιο, ο Πάγκαλος σιχαίνεται και περιφρονεί όποιον δεν συμφωνεί μαζί του, ενώ και τον Ελληνικό λαό δεν τον έχει σε καμία εκτίμηση χρόνια τώρα. Ο Πάγκαλος θα προτιμούσε προφανώς να ψηφίζει μόνο η πεφωτισμένη ελίτ που καταλαβαίνει αυτά που ο ίδιος λέει και έτσι αυτομάτως θα συμφωνούσε μαζί του. Οι υπόλοιποι είναι ηλίθιοι, φασίστες, κοπρίτες, αντιπαραγωγικοί και ό,τι άλλο αρνητικό μπορεί να ξεράσει το στόμα του. Όταν δεν τρέφει την τεράστια κοιλιά του, αφού με δύο πράγματα ηδονίζεται αυτό το πράγμα, τρέφοντας είτε την τεράστια κοιλιά του είτε τον τεράστιο εγωισμό του. Και τα δύο με τεράστιες ποσότητες "junk", σκουπιδιών δηλαδή, χωρίς αμφιβολία. Ίσως από την δική του οπτική να έχει ένα δίκιο, κι εγώ αν ήμουν "Πάγκαλος" θα θεωρούσα εντελώς μαλάκα τον Ελληνικό λαό που τόσα χρόνια με ψήφιζε για να τον βρίζω, να παράγω ελάχιστο έργο και να πέφτω σε τεράστιες παταγώδεις γκάφες συχνά πυκνά, ρεζιλεύοντας την χώρα μου διεθνώς.

2 σχόλια:

  1. Η πλέον ευμεγέθης κουράδα του πολιτικού
    παλκοσένικου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συ Giannis μερικές φορές ξεπερνάμε τα όρια, με κάτι τέτοια σχόλια.
    Δηλαδή ρε φίλε όταν είσαι στο WC και βγάλεις την ευμεγέθη κουράδα που έχεις μέσα σου, δεν νιώθεις μια ανακούφιση; Νιώθεις ή δε νιώθεις;
    Με τον Πάγκαλο που έφυγε ένιωσες τίποτα ρε φίλε και τον συγκρίνεις με την κουράδα;
    Όχι πες μου ένιωσες ανακούφηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή