Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 15-21/10/2012

Πριν από λίγο καιρό όταν μαθεύτηκε πως η Ζαρούλια της ΧΑ έγινε μέλος επιτροπής κατά των διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης είχα και εγώ αναρωτηθεί ποιός την επέλεξε γι αυτό τον λόγο. Είχα πει τότε πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει ερείσματα στο Συμβούλιο και μόνο με την ανοχή άλλων Ελλήνων εκπροσώπων μπορούσε να έχει γίνει κάτι τέτοιο που μοιάζει με φάρσα. Το μυστήριο λύθηκε από το tvxs που αποκαλύπτει πως η Ντόρα Μπακογιάννη έβαλε την σύζυγο του Μιχαλολιάκου στην επιτροπή αυτή. Φαίνεται το χειροφίλημα μετά υποκλίσεως του "αρχηγού" είχε αποτέλεσμα. Όσο για τον Τατσόπουλο που αναφέρει το άρθρο, τι να πω. Ο τσαμπουκάς και οι κραυγές στην τηλεόραση δεν φτάνουν, χρειάζεται και να ασχολείται λίγο ο "αντιπρόσωπος" του λαού με τα καθήκοντά του ως τέτοιος. Και όταν δεν ξέρει καν την διαφορά μεταξύ Συμβουλίου της Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύει πως βλέπει το βουλευτιλίκι σαν κάποιου είδους εκδρομή.

Όταν το καράβι βουλιάζει τα ποντίκια φεύγουν πρώτα λέει ο λαός. Μερικά "ποντίκια" όμως όχι μόνο φεύγουν αλλά προσπαθούν να διαγράψουν το γεγονός πως ήταν στο καράβι αυτό, και μάλιστα στο "τιμόνι". Σαν την Άννα Διαμαντοπούλου, που "χτένισε" το βιογραφικό της διαγράφοντας την λέξη "ΠΑΣΟΚ" από αυτό.

Συμπληρώσαμε αισίως 4 μήνες κυβέρνηση Σαμαρά (και Βενιζέλου και Κουβέλη, να μην ξεχνιόμαστε) και το διεθνές κλίμα μαθαίνω αλλάζει. Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Αυτό έλλειπε. Εδώ ανασυστήσαμε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, μετονομάσαμε το υπουργείο προστασίας του πολίτη σε υπουργείο δημοσίας τάξεως και προστασίας του πολίτη, και αφήσαμε και μία καβάτζα, (το 2) να βάλουμε κι άλλο "έργο". Τέτοιο έργο είναι δυνατόν να μην αναγνωριστεί από τους εταίρους μας;


Υπάρχουν κι αυτοί. Βλέπεις ο ηλίθιος δεν μπορεί να διαφωνήσει με τις ιδέες σου, πως θα μπορούσε άλλωστε, από που να αντλήσει επιχειρήματα το μικρό του μυαλό; Χρειάζεται να μισήσει, δεν διαφωνεί, μισεί. Κι έτσι, κάθε επιχείρημα, όσο ανόητο και αν είναι τον χαροποιεί. Αυτόν και τους εξ ίσου ανόητους ομοϊδεάτες του.

Με όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας μεταξύ άλλων έχουμε γίνει εξαιρετικά εσωστρεφείς και αγνοούμε πως ζούμε σε έναν κόσμο που συμβαίνουν πολλά. Υπάρχουν όμως ακόμα μερικοί άνθρωποι που παρά τα προβλήματά τους καταφέρνουν να κοιτάνε μακριά και να προσπαθούν να συμμετέχουν σε δράσεις και εκτός συνόρων. Τέτοιοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται αυτή την στιγμή πάνω στο πλοίο Εστέλ, ένα σκάφος που προσπαθεί να σπάσει την πολιορκία της Γάζας από τους Ισραηλινούς μεταφέροντας οικοδομικά υλικά και φάρμακα. Κυρίως όμως το Εστέλ προσπαθεί να σπάσει την σιωπή που περιβάλλει το θέμα αυτό. Και οι άνθρωποι που επιβαίνουν σε αυτό βάζουν πάνω από την προσωπική τους ασφάλεια έναν σκοπό που θεωρούν σημαντικό. Αξίζουν την προσοχή μας που άλλωστε είναι και η μοναδική τους ασφάλεια. Παρακολούθησε το Εστέλ στο τουίτερ μέσω του hashtag #estelle και του @ShiptoGazaGR στο twitter και της σελίδας shiptogaza.gr * Σάββατο 20/10 και λίγο μετά τις 11:15 πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού περικύκλωσαν το σκάφος και λίγο αργότερα ταχύπλοα με μασκοφόρους στρατιώτες κατέλαβαν το ιστιοφόρο ESTELLE. **Όποια ανησυχία μου για την ασφάλεια των Ελλήνων επιβατών του Εστέλ μεταξύ των οποίων και δύο μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου εξανεμίστηκε μετά την δυναμική παρέμβαση του υπουργείου εξωτερικών. (Κατά τα άλλα, τι δεν τους έσυραν ορισμένοι. Από δημόσιοι υπάλληλοι που αντί να είναι στην βουλή να κάνουν την δουλειά τους μέχρι χαβαλέδες που πάνε κρουαζιέρα με λεφτά άλλων)

Πριν λίγες ημέρες πέρασε στα ψιλά μία κατά την γνώμη μου σημαντική είδηση. Η βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Μπαρμπαρούση της ΧΑ, του Κέλλα της ΝΔ και του Λαμπρούλη του ΚΚΕ, ενώ απέρριψε σχετικό αίτημα για άρση ασυλίας του Λεωνίδα Γρηγοράκου του ΠΑΣΟΚ. Η είδηση κατά την γνώμη μου δεν είναι η άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών, αλλά η μη άρση της ασυλίας του Γρηγοράκου. Αν δεν κάνω λάθος, ούτε στα περισσότερα ΜΜΕ, ούτε καν στα πρακτικά της βουλής δεν φαίνεται ο λόγος για τον οποίο ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του Γρηγοράκου, πράγμα που βρώμαγε συγκάλυψη. Χρειάστηκε να ψάξω αρκετά για να βρω γιατί είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας του Γρηγοράκου και τελικά η απάντηση ήρθε από τους φίλους στο twitter τους οποίους ευχαριστώ. Εναντίων του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εκκρεμεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε μία υπόθεση που αφορά ιατρικά λάθη που οδήγησαν στον θάνατο μία γυναίκα. Δεν ξέρω κατά πόσο ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είναι ένοχος για το συγκεκριμένο αδίκημα. Ξέρω όμως πως η ασυλία υποτίθεται είναι για να προστατεύει τους βουλευτές από κακόβουλες δικαστικές επιθέσεις για θέματα που αφορούν την κοινοβουλευτική τους δράση. Δεν είναι εκεί για να προστατεύει τους βουλευτές από μηνύσεις για θέματα που δεν αφορούν την ιδιότητα του βουλευτή. Ο Γρηγοράκος λοιπόν μπορεί να είναι και αθώος αλλά ποτέ αυτό δεν θα αποδειχτεί, αφού ο ίδιος και το σινάφι του μπλοκάρουν την διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη. Εγώ λοιπόν τον θεωρώ προκαταβολικά ένοχο. Όσο ο κατηγορούμενος αρνείται την κρίση του από το δικαστήριο δεν μπορεί να επικαλεστεί κανένα τεκμήριο αθωότητας, κανένα στοιχείο, τίποτα που να μπορεί να ανατρέψει την πεποίθησή μου πως όχι μόνο είναι ένοχος για το περιστατικό που του προσάπτουν αλλά και ένοχος φυγοδικίας. Και οι 299 συνάδελφοί του, ένοχοι υπόθαλψης εγκληματία! Ναι, ξέρω, 23 ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του, αλλά ας τους καλέσει όλους ο εισαγγελέας να βρει ποιοί συνέβαλλαν στην υπόθαλψη και ποιοί όχι. Τότε θα δεχτώ τις ευθύνες μόνο των 196 που ψήφισαν κατά και του ενός "παρών".

Στην προσπάθεια κάποιων να "αποδείξουν" την δική τους εκδοχή της αλήθειας δεν διστάζουν να πλαστογραφήσουν εν γνώση τους "στοιχεία". Το κακό είναι πως εκείνοι που πρόθυμα καταπίνουν τα παραμύθια τους δεν μασάνε από διαψεύσεις, όσο αδιαμφισβήτητες είναι αυτές. Γι αυτούς αν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους, τόσο χειρότερο για την αλήθεια.

Με τις απόψεις του Μητροπολίτη Σιατίστης μπορείς να διαφωνήσεις αλλά οφείλεις να σεβαστείς το γεγονός πως όχι μόνο προβάλλει μία ψύχραιμη άποψη περί του θέματος της βλασφημίας αλλά ταυτόχρονα κατακεραυνώνει τους όψιμους υπερασπιστές της χριστιανοσύνης νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Σε αντίθεση με τον φονταμενταλιστικό λόγο του μητροπολίτη Πειραιώς που κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του Corpus Christi συνοδευόμενος από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ο Σιατίστης δίνει μία εναλλακτική σεβαστή έστω και αν διαφωνείς. Κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει τελευταία, ειδικά από ιερωμένους. Γι αυτό κάποιοι τον απειλούν. Η δε απάντησή του στις απειλές, "Ας κοπιάσουν στο ναό του Κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν", εξαιρετική.

3,8 εκατ. οι αναλφάβητοι και οι απόφοιτοι δημοτικού στην Ελλάδα λέει έρευνα του Χρήστου Κάτσικα που δημοσιεύθηκε στα Νέα. Πολύ καλά νέα για κάποιους πολιτευτές, για τους περισσότερους θα έλεγα. Βάλε και την ποιότητα της βασικής παιδείας σε αυτή την χώρα... Έτσι εξηγούνται πολλά.

Πρέπει να είσαι κομματάκι μαλάκας για να χρησιμοποιήσεις φωτογραφία από εκδήλωση αντίπαλου κόμματος για να προπαγανδίσεις την πολιτική ομιλία σου. Πρέπει να είσαι όμως επικά μαλάκας για να προσπαθήσεις να σβήσεις το λογότυπο του κόμματος αυτού, και τρισμαλάκας για να πιστεύεις πως μία τόσο εξόφθαλμη επέμβαση θα περάσει απαρατήρητη. Ο Γιάννης Σταθάς του ΣΥΡΙΖΑ, μου φαίνεται, διεδικεί επάξια τον τίτλο.

Για να κερδίσει τις τελευταίες εκλογές η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε να επιστρατεύσει σε διατεταγμένη υπηρεσία πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και παραδοσιακά, που ρίχτηκαν σε ένα όργιο παραπληροφόρησης λασπολογίας και καταστροφολογίας. Και η συνταγή πέτυχε. Έτσι, συνεχίζουν. Η είδηση πως βουλευτής κάπνιζε στην βουλή και σε παρατήρηση του Ψυχάρη απάντησε "θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω" διαδόθηκε σαν φωτιά στο διαδίκτυο. Όμως τελικά η αλήθεια φαίνεται να είναι λίγο διαφορετική. Πάντως η τακτική της παραπληροφόρησης και της λασπολογίας κατά των "αντιπάλων" αποδείχτηκε επιτυχημένη μέχρι τώρα. Και όσο δυσκολεύουν τα πράγματα, τόσο τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας θα οργιάζουν.

Από ότι καταλαβαίνεις τα "ακροδεξιά σταγονίδια" έγιναν βόθρος γεμάτος σκατούλες στον οποίο κολυμπάει με ιδιαίτερη άνεση και ικανοποίηση η σημερινή Νέα Δημοκρατία.

Χθες είδα τον Μάκη Βορίδη, τον γνωστό βουλευτή πρώην πρόεδρο της νεολαίας ΕΠΕΝ, πρώην βουλευτή και υπουργό με το ΛΑΟΣ και νυν στέλεχος και βουλευτή της "μεγάλης κεντροδεξιάς (μη χέσω) παράταξης" να μιλάει στην βουλή για την βία των άκρων που φυσικά θα πρέπει να απορρίψουμε απ' όπου και αν προέρχεται. Βέβαια ο ίδιος ο Μάκης όταν κυκλοφορούσε με τσεκούρι δεν νομίζω καταδίκαζε τόσο απόλυτα την οποιαδήποτε βία αλλά μπορεί κάποιος να πει πως επρόκειτο για νεανικές ανοησίες και τώρα που μεγάλωσε σκέφτεται πιο σωστά. Τώρα που μεγάλωσε, ή τώρα που είναι στέλεχος του κόμματος που έχει την εξουσία; Γιατί όταν ήταν στο αντιπολιτευόμενο ΛΑΟΣ δεν μου φαίνεται πως καταδίκαζε την βία ούτε των πολιτών της Κερατέας (όπου η έντονη παρουσία της αστυνομίας ήταν που τον ενοχλούσε), ούτε των "κατοίκων" του Άγιου Παντελεήμονα (όπου πάλι τα ΜΑΤ τον ενόχλησαν) παρά μόνο κατά περίπτωση, καταδικάζει την βία των ΜΑΤ ή των "αναρχικών". Στην δε περίπτωση του Άγιου Παντελεήμονα μιλάει για "κατοίκους" την στιγμή που η επίσημη απάντηση του υπουργείου τους χαρακτηρίζει ξεκάθαρα Χρυσαυγίτες. Στην δε περίπτωση της Κερατέας, αντί να επικροτεί τις προσπάθειες της αστυνομίας να επιβάλει την νομιμότητα, στήριζε το αίτημα του δημάρχου να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Βλέπεις, ωραίο το "καταδικάζω την βία απ όπου και αν προέρχεται", αλλά εκτός από την "βία", καλό είναι να βλέπουμε από που προέρχονται και τέτοιες νουθεσίες.

Μεγάλο κόλλημα έχω πάθει τελευταία με τις ερωτήσεις βουλευτών αλλά έχει τα καλά του αυτό. Είναι εγγυημένες στιγμές γέλιου που δεν βρίσκεις αλλού, ούτε καν σε χιουμοριστικά site. Έτσι έπεσα πάνω στην ερώτηση του Βορίδη για τους "αεροψεκασμούς". Ο έγκριτος νομικός και σοβαρός πολιτικός Μάκης Βορίδης επικαλείται δημοσίευμα της εξ ίσου έγκριτης εφημερίδας "Ελεύθερη ώρα". Ναι, είναι η ίδια "εφημερίδα" που μιλούσε για ηλιθιογόνα αέρια και για τις προφητείες του γέροντα Παΐσιου. Ναι, φαίνεται πως τελικά η ερώτηση για τα ηλιθιογόνα αέρια δεν έγινε από τον Ανατολάκη (ή τουλάχιστον όχι μόνο από αυτόν, αν και έψαξα αρκετά και δεν βρήκα τέτοια αναφορά ή ερώτηση).

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ταλέντο εκτός από τις τηλεπωλήσεις και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Όταν για παράδειγμα οι Σύριοι που μένουν στην χώρα μας διαδήλωσαν κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ και υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας για την χώρα τους αυτός είδε κάτι σαν "ισλαμική κατάληψη" και "κινδύνους μεταφοράς εμφυλιοπολεμικού κλίματος" από την "προκλητική αυτή συγκέντρωση". Δεν βρήκα εικόνες από την συγκεκριμένη συγκέντρωση αλλά βίντεο από την συγκέντρωση που οι ίδιοι άνθρωποι έκαναν τον Σεπτέμβριο για τον ίδιο λόγο υπάρχει στο youtube. Η συγκέντρωση του Μαΐου πόσο διαφορετική μπορεί να ήταν; Δες το βίντεο, δες και την ερώτηση του βουλευτή, δες και την απάντηση του υπουργού που λέει σαφώς πως η συγκέντρωση ήταν απολύτως ειρηνική και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα. Δεν είναι η μοναδική φορά φυσικά που ο Άδωνις Γεωργιάδης ξερνάει χολή για κάθε τι αφορά μετανάστες στην Ελλάδα. Στην πλατεία συντάγματος μεταξύ άλλων οι "αγανακτισμένοι" είχαν οργανώσει το "Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών". Έναν χώρο όπου μετανάστες μπορούσαν να μάθουν Ελληνικά. Δε αυτή την πρωτοβουλία ο Άδωνις Γεωργιάδης είδε "ακροαριστερές ομάδες οι οποίες δρουν προβοκατόρικα και καπηλεύονται σχεδόν όλες τις μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις", "ανθελληνική προπαγάνδα" και "διάχυση του φιλομεταναστευτικού δηλητηρίου εις βάρος των Ελλήνων διαδηλωτών". Μη σου το περιγράφω, δες την ερώτηση και θα καταλάβεις. Και φυσικά ορισμένοι έλαβαν το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο τηλεβουλευτής.

Τον τελευταίο καιρό όπως έχεις καταλάβει έχω ασχοληθεί με ερωτήσεις και αναφορές βουλευτών στο κοινοβούλιο. Αυτό που λένε "μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου". Δυστυχώς για άλλη μία φορά τα συμπεράσματα είναι θλιβερά. Από την μία μεριά βουλευτές που κάνουν ερωτήσεις για την ερώτηση των οποίων οι απαντήσεις πολλές φορές είναι αυτονόητες και που γίνονται απλά για δημιουργία εντυπώσεων (174 ερωτήσεις, αναφορές κλπ μόνο σε μία τυχαία ημέρα, στις 16/10) και από την άλλη, μία ιστοσελίδα της βουλής τραγικά ανεπαρκής. Οι ερωτήσεις είναι καταχωρημένες σαν φωτοαντίγραφα, πολλές φορές κάκιστης ποιότητας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις λείπουν εντελώς. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις δε δεν υπάρχει καν απάντηση που όταν υπάρχουν επίσης είναι σκαναρισμένα φωτοαντίγραφα κάκιστης ποιότητας. Μερικές φορές μάλιστα, δεν υπάρχει ούτε η ερώτηση, ούτε η απάντηση. Στην βουλή, τον κορυφαίο υποτίθεται θεσμό της "δημοκρατίας" μας...

Οι μειώσεις των συντάξεων και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, παρά τα προσωρινά δημοσιονομικά οφέλη, αποδείχτηκε ότι είχαν πολλαπλάσιο αποτέλεσμα στην μείωση της ενεργούς ζήτησης της οικονομίας –μέσω του πολλαπλασιαστή εισοδήματος- και έγιναν χωρίς να πραγματοποιηθεί μελέτη για το πραγματικό αποτέλεσμα στην οικονομία και κατά συνέπεια και στα συνολικά έσοδα του κράτους.
Μάντεψε ποιός.
Hint: χρησιμοποιεί πολυτονικό...
Ωραία εδώ όμως είναι και η απάντηση: "Η δημοσιονομική εξυγίανση της οικονομίας θα οδηγήσει μετά το 2011 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης την ιδιωτική κατανάλωση και επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας".
Αν δεν ήταν τραγικοί θα είχαν πολλή πλάκα...

Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μιας χώρας είναι συνάρτηση των υφιστάμενων υποδομών των πραγματοποιούμενων επενδύσεων και της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου Τομέα. Ποτέ δεν θεωρήθηκε το ύψος των μισθών παράγοντας ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μιας χώρας. Απεναντίας, κρίσιμος παράγοντας για την οικονομία μιας χώρας είναι το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που επιτυγχάνεται με επενδύσεις στον τομέα της Παιδείας. Ακόμα και η Ινδία, για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων χρησιμοποιεί ως δέλεαρ το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της. Το οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στη χώρα μας στην πραγματικότητα συμβάλλει, ταυτόχρονα, στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση των πραγματοποιούμενων επενδύσεων. Ταυτόχρονα, με την επιβράδυνση των δημοσίων επενδύσεων σε υποδομές δημιουργεί μείζον διαρθρωτικό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας. Το δημοσιονομικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν μπορεί να λυθεί με μέτρα εις βάρος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Μάντεψε ποιός. Hint: χρησιμοποιεί πολυτονικό...

Αν ήταν άλλη εφημερίδα θα μπορούσα να δεχτώ πως πρόκειται απλά για λάθος. Όταν η Καθημερινή όμως χαρακτηρίζει γράμμα συζύγου εκτοπισμένου στην Γυάρο προς την Φρειδερίκη "ρουσφέτι" δεν μπορώ πλέον να δεχτώ πως είναι τυχαίο. Η εφημερίδα που χαρακτήρισε "ακτιβισμό" τα πογκρόμ κατά μεταναστών, η ίδια που θεώρησε πως πρέπει να ευχαριστήσει την Χρυσή Αυγή, η εφημερίδα του Αλαφούζου δεν μπορώ να δεχτώ πως έκανε άλλο ένα λάθος. Και αυτή η εφημερίδα διαμορφώνει γνώμες.

Δεν έχει σημασία τόσο αν είναι αλήθεια ή όχι, σημασία έχει να μην μείνεις πίσω στα "αποκλειστικά". Κάπως έτσι λειτουργούν τα ΜΜΕ σήμερα, ανταγωνίζονται όχι μόνο στην αξιοπιστία αλλά και στην ταχύτητα. Έτσι το ότι διαψεύδεις μία λίστα ως "κατασκευασμένη" δεν σε σταματά από το να την δημοσιεύσεις.

Δεν είναι που κάποιος είναι τόσο αγράμματος ώστε να μην μπορεί να ξεχωρίσει το κώμα από τον θάνατο. Είναι που είναι τόσο επικά ηλίθιος ώστε να μην σκεφτεί να ρωτήσει κάποιον που καταλαβαίνει. Τόσο επικά ηλίθιος ώστε να φτάσει να το κάνει δημοσίως γνωστή την ηλιθιότητά του μέσω ερώτησης στην βουλή. Και τόσο επικά ηλίθιος ώστε να ρωτά 5 υπουργούς να τον ενημερώσουν για τις απόψεις της εκκλησίας. Ρώτα την εκκλησία ρε στόκε! Σαν να μην φτάνει αυτό, είναι τόσο επικά ηλίθιος ώστε να φοβάται πως θα απάγονται μαζικά άνθρωποι όλων των ηλικιών για τα όργανά τους. Και τόσο επικά ηλίθιος που ρωτάει πέντε υπουργούς αφού δεν ξέρει καν που να απευθύνει την ερώτησή του. Και που αλλού θα έβρισκε κανείς τόσο επικά ηλίθιους αν όχι μεταξύ των νεοναζί που άλλοι επικά ηλίθιοι επέλεξαν να τους αντιπροσωπεύουν στην βουλή; **Βέβαια και σε αυτό η ΧΑ έρχεται δεύτερη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πολύ νωρίτερα ρωτούσε τον υπουργό αν πήρε την άδεια της εκκλησίας...

Το έχουμε ξαναπεί από αυτό εδώ το blog, τα αμερικανάκια έχουν ήδη μαζέψει αρκετό χρήμα από τις δικές τους εταιρίες επειδή δωροδοκούσαν μεταξύ άλλων και Έλληνες γιατρούς για να προτιμούν τα δικά τους προϊόντα σε αυξημένες προφανώς τιμές. Τα Αμερικανάκια των οποίων οι εταιρίες κέρδιζαν από αυτό το αλισβερίσι και κατ' επέκταση είχαν κάθε λόγο να κάνουν τα στραβά μάτια προχώρησαν και μοίρασαν πρόστιμα και φυλακές στα δικά τους λαμόγια. Εμείς από την άλλη πλευρά που είχαμε κάθε λόγο να κυνηγήσουμε εκείνους που κέρδιζαν σε βάρος του δημοσίου πετάμε αετό. Την στιγμή που άλλοι έχουν κάνει όλη την δουλειά που χρειάζονται τα δικά μας δικαστήρια εμείς δεν ενδιαφερθήκαμε ούτε να ζητήσουμε να μας δώσουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει. Ή μήπως τα έχουμε; Εκεί που έχουμε φτάσει δεν θα μου έκανε εντύπωση αν υπάρχει κάποιο στικάκι με ονόματα Ελλήνων γιατρών σε κάποιο συρτάρι υπουργού "ξεχασμένο".

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου