Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 20-26/2/2012

Βρέθηκε λέει εκρηκτικός μηχανισμός στο μετρό στο Αιγάλεω. "Σε μια νέα φάση μπαίνει το σύγχρονο «αντάρτικο πόλης»" λέει το Πρώτο θέμα, καθώς ο μηχανισμός ήταν "ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος", και συνεχίζει λέγοντας "οι δράστες δεν είχαν την εμπειρία και την τεχνογνωσία ούτε έναν σχετικά απλό μηχανισμό να κατασκευάσουν." Μάλιστα. Ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος, σύγχρονο αντάρτικο πόλης που αφήνει έναν μηχανισμό να τον βρει ο μηχανοδηγός, φτιαγμένο από ανθρώπους που δεν ήξεραν "ούτε έναν σχετικά απλό μηχανισμό να κατασκευάσουν" που για εκρηκτικό "ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος" είχαν βενζίνη και που "Αν έσκαγε ο μηχανισμός σίγουρα θα υπήρχαν θύματα" στο άδειο τελευταίο βαγόνι. Μόνο εμένα μου φαίνεται ότι βρωμάει το θέμα;

Πλακα έχει αυτό το opengov.

Όταν γίνουν εκλογές θα πάμε "στα ίσια, διεκδικώντας να είμαστε και πρώτο κόμμα" είπε ο Μπεγλίτης. Θέλεις κάτι άλλο να καταλάβεις πως αυτοί οι άνθρωποι δεν θα αλλάξουν ποτέ; Πρέπει εσύ να τους αλλάξεις!


Μία ιδιαίτερα σεβαστή και αγαπητή από ότι μαθαίνω πολεμική ανταποκρίτρια και ένας φωτορεπόρτερ σκοτώθηκαν καλύπτοντας την γενοκτονία στη Homs της Συρίας. Η απάντηση του καθεστώτος στην Συρία ήταν περίπου δεν ξέραμε πως υπήρχαν εκεί δημοσιογράφοι, με άλλα λόγια σόρυ, λάθος δεν θέλαμε να σκοτώσουμε δυτικούς δημοσιογράφους, δικούς μας πολίτες προσπαθούσαμε να σκοτώσουμε. Η Άννα Νταλάρα σχολίασε στο twitter "Μαρί Κόλβιν & Ραμί Οσλίκ... αλλού χάνεται το νόημα των λέξεων, αλλού κάποιοι την ελεύθερη λέξη την πληρώνουν με τη ζωή τους". Η πρώην υπουργός και τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ίσως θα ήταν καλύτερο να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον τραυματισμό του Μανώλη Κυπραίου από τα ΜΑΤ το καλοκαίρι που μας πέρασε και που τον άφησε κουφό παρά να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τα εγκλήματα των άλλων. Αλλά είναι εύκολο να καταδικάζεις την βία στα λόγια. Όσο για τους Μπάμπη, Άρη, Όλγα και λοιπούς Έλληνες "δημοσιογράφους" ας συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, δεν ήταν συνάδελφοί τους.

Σήμερα ήρθε στη βουλή για συζήτηση και ψηφοφορία το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για το μαγείρεμα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ και η ΝΔ κατά. Ναι, καλά διάβασες, το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ της διερεύνησης των ευθυνών του αρχηγού του και μερικών κορυφαίων στελεχών του ενώ η Νέα Δημοκρατία κατά. Όχι, δεν τρελάθηκαν, απλά εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονται πως όποιος έχει την πλειοψηφία στην βουλή και επομένως και στην επιτροπή θα φροντίσει να διαμορφώσει ανάλογα και το αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ την θέλει τώρα που έχει πλειοψηφία για να την έχει κουκουλώσει μέχρι τις εκλογές και η Νέα Δημοκρατία θεωρώντας πως μετά τις εκλογές θα έχει την πλειοψηφία την θέλει τότε που ελπίζει πως θα μπορεί να την κατευθύνει κατά το δοκούν.

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου θα μπορούσα να ισχυριστώ πως για την οικονομική κρίση της χώρας φταίει ο ανάδρομος Ερμής η πως η Αφροδίτη είναι καβάλα στον Σκορπιό!
Απόδειξέ μου πως έχω λάθος.
Όχι με θεωρίες οικονομικές ή αφορισμούς "μαζί τα φάγαμε", ούτε με στατιστικές και συγκρίσεις με άλλα κράτη, απόδειξέ μου τι έφταιξε στην χώρα μου.
Μη μου λες το χρέος, δείξε μου πως συσσωρεύτηκε, ποιός υπέγραψε, με ποιούς όρους και για ποιά ανταλλάγματα και τότε το συζητάμε.
Μέχρι τότε η θεωρία πως φταίει ο ανάδρομος Ερμής είναι εξ ίσου σοβαρή με οποιαδήποτε άλλη.
Και μέχρι να μάθουμε επιτέλους πως οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα θα είμαστε καταδικασμένοι να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη και να υποστούμε τις ίδιες αν όχι χειρότερες συνέπειες.
Αλλά για κάτι τέτοιο θα χρειαζότανε σοβαρή διερεύνηση και υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούν ακόμα και υπεύθυνοι.
Φταίει μάλλον ο ανάδρομος Ερμής...

Μάλιστα, άλλη μια "μαραθώνια" διαπραγμάτευση τελείωσε, και η νέα δανειακή σύμβαση με το "κούρεμα" που την συνοδεύει εγκρίθηκε. Τα χρήματα όμως θα εκταμιευθούν σε έναν ειδικό λογαριασμό υπό τον απόλυτο έλεγχο της τρόικας και θα αποτελέσει έναν "προσωρινό μηχανισμό" μέχρι η Ελλάδα "να εγγράψει στο σύνταγμά της ρήτρα η οποία θα εγγυάται ότι η εξυπηρέτηση του χρέους της θα αποτελεί προτεραιότητα Και ας υπάρχουν κάτι συνταγματικές λεπτομέρειες που αντιτίθενται σε τέτοια συμφωνία . Ή μήπως δεν υπάρχει πρόβλημα; Αυτά είπε ο Γιούνκερ, αυτά θα κάνουμε απάντησε ο Βενιζέλος. Δημοκρατικά και αντιπροσωπευτικά.

19/2/2012 χθες και όπως ξαναείπα ήταν ημέρα εκλογών σύμφωνα τουλάχιστον με την συμφωνία των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμα, ή για να το θέσω διαφορετικά, σύμφωνα με τους 254 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση δηλαδή το 84,6% των αντιπροσώπων του λαού! Πλέον τα κόμματα έχουν χάσει και την δεδηλωμένη, αφού μετά τις τελευταίες διαγραφές το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Άλλο ένα πρόσχημα νομιμότητας έχει χαθεί αλλά τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα εξακολουθούν να στηρίζουν αυτό το έκτρωμα που ονομάζουν κυβέρνηση και να αρνούνται να καταφύγουν στην λαϊκή ετυμηγορία. Και όλα αυτά αφορούν το τυπικό, γιατί ουσιαστικά αν κοιτάξει κανείς στην κοινωνία αλλά αν δει και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η αντιπροσωπευτική βουλή των Ελλήνων πλέον φαίνεται να αντιπροσωπεύει μόνο τους 300. Χθες μερικές χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν στο σύνταγμα να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν. Κόσμος σαφώς λιγότερος από ότι τις άλλες φορές αλλά και κόσμος ήσυχος, χωρίς διάθεση για επεισόδια και συγκρούσεις. Όμως για άλλη μια φορά η αστυνομία επιτέθηκε, χωρίς αφορμή ή με ελάχιστη αφορμή και τους διάλυσε βίαια. Χωρίς λόγο! Νωρίτερα έβαλε σε κλοιό τα Εξάρχεια προσάγοντας όποιον δεν τους άρεσε η φάτσα του, και έκανε ότι μπορούσε για να δυσκολέψει την πρόσβαση στο κέντρο κλείνοντας τους σταθμούς ΜΕΤΡΟ σε Ευαγγελισμό, Μοναστηράκι και Σύνταγμα. Συνολικό αποτέλεσμα 135 "προληπτικές" προσαγωγές, μεταξύ αυτών και ενός δημοσιογράφου και 6 συλλήψεις! H εκτροπή έχει ολοκληρωθεί και φοβάμαι πως μένει μόνο εκείνο το "με κάθε τρόπο"...

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

2 σχόλια:

  1. Όποιος καταφέρει και διαβάσει όλο τη δημοσίευσή σου χωρίς να χτυπήσει,έστω μια φορά,το κεφάλι του στον τοίχο από αγανάκτηση και θυμό για όσα συμβαίνουν γύρω μας και για το δούλεμα που τρώμε,τι να πω...είτε είναι ήρωας είτε αναίσθητος.
    Ειδικά για το πρώτο σχόλιο της δημοσίευσης,πόσο μα πόσο δίκιο έχεις!

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μην χτυπάω κι εγώ το κεφάλι μου ξεκίνησα να τα γράφω, κατέληξα να το χτυπάω διπλά.
    Ευχαριστώ για το σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή