Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

7 θανάσιμα αμαρτήματα

Δεν είμαι θρήσκος, μάλλον άθεο θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου όμως καμιά φορά στα δύσκολα θέλω να επικαλεστώ μια  υπέρ άνω δύναμη να με βοηθήσει.
Όμως η εκκλησιαστική παράδοση, όχι οι παπάδες, όχι τα διάφορα τάματα, αλλά παραδοσιακές διδαχές πιστεύω πως πρέπει να έχουν κάποια ψήγματα αλήθειας για να αντέξουν τόσα χρόνια.
Τέτοια είναι και η πίστη για τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.
Υπάρχουν σφάλματα, αμαρτίες που ο άνθρωπος ως ατέλειο ον μπορεί να πράξει, αλλά υπάρχουν μεταξύ αυτών κάποια πιο σοβαρά, αυτά που η καθολική εκκλησία ονομάζει θανάσιμα.
Αμαρτήματα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από ατέλειες χαρακτήρα, αμαρτήματα που πρέπει ο συνετός, ο σοβαρός, ο τίμιος άνθρωπος με κάθε τρόπο να αποφύγει.
Βλέπεις, δικαιούσαι να κάνεις κάποια λάθη, αλλά όχι αυτά.
Αυτά είναι ασυγχώρητα...

Πάψε να με κυβερνάς...


Το τραγούδι αυτό του Μαρκόπουλου, που btw έχει μπλοκάρει από το youtube σε άλλες εκτελέσεις η minos emi λες και θα χάσουν από τα κέρδη τους αν κάποιο νέο παιδί το ανακαλύψει εκεί, γράφτηκε στην περίοδο της χούντας.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πρωταθλήτριες κόσμου!

Συγχαρητήρια στα κορίτσια του water polo για την τεράστια επιτυχία!


Η γυναικεία ομάδα water polo πρωταθλήτριες κόσμου!

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Τα σύντομα της εβδομάδας 18-24/7/2011

Το blog του γερογκρινιάρη φτώχυνε λίγο λόγω καλοκαιριού... Μεταξύ παραλίας και ταβέρνας μου διέφυγαν η "σωτηρία" "μας" από την Ευρωπαϊκή ένωση, οι ταξιτζήδες και ο ξανθός φονιάς του Όσλο. Συμπαθάτε με, το Σεπτέμβρη θα είμαι πιο τακτικός (φαντάζομαι...)

13,5 εκατομμύρια και κάτι ψιλά για οικονομική ενίσχυση των κομμάτων μόνο για το β τρίμηνο... Χαραμοφάηδες!

Δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος είπε ο Ερντογάν και δήλωσε πως θα παγώσουν οι σχέσεις Τουρκίας ΕΕ όσο η Κύπρος έχει την προεδρία. Μήπως να παγώνανε και τα κονδύλια και η τελωνιακές διευκολύνσεις για την ίδια περίοδο; Εν τω μεταξύ συμπληρώνονται 37 χρόνια κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία...

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Συμπαθάτε με...

Έλειψα αλλά είχα τους λόγους μου... δεν ήμουν ο εαυτός μου...
Ο γεροκρινιάρης είναι (προσωρινά) γεροχαρούμενος...
Επιστρέφω σύντομα... όταν συνέλθω...

Τα σύντομα της εβδομάδας 11-17/7/2011

Από @govgr wallpaper 3 http://t.co/n8aXQAY / Όχι πέστε μου ποιος έχει τέτοιο wallpaper!!! Όχι, πέστε μου! Θέλω να τον γνωρίσω!!!

Η παιδική χαρά καλά κρατάει... Χρεοκοπούμε, δεν χρεοκοπούμε, επιλεκτικά, καθόλου, το είπε δεν το είπε... έφτασε να χρειαστεί ο Μόσιαλος να διορθώσει(;) τις δηλώσεις Παπανδρέου στο γερμανικό FT! Δεν υπάρχει ελπίδα...

Μας το είπε τόσες φορές το "πατριωτικό καθήκον" ο ΓΑΠ που το εμπεδώσαμε. Δεν μας είπε ποια πατρίδα εννοεί όμως...

Όταν αναγκάζεις ένα λαό να σκάβει τούνελ για να βρει προμήθειες, ακόμα και όπλα ίσως, όταν πιέζεις τόσο που είναι διατεθειμένοι να ζουν σαν ποντίκια, τι θα καταφέρεις βομβαρδίζοντάς τους;

Μετά από μερικά ανοιγμένα κεφάλια, μια περιοχή σε συνθήκες πολέμου και αστυνομικής κατοχής, καταστροφές περιουσιών των κατοίκων οι κάτοικοι της Κερατέας δικαιώνονται πλήρως από το δικαστήριο! Ναι κύριε Παπουτσή, οι τραμπούκοι που έκαναν πρόβα αντάρτικου πόλεων, αυτοί...

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ένα μικρό τραγούδι...

Τον τελευταίο καιρό ανεβάζω συνεχώς βίντεο, εικόνες, απόψεις.
Κουράστηκα και αποφάσισα σήμερα να ανεβάσω ένα μικρό τραγούδι μόνο


Συμπαθάτε με... μπούχτισα!

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

1000 λέξεις...


Πλάκα έχει να βγεί ο Βενιζέλος και να μας πει πως ο Γιούνκερ είναι βαλτός από τον Συνασπισμό...

Διάβασε και αυτό:
Καρπαζιές και άλλα πειράγματα στην ατζέντα του eurogroup της Δευτέρας

Ε όχι και χούντα!


Άλλο ένα βίντεο που δείχνει την δράση των δυνάμεων που "κράτησαν όρθια τη δημοκρατία" στην Ελλάδα στις 29/6/2011 παρά τις αντίξοες συνθήκες...
Όχι, δεν ήταν προσπάθεια τρομοκράτησης όποιου προσπαθούσε να βρεθεί στο σύνταγμα για να διαδηλώσει, τα παιδιά βρέθηκαν στο σταθμό μετρό Ακροπόλεως κατά λάθος. Μην ξεχνάμε πως πολλοί από αυτούς είναι από την επαρχία και μπορεί να μην ξέρουν καλά τους δρόμους.
Δεν είναι δα και αμαρτία, από λάθος αντί να συμβάλλουν στην τήρηση της τάξεως που είχε σοβαρά διασαλευτεί στην πλατεία συντάγματος μπερδεύτηκαν και έριξαν τις στρακαστρούκες τους στο μετρό Ακροπόλεως, μόλις ένα χιλιόμετρο πιο κάτω.
Να, δες τη διαφορά, δεν είναι δα και τραγικό...
Δημοκρατία έχουμε, λάθη γίνονται...
Μη μου πεις "μα σε κλειστό χώρο;"... θα σου απαντήσω μήπως είσαι του Σύριζα;

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τα σύντομα της εβδομάδας 4-10/7/2011

Αν οι μηχανές είχαν ψυχή το Αβέρωφ θα έσπαγε τους κάβους και θα έφευγε για γάζα...

"Τον πέρασαν για αστυνομικό και τον έστειλαν στο νοσοκομείο περισσότεροι από 200 «Αγανακτισμένοι»: "H δημοσιογραφία του ότι να'ναι(ή ότι θέλω;)

Μετά από το υπουργείο παιδείας νομίζω ήρθε η ώρα να αφαιρεθεί το "εθνικής" και από το άμυνας...

Είναι άλλο η αλληλεγγύη στους μετανάστες και άλλο να μετατρέπεται η πλατεία σε ένα τεράστιο παζάρι. Δίνουν λαβή στους επικριτές τους με την αφέλεια που τους χαρακτηρίζει. Τώρα ο Καμίνης επικαλείται τη νομιμότητα και το παραεμπόριο... Η κατάλληψη χρειάζεται περιφρούρηση!

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Μιλάμε για πολύ Μ...


Ρίχνοντας μια ματιά στις ειδήσεις του Google σήμερα το πρωί έπεσα πάνω σε αυτό και θεώρησα πως έπρεπε να το κρατήσω... μιλάμε για πολύ Μ... με Μ κεφαλαίο!
Είπαμε... μια εικόνα, χίλιες λέξεις... (κάνε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση)

Κακόηθες ή προφητικό;


Σχεδόν ένα χρόνο πριν το bang.gr ανέβασε αυτή τη φωτογραφία κατηγορώντας τον Γ Παπανδρέου πως αφαίρεσε τον πίνακα "η Ελλάς ευγνωμονούσα" που κοσμούσε το πρωθυπουργικό και στην θέση της έβαλε αυτόν που φαίνεται στην φωτογραφία και την οποία του δώρησε ο Β Νετανιάχου.
Τότε κάποιοι το πίστεψαν και έγινε ο σχετικός σάλος στο διαδίκτυο, με τα σχόλια να παίρνουν φωτιά, ειδικά στα υπερπατριωτικά blogs.
Σύντομα αποδείχτηκε πως επρόκειτο για μοντάζ.
Βέβαια το συγκεκριμένο "bglog" δεν έχει μπει στον κόπο να κατεβάσει την ανάρτηση ή έστω να βάλει μια υποσημείωση εξηγώντας τουλάχιστον τις προθέσεις του...
Σήμερα η απόλυτη ευθυγράμμιση της εξωτερικής μας πολιτικής με τα συμφέροντα του Ισραήλ, και η στα όρια της νομιμότητας παρενόχληση του στόλου της ελευθερίας με κάνει να αναρωτιέμαι:
Άραγε το άρθρο ήταν κακόηθες ή μήπως προφητικό;

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Το ψαράκι σας...


Η δόξα του Ελληνικού κοινοβουλευτικού συστήματος της Ελλάδας, ο γίγαντας της κωλοτούμπας κύριος Αλέκος Αθανασιάδης δήλωσε:"τι είναι 17.000 ευρώ, τρεις φορές να βγούμε, θα τα φάμε σε ψάρια".
Με άλλα λόγια κοντά 5.500 ευρώ κάθε γεύμα του κυρίου βουλευτή.
Με αυτά τα χρήματα κάποιοι περνάνε ένα χρόνο, αλλά ο λαοπρόβλητος ηγέτης δεν καταλαβαίνει από αυτά.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Φίρμα έγινες ρε μεγάλε!


Αλήθεια, ο πρωταγωνιστής αυτού του βίντεο καμαρώνει;
Δεν γίνεσαι φίρμα στο youtube κάθε μέρα...

Ξέρω πως αυτοί που έφαγαν το ξύλο, αυτοί που ένοιωσαν να σκάνε
από τα δακρυγόνα, ακόμα και αν δεν θέλουν να φαίνονται στις εικόνες αυτές
για προσωπικούς ή επαγγελματικούς τους λόγους, αν βρουν κάπου βίντεο ή εικόνα
τους θα την κρατήσουν με υπερηφάνεια. Θα έχουν να λένε πως
όταν έπρεπε ήταν στη σωστή πλευρά.
Εσύ;

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Συγκλονιστικό βίντεο...

Syntagma 29/06/2011 from GEORGIOS TSIOLIS on Vimeo.

Αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε εξ'ολοκλήρου από τον Andreas Alter, ο οποίος κατέχει και τα πάσης φύσης πνευματικά δικαιώματα!! Κατά τον δημιουργό, οποιοσδήποτε διαμοιρασμός του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού, είναι όχι μόνο ΘΕΜΙΤΟΣ αλλά και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΤΡΕΑ!!!

Once a liar...

Greek Pm Papandreou Jr (the dork in the left) with Arafat bcak in 2001,
when it was convenient to be have a Palestinian friend

Greece is supposed to be the land where democracy was born.
Today, it is hard to see that.
Greeks have taken to the streets to protest not so much against the austerity measures, but against the lack of democracy in this country.
This country after the end of the military junta in 1974 has been ruled mostly by two families, Papandreou and Karamanlis with short intervals by others who many say had to be endorsed first by members of these families in order to come into power.


Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Εθελοντισμός

Τελευταία γίνεται πολλή κουβέντα για εθελοντισμό.
Εθελοντές στους Ολυμπιακούς, για τα special Olympics, για τους ηλικιωμένους, στις πλατείες, στις θάλασσες, στην ανακύκλωση, στο ιατρείο της πλατείας Συντάγματος.
Παρατηρώ πως ιδιαίτερα ο ΣΚΑΙ έχει τρελαθεί με την ιδέα.
Δείξε μου την πιο βρώμικη γειτονιά να μαζευτούμε οι πολίτες να καθαρίσουμε.
Πάμε παραλία να μαζέψουμε τα σκουπίδια.

Και από πίσω ο αντιδήμαρχος καθαριότητας με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά να επικροτεί τη "δράση"

Δεν μπορεί παρά να επικροτεί κάποιος γενικά το έργο των εθελοντών που προσφέροντας την προσωπική τους εργασία βοηθούν το κοινωνικό σύνολο.


Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα...

Εικόνα από το "Ιστορικές φωτογραφίες"
Ο υπουργός "προστασίας του πολίτη" κος Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου σε όλα τα πλωτά με κατεύθυνση τη λωρίδα της Γάζας προκειμένου να αποτρέψει τον απόπλου του στόλου της ελευθερίας που μεταφέρει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια στη λωρίδα της Γάζας.

Τα σύντομα της εβδομάδας 27/6-3/7/2011

Κάποιος να εξηγήσει στο Giorgos πως ο μπαμπάς είχε πει "βυθίσατε το Χώρα" οχι "βυθίσατε τη χώρα"...

Μπορείς να το πείς αναβάθμιση... από το "ευχαριστούμε τους αμερικάνους" του Σμίτη στο thank you Giorgos του Νετανιάχου... Εξακολουθώ να ντρέπομαι...

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Σακοράφα, που στήριξε την προσπάθεια των ακτιβιστών, μετέφερε το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: «Ο αποκλεισμός της Γάζας έσπασε, η επιτυχία αυτή αποτελεί νίκη για την ανθρωπότητα. Ανθρωποι 16 εθνοτήτων αγωνίστηκαν συλλογικά, με ένα πολιτικό όραμα να τους ενώνει για ειρήνη και ελευθερία», ανέφερε μεταξύ άλλων.