Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 3-9/12/2012

"Μπορείτε να πάρετε περισσότερο λεπτομερείς πληροφορίες, αν παρακολουθήσετε την ταινία- ντοκουμέντο με το ίδιο όνομα: Men in Black (Οι Άνδρες με τα Μαύρα)" λέει ο Μεντβέντεφ σε συζήτηση που έχει με δημοσιογράφο που τον ρώτησε για εξωγήινους. Αυτό αρκεί για κάποιους πυροβολημένους που το έβγαλαν το συμπέρασμά τους: "Πιο επίσημη επιβεβαίωση, δεν γίνεται. Εκτός ίσως αν μιλούσε γι’ αυτό ο Μπαράκ Ομπάμα…". Και φυσικά ένα τέτοιο "άθρο" δεν μπορούσε να τελειώνει χωρίς ένα συμπέρασμα και μία εμφατική ερώτηση: "Άρα, κάποιο σκοπό είχε αυτή η «τυχαία» συνέντευξη…Τι να εννοεί, όμως, όταν παραδέχεται ότι στη χώρα του λειτουργεί μυστική υπηρεσία που ασχολείται με τον «έλεγχο των εξωγήινων»; Ποιος ελέγχει ποιον, άραγε; " Ναι, ζουν ανάμεσά μας...

Προς το τέλος του 2013 θα έχουμε ανάκαμψη είπε ο Σαμαράς. Το χειρότερο δεν είναι αυτή να είναι άλλη μία πρόβλεψη που θα έχει την ίδια "τύχη" με όσες προβλέψεις είχαμε τα τελευταία χρόνια. Το χειρότερο είναι να το εννοεί. Αυτή η πολιτική πλέον φανερά έχει σκοπό η οικονομία να φτάσει στον απόλυτο πάτο από όπου νομοτελειακά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να "ανακάμψει". Και ο μόνος τρόπος να βγει αληθινός ο Σαμαράς σε αυτή του την πρόβλεψη είναι να επιταχυνθεί η πορεία της χώρας προς τον απόλυτο πάτο μέσα στο 2013. Τότε, ναι, όσοι έχουν μείνει ακόμα στην χώρα θα δουν κάποιου είδους "ανάκαμψη". Και τα παιδιά τους, ίσως να ζήσουν σε μία χώρα που θα προσφέρει κάποιες πιθανότητες για αξιοπρεπή διαβίωση. Μόνο που τότε, θα δούνε και κάτι άλλο. Το επόμενο επεισόδιο του "τα φάγαμε όλοι μαζί" μέχρι την επόμενη κατάρρευση. Γιατί δεν θα έχουμε ψάξει τις αιτίες της κρίσης, δεν θα έχουμε καταμερίσει τις ευθύνες, δεν θα έχουν γίνει αλλαγές στον τρόπο άσκησης της εξουσίας, στα κόμματα, στα ΜΜΕ, σε τίποτα. Το μόνο που μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε είναι η ανάκαμψη αφού πιάσουμε τον απόλυτο πάτο μέχρι την επόμενη κρίση.


Μη χάσει εξεγερσιακή διαδικασία ο Πάσχος χωρίς να την σχολιάσει. Απορώ μόνο γιατί παιδεύεται. Όπως με το φαινόμενο των αγανακτισμένων, όπως και με αυτό της επετείου από τον θάνατο του Γρηγορόπουλου, θα μπορούσε να εκφράσει την "θέση" του με πολύ λιγότερες λέξεις. Θα μπορούσε να γράψει "δεν καταλαβαίνω, ούτε με ενδιαφέρει να καταλάβω, εγώ θέλω να γράψω πως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα κάνω". Τόσο απλά. Μάλιστα είμαι σίγουρος πως αυτό το κειμενάκι θα τον κάλυπτε και σε περίπτωση που θα χρειαστεί να σχολιάσει άλλες εξεγέρσεις που θα γίνουν στο μέλλον. Εκτός και αν αυτές φέρουν τελικά κάποιες σημαντικές αλλαγές. Τότε, κάτι μου λέει πως θα αλλάξει βιολί.

"Ακόμη και ο χειρότερος θα ντρέπονταν, νομίζω. Αν δεν είχε τι να πει ή αν δεν ήθελε να μιλήσει τουλάχιστον θα κρύβονταν. Θα είχε εξαφανισθεί από το προσκήνιο και από τον δημόσιο χώρο. Αυτός, όμως, δεν φαίνεται ούτε καν να ενοχλείται. Και από την άλλη μεριά κανείς δεν σκέφθηκε να τον ενοχλήσει. Μια σπάνια περίπτωση ανθρώπου, που σε μια χώρα που δεν διαθέτει θεσμούς και δικλείδες ασφαλείας, έφτασε να απολαύσει τα ανώτατα αξιώματα. Και σήμερα περιφέρεται από ταβέρνα σε ταβέρνα, μακάριος και αμέτοχος, μέσα στα ερείπια" γράφει στην lifo ο "Έρμιππος". Και φυσικά συμφωνώ. Τα έλεγα άλλωστε και παλιότερα. Δεν μπορείς να πεις πως είναι και απασχολημένος.

Είναι θετικό που όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την "Ακροδεξιά διολίσθηση της ΝΔ", μόνο που αυτή δεν συντελέστηκε τώρα, συντελέστηκε πολύ νωρίτερα, όταν ο Σαμαράς πήρε τα ηνία του κόμματος όσοι τον ήξεραν καταλάβαιναν τι επρόκειτο να συμβεί. Όταν ο Χατζηγάκης μιλούσε για ακροδεξιά σωματίδια κάτι ήξερε. Και στην συνέχεια τόσο ο προεκλογικός του λόγος, όσο και οι κινήσεις του να αγκαλιάσει τύπους σαν τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη,, τον Πλεύρη και άλλους πλέον ήταν αποκαλυπτικά των προθέσεών του. Και οι άνθρωποι που έχει μαζέψει γύρω του φυσικά. Σαν τον Μουρούτη ας πούμε, μέχρι πριν από λίγο καιρό διευθυντή του γραφείου τύπου του που έψαξε και βρήκε αυτό το κείμενο που έγραψε ο Κουράκης πριν δύο χρόνια και ανακάλυψε "Αθλιο, ρατσιστικό και απάνθρωπο σχόλιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ". **Αυτό όπως και άλλες επικές ανοησίες του ο Μουρούτης φαίνεται να το έχει σβήσει. Ευτυχώς όμως τον έχω πάρει χαμπάρι και κρατάω screenshots. Πάλι καλά, αυτή την φορά δεν χρησιμοποίησαν την επίσημη σελίδα της ΝΔ, ούτε παραποίησαν την ημερομηνία. Τελικά μήπως η σημερινή Νέα Δημοκρατία είναι πιο επικίνδυνη από την Χρυσή Αυγή;

Ανακάλυψε και ο Βελόπουλος το τουίτερ και χαρίζει άπλετα γέλιο. Δεν θυμάμαι ποιός το είπε αλλά εξαιρετική η παρατήρηση πως έχει καταφέρει κάτι το εντυπωσιακό. Να κάνει ορθογραφικό λάθος ΚΑΙ να βάλει λάθος τόνο σε λέξη ("κύναιδιστης") που δεν υπάρχει... Κορυφή ο τύπος, η σταδιοδρομία του ως γελωτοποιός στα social media θα είναι χωρίς αμφιβολία λαμπρή!

Συνεχίζει ο Βενιζέλος. Ο άνθρωπος που είναι κόκκινο πανί για τους περισσότερους πολίτες, ο αρχηγός του κόμματος που έχει πια φτάσει να αποτελεί βρισιά, (ΠΑΣΟΚος), το έχει ρίξει στον αντιφασισμό. Πήγε και στον "εγώ ρε ήμουνα αντάρτης στα 15 ναούμε" και του έλεγε με το γνωστό του ύφος περί "δυνάμεων του συνταγματικού τόξου". Μάντεψε ποιος χαίρεται όταν τον βρίζει ο Βενιζέλος. Βαγγέλα αγόρι μου μη βοηθάς άλλο, αρκετά! Και άσε τον παππού ήσυχο, έχει κουραστεί ο άνθρωπος από τις πολλές υπογραφές.

Φοβερός ο Άδωνις στην οικονομική ανάλυση, μόνο όταν χρειαστεί να πει νούμερα λίγο τα μπερδεύει. Όπως με εκείνα τα 150δις που "μας χάρισαν". Αλλά και όταν μιλάει για τους μισθούς των βουλευτών (και τον δικό του) κάτι παθαίνει. Και ειδικά όταν βρεθεί απέναντι σε ανθρώπους που απαντάνε με στοιχεία. 165.000$ δολάρια λέει παίρνουν οι βουλευτές στην Αυστραλία, με βασικό μισθό 2500 του απαντάει κάποιος ενώ εσείς 112.000 με βασικό 480. Δεν θα το άφηνε έτσι ο Άδωνις αυτό και απάντησε "δεν έχει βασικό μισθό η Αυστραλία. Καθόλου! Η αγορά ειναι ελεύθερη!" για να πάρει άμεσα την απάντησή του από τον ‏@Adikaiologitos μαζί με link για τους βασικούς μισθούς στην Αυστραλία. Όπως είπε ο @dafnisf "αν ο άδωνις δεν συμφωνεί με την αυστραλία, τόσο το χειρότερο για την αυστραλία". Χαζός; Ψευταράκος; Κουτοπόνηρος θα έλεγα εγώ. Ένας πολύ καλός πωλητής σκουπιδιών, θα ήταν περίεργο να μην μπορεί να πουλήσει και τις απόψεις του. Και ας είναι για τα σκουπίδια.

Καιρό τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάθεται και παρακολουθεί την Νέα Δημοκρατία να χρησιμοποιεί ακραία αντιαριστερή ρητορική και να εξισώνει την αριστερά συλλήβδην με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Καιρός ήταν να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει καταλλήλως.

Τα έχουμε πει ξανά πόσο ελεεινά απαράδεκτο είναι το site της βουλής. Χαζεύοντας αυτό το "κόσμημα" της τεχνολογίας έπεσα σε άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Τζαμτζής της Νέας Δημοκρατίας ρωτούσε τον υπουργό "Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας" σχετικά με την "Καθυστέρηση επανεξέτασης ασφαλιζομένου από το ΚΕΠΑ Πέλλας". 15 φορές! Μπορεί βέβαια οι ερωτήσεις αυτές να αφορούσαν 15 διαφορετικούς εργαζόμενους και να κατέθεσε την ίδια ερώτηση 15 φορές, όσο κουλό και αν ακούγεται αυτό αλλά αυτό δεν μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει αφού στις 5-6 που έλεγξα υπάρχει ένα ολιγόλογο κείμενο του βουλευτή που λέει "επισυνάπτω επιστολή ασφαλισμένου (η ασφαλισμένης)" η οποία όμως δεν υπάρχει στην ερώτηση. Χάλι μαύρο...

"μειώσεις μισθών σε συνδυασμό με υψηλή ανεργία, ώστε να καμφθεί η διαπραγματευτική ισχύς των εργαζόμενων" πρότεινε το bloomberg πριν από σχεδόν έναν χρόνο. Η επίσημη ανεργία έφτασε αισίως στο 26%, περάσαμε και την Ισπανία και είμαστε πια πρώτοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και τα θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται στο ναδίρ. Μια χαρά δηλαδή, το πρόγραμμα αποδίδει. Μόνο που δεν έχει φτάσει ακόμα, προφανώς, στην πλήρη εξέλιξή του. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Η ανεργία προβλέπεται να αυξηθεί και άλλο και "η διαπραγματευτική ισχύς των εργαζομένων" να καμφθεί περισσότερο. Όλα πάνε καλά.

Όταν σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους που μετέφεραν την είδηση ήταν η Νάντια Αλεξίου. Τότε έλεγε σε έκτακτο δελτίο του Alter: "Διερχόμενο περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων έπεσε πάνω σε ομάδα αντιεξουσιαστών. Μόλις οι αντιεξουσιαστές αντιλήφθηκαν το περιπολικό επιχείρησαν σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία ακόμα δεν υπάρχει, επιχείρησαν να επιτεθούν και κάποιες πληροφορίες θέλουν να κάνουνε χρήση μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί βγήκαν από το περιπολικό και ένας από τους δύο έχει πυροβολήσει προς την ομάδα των νεαρών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας νεαρός σοβαρά." Θα περίμενε κανείς στα χρόνια που πέρασαν από τότε να έχει την αυτοκριτική της. Προφανώς όχι. Άλλωστε όποιος έχει παρακολουθήσει τα ρεπορτάζ της Νάντιας ξέρει πως συνέχισε να μεταφέρει αυτούσια την άποψη των φίλων της αστυνομικών στα "ρεπορτάζ" της. Δεν έχει σημασία που συχνά τα γεγονότα την διαψεύδουν, αν η αλήθεια δεν συμφωνεί με την Νάντια, τόσο χειρότερο για την αλήθεια. Η Νάντια εξακολουθεί να έχει δουλειά σε αντίθεση με άλλους δημοσιογράφους. Προφανώς οι υπηρεσίες της είναι αυτές που χρειάζεται ο εργοδότης της.

Το να ψαχουλεύεις ένα επίσημο site σαν της Νέας Δημοκρατίας ας πούμε, είναι σαν να μιλάς απευθείας με κάποιον υπεύθυνο ενημέρωσης. Είπα λοιπόν να τους "ρωτήσω" για αυτά που έγιναν τον Δεκέμβρη του 2008. Ρώτησα για τον Γρηγορόπουλο αλλά άκρη δεν έβγαλα, φαίνεται να νομίζουν πως Γρηγορόπουλος είναι μία πυραυλάκατος. Κορκονέας, είπα, Κορκονέας; ήταν η απάντηση, δεν τον ξέρω τον κύριο. Σαραλιώτης μήπως; Μπααα, ούτε αυτόν τον θυμούνται εκεί στην Συγγρού. Marfin; Α! Ναι! Γι αυτό έχω να σου πω πολλά, απάντησε! Νομίζω δεν χρειάζονται σχόλια.

Σαν σήμερα 6/12/2008 δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από έναν "προστάτη του πολίτη". Ήταν μία ενέργεια ενός ηλίθιου πωρωμένου ανεγκέφαλου κάφρου δολοφόνου. Ήταν όμως ταυτόχρονα το αποτέλεσμα των συνθηκών που από καιρό είχαν στηθεί, ένα "ατύχημα" απολύτως προβλέψιμο. Και φυσικά η πρώτη αντίδραση του συστήματος που έστησε αυτές τις "συνθήκες ατυχήματος" ήταν άμεσες και επίσης προβλέψιμες. Τόσο το mega, όσο και το alter (μέσω της "ρεπόρτερ" Νάντιας Αλεξίου) αντέδρασαν άμεσα όπως "έπρεπε", απαλλάσσοντας προκαταβολικά τον χρήσιμο ηλίθιο και ρίχνοντας την ευθύνη στο θύμα. Ένα παιδί πέθανε εκείνη την ημέρα, η Αθήνα κάηκε και ο δολοφόνος μπήκε φυλακή. Και σήμερα, κάποιοι χρησιμοποιούν τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 ως φόβητρο, ως επιχείρημα για περισσότερη "νομιμότητα", και καταστολή. Για καλύτερο έλεγχο της αστυνομίας, για περισσότερη εκπαίδευση, για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, κουβέντα. Και ας έχουν γίνει χειρότερα τα πράγματα σε αυτό τον τομέα έκτοτε. Τελικά, δηλαδή, το σύστημα εκείνο που έστησε όλες τις προαπαιτούμενες συνθήκες ώστε να συμβεί ό,τι συνέβη νίκησε. Χρειάστηκε φυσικά να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις προπαγάνδας του, να επιστρατεύσει όλο τον παρακρατικό του μηχανισμό και κυρίως την υπομονή του αλλά τελικά κατάφερε να τρομοκρατήσει τον νοικοκυραίο στον οποίο παραδοσιακά στηρίζεται, και ο οποίος δεν μπορεί, με την βοήθεια φυσικά των ΜΜΕ να ξεχωρίσει την Μαρφίν από την αυθόρμητη αντίδραση, την σκοπιμότητα από το ξέσπασμα. Και σήμερα έχουμε το ίδιο κόμμα, (εκείνο που του λες Γρηγορόπουλος και στο μυαλό του έρχεται μια πυραυλάκατος) ενισχυμένο με τους Γεωργιάδηδες και τους Βορίδιδές του να ωρύονται στα κανάλια υπέρ της νομιμότητας και κατά των "κουκουλοφόρων" ξεχνώντας βολικά πως χωρίς Κορκοναίιδες δεν θα υπήρχαν. Τι μένει; Ένα θύμα που το σύστημα προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να το κάνει να ξεχαστεί, έναν θύτη που κανείς πια δεν θυμάται, ένα σκηνικό "ατυχήματος" για το οποίο κανείςδεν μιλάει και ελάχιστοι μίλησαν τότε. Μένουν όμως οι κραυγές, όχι του θύματος ή των ανθρώπων του αλλά των άλλων, εκείνων που έχουν και την ευθύνη για ό,τι συνέβη. Εκείνων που πάντα είναι έτοιμοι να διαστρεβλώσουν κάθε τι που συμβαίνει κατα πως τους βολεύει. Των αδίστακτων. Χρειάζεται μία υπενθύμιση σε εκείνους που μπερδεύονται. Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος λεγότανε, όχι Αλέξανδρος Μαρφίν!

Γιατρούς μόνο για Έλληνες θέλει να βρει η Χρυσή Αυγή και πιθανότατα θα βρει. Είμαι σίγουρος πως οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας θα πάρουν σαφή θέση πάνω στο θέμα. Εντάξει, λέμε και καμία μαλακία για να περνάει η ώρα...

Φοβερό! Ο Πάσχος Μανδραβέλης γράφει για την Χρυσή Αυγή χωρίς το "φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ". Ή μήπως έχουμε να κάνουμε με περίπτωση πλαστοπροσωπίας; Να ασχοληθεί άμεσα η αστυνομία, η ΚΥΠ, ίσως και η CIA, να βρεθεί ο Μανδραβέλης που πολύ φοβάμαι πως είναι δεμένος σε κάποιο υπόγειο και κάποιος άλλος έχει αναλάβει να γράφει τα κείμενα που φέρουν την υπογραφή του. Μπορεί και να τον έχουν απαγάγει εξωγήινοι, (μη γελάς!) και να έχουν αφήσει στην θέση του κάποια ρέπλικα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ποιά αστυνομία, τους men in black να καλέσουμε! Εγώ πάντως προσπάθησα να πάρω κάποιες πληροφορίες!

Σιγά που θα άλλαζε ύφος. Τον θυμάσαι τον Μουρούτη, διευθυντή του γραφείου τύπου του Σαμαρά (μέχρι πριν λίγο καιρό); Ναι, εκείνον που το πρώτο που έκανε όταν η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτο κόμμα ήταν να προαναγγείλει διώξεις δημοσιογράφων στην ΕΡΤ. Αυτός ο τύπος που ως υπεύθυνος γραφείου τύπου του Σαμαρά με την αλαζονική και επιθετική του συμπεριφορά στο twitter κατάφερε να έχει μία παγκόσμια πρωτιά. Ο μοναδικός (απ όσο ξέρω) διευθυντής γραφείου τύπου πρωθυπουργού που κατάφερε με το ύφος του να έχει τόσα αρνητικά σχόλια καθημερινά που αναγκάστηκε αρχικά να κλειδώσει και στην συνέχεια να σβήσει εντελώς τον λογαριασμό του . Αυτός ο τύπος λοιπόν ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά ακόμα πιο επιθετικά και με μεγαλύτερη αλαζονεία, προαναγγέλλοντας "πόλεμο εναντίον των άθλιων συνδικαλισταράδων της ΕΡΤ!". Αφορμή και αυτή την φορά μία ομιλία του Σαμαρά που δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ ή κάτι τέτοιο. Αν όντως συνέβη αυτό για το οποίο κατηγορεί την ΕΡΤ ο Μουρούτης δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει, αλλά ο Μουρούτης, όπως κάνει η εξουσία όταν περισσεύει η αλαζονεία αλλά της λείπει η σοβαρότητα γίνεται δικαστής και εισαγγελέας ταυτόχρονα και επιτίθεται προσωπικά κατά ενός λες και η ΕΡΤ δεν έχει διοίκηση. Λεπτομέρειες, τέτοιοι άνθρωποι δεν αφήνουν αφορμές για να επιτεθούν στον "αντίπαλο" να πάνε χαμένες. Από την άλλη εκείνο το περίφημο διάγγελμα του πρωθυπουργού μπροστά στο τζάκι του μεγάρου Μαξίμου μετά το "θριαμβευτικό" τελευταίο Eurogroup, δεν βρίσκεται στο κανάλι της Νέας Δημοκρατίας στο youtube. Δηλαδή, η ομιλία εκείνη του πρωθυπουργού "κόπηκε" από το ίδιο τους το "κανάλι"!Δεν βγάζεις άκρη με την "λογική" τους...

Είναι να τους θαυμάζεις ορισμένους για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πουν την πιο επική μαλακία χωρίς ίχνος δισταγμού. Σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη για παράδειγμα που με απόλυτη βεβαιότητα είπε "Έχεις καταλάβει πόσα λεφτά μας έχουν χαρίσει; Έχεις καταλάβει το νούμερο; 150 δισεκατομμύρια διαγραφή χρέους έχουμε!" 150 δις, δηλαδή σχεδόν το μισό του ΑΕΠ του 2011. Εντυπωσιακό! Αν όμως σκεφτείς πως το 2009 που το χρέος μας ήταν 112,9% του ΑΕΠ με ένα ΑΕΠ 347,042δις, το χρέος μας ήταν 388,68704δις. Μας "χάρισαν" τα 150 και χρωστάμε (2011) το 148,3% του ΑΕΠ (304,865δις) που σημαίνει 452,11δις. Από 388δις φτάσαμε στα 452δις και μας χάρισαν και 150δις! Δες το και αλλιώς, από 112% του ΑΕΠ (120% όταν ξέσπασε η κρίση αλλά μένω στα επίσημα στοιχεία που βρήκα με ένα πρόχειρο ψάξιμο) μας χάρισαν κοντά μισό ΑΕΠ και τώρα χρωστάμε ενάμισι και βάλε (λένε πως έχει περάσει το 1,7 για το 2012)! Και τα στοιχεία είναι μεταξύ 2009 και 2011, το 2012 τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο. Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο! Όχι τόσο ο "λογαριασμός", αλλά πως τα λέει χωρίς να τον πιάνει νευρικό γέλιο. Ταλέντο! Με την ίδια λογική βέβαια έχουμε και 430 δις φυσικό αέριο μόνο νότια της Κρήτης, οπότε μαζί με τα 150 που μας "χάρισαν" βγαίνουμε από πάνω, και τους δανείζουμε κι από πάνω άμα λάχει για να στηρίξουμε το Ευρώ και να γλυτώσουμε μια και καλή από τα διάφορα λόμπι της δραχμής...

Το έχω ξαναπεί, κάθε φορά που ακούω κάτι απίθανο και λέω εντάξει, αυτός το τερμάτισε, ανακαλύπτω πως υπάρχει κάποιος άλλος που θα πει κάτι ακόμα πιο φανταστικό. "Αν ήταν σαν εμένα όλοι οι φοροφυγάδες σίγουρα δεν θα ‘χε κανένα πρόβλημα η Ελλάδα" είπε ο Θέμος Αναστασιάδης. Ναι, ο ίδιος Θέμος που πιάστηκε στα σύνορα με την Ελβετία με 3 εκατομμύρια ευρώ "μαύρα". Δεν τερματίζει λέμε!

Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε πρωτοβουλία κατά του νεοναζισμού και της κοινωνικής βίας. Το ΠΑΣΟΚ! "Αρνούνται το ολοκαύτωμα, αρνούνται το πολυτεχνείο, θα αρνηθούν κι εσένα, μην τους πιστεύεις" είναι το σλόγκαν τους. Κατ αρχήν να πω πως κάθε εκστρατεία κατά των νεοναζί είναι θετική, όμως έχω μερικές απορίες. Τα έχουν με εκείνους που αρνούνται ταυτόχρονα το ολοκαύτωμα ΚΑΙ το πολυτεχνείο; Γιατί με αυτούς που αρνούνται το πολυτεχνείο μόνο, δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα αν κρίνουμε από το γεγονός πως με δική τους κυρίως ψήφο εμπιστοσύνης έγιναν υπουργοί ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης στην κυβέρνηση του Παπαδήμου. Με τον Καρατζαφέρη κάθισε στο ίδιο τραπέζι ο τωρινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου ή μήπως το ξεχνάει; Και σήμερα, με το αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής κυβερνάει. Ή μήπως τώρα που έφυγε ο Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει να "μετράει το κοντέρ" τα περιστατικά "ρατσιστικής και κοινωνικής βίας" που τώρα καταδικάζουν; Η διαπόμπευση ιερόδουλων δεν ήταν "κοινωνική βία"; Ναι, ξέρω, για την προστασία της κοινωνίας από τις οροθετικές, μόνο που ορισμένες εξ αυτών δεν ήταν καν οροθετικές. Ή μήπως όμως οι προεκλογικές κραυγές του Σαμαρά για "εισβολή λαθρομεταναστών" δεν ήταν βούτυρο στο ψωμί της ΧΑ και δεν βοήθησε να γιγαντωθεί το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας; Τώρα θυμήθηκε το ΠΑΣΟΚ τις "αξίες" του; Ή μήπως τώρα ξέχασαν την αρχή των δύο άκρων που τόσο ενεργά προωθούσαν εδώ και καιρό προκειμένου να απονομιμοποιήσουν τις δράσεις της αριστεράς μόνο για να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, την νομιμοποίηση της δράσεις της Χρυσής Αυγής; Τώρα θυμήθηκε το ΠΑΣΟΚ τις "αρχές" του; Όχι βέβαια, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία πριμοδότησαν ενεργά την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Τώρα που βλέπουν το τόσο χρήσιμο προεκλογικά νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα να σηκώνει κεφάλι ανησυχούν. Όχι για την δημοκρατία ή για την κοινωνία, ξέρουμε, μας έχουν δείξει ξεκάθαρα που τα έχουν αυτά γραμμένα, για την κουτάλα. Ναι, η Χρυσή Αυγή είναι ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, όμως τι γίνεται όταν απέναντί της αποφασίζει να σταθεί ένα κόμμα τόσο απονομιμοποιημένο στα μάτια του κόσμου; Ξέρουν πως το καλύτερο που θα μπορούσαν να έχουν κάνει για αυτό τον τόπο ακόμα και σε αυτό το επίπεδο είναι να αποσυρθούν και να αφήσουν την υπεράσπιση της δημοκρατίας σε άλλες δυνάμεις που δεν βαρύνονται από το παρελθόν τους. Όμως αυτό δεν θα το κάνουν. Θα συνεχίσουν να πριμοδοτούν τα άκρα καταλαμβάνοντας τον κεντρώο χώρο μέχρι να τους αποσύρουμε. Μέχρι την κάθαρση της πολιτικής από μορφώματα σαν το σημερινό ΠΑΣΟΚ καμία πρωτοβουλία τέτοια δεν έχει ελπίδα επιτυχίας. Και όχι μόνο, απονομιμοποιεί και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες από άλλες ομάδες. Το ξέρουν, δεν τους ενδιαφέρει. Φασαρία να γίνεται μπας και τσιμπήσει κανείς και γλυτώσουν την κατρακύλα.

"Τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα οδηγήσουν σε νέες χορηγήσεις" είπε ο ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank Μιχαήλ Μασουράκης. Ναι, ξέρω, πέφτεις απ τα σύννεφα, από σήμερα με ομπρέλα, μη μας πέσει κανένας νοικοκύρης στο κεφάλι. Πάλι...

ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή λένε κάποιοι έχουν πολλά κοινά. Ίσως και να είναι αλήθεια, πάντα αντιπολιτευόμενα κόμματα είχαν κοινά σημεία και ας διαφέρουν μεταξύ τους κατά τα άλλα όπως η μέρα με την νύχτα. Όμως κάποιες θέσεις σχετικά με την οικονομία σε μία περίοδο κρίσης, όπως είναι η θέση απέναντι στο μνημόνιο σήμερα είναι σαφέστατα συγκυριακές. Αν θέλεις να δεις τα κοινά σημεία μεταξύ κομμάτων πρέπει να σκάψεις βαθύτερα, σε θέματα που αγγίζουν τις ανώτερες ιδέες και την βαθύτερη ιδεολογία του καθενός εκεί φαίνονται τα πραγματικά αδερφάκια. Βρες την διαφορά για παράδειγμα μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Ηλία Κασιδιάρη. Και φυσικά δεν είναι η μοναδική φορά που "συναντιόνται" οι δύο "πολιτικοί" ή τα κόμματά τους. Μετά μιλάμε ξανά για αδελφά κόμματα αν θέλεις.

"θα μου επιτρέψεις να μην είναι ο Ισημερινός και το Εκουαδόρ, δηλ ανυπόληπτες χώρες το πρότυπα για την Ελλάδα" είχε πει πριν από λίγο καιρό ο Άδωνις Γεωργιάδης στο τουίτερ και γέλαγαν και τα πίξελ. Έλα μου όμως που φτάσαμε εμείς οι ευυπόληπτοι να κάνουμε επαναγορά ομολόγων "με μοντέλο Εκουαδόρ" και άντε τώρα να το εξηγήσεις στον Άδωνι. Και από που να ξεκινήσεις, από το ποιό είναι το Εκουαδόρ και τι σχέση έχει με την Ισημερινό, από το ποιός είναι ανυπόληπτος και ποιός ευυπόληπτος σε αυτό τον κόσμο, ή από το τι σχέση μπορεί να έχει η Ελλάδα με τέτοιες "ανυπόληπτες χώρες"; Λες και το κάνουν επίτηδες για να ακουστεί η τσιρίδα του μέχρι τις Βρυξέλλες...

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

2 σχόλια:

  1. Μπορεί να έχει minimum τα 604 δολάρια την εβδομάδα αλλά ένα studio (κοινώς λίγο μικρότερο από χαρτόκουτο) κοστίζει 480 με 520 την εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε; (ποιός την έχει μεγαλύτερη την εκμετάλλευση του εργαζόμενου)
      Αλλά αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.
      Ο Γεωργιάδης πιάστηκε άλλη μία φορά να πετάει στον αέρα παραμύθια για θέματα για τα οποία δεν έχει ιδέα απλά για να κερδίσει τις εντυπώσεις σε μία συζήτηση.
      Έτσι έχει μάθει από την τηλεόραση, μόνο που στο τουίτερ υπάρχει η δυνατότητα να απαντήσει κάποιος αφού βρει τα ανάλογα στοιχεία.
      Σε μια τηλεοπτική συζήτηση ο συνομιλητής του πολύ δύσκολα θα είχε απαντήσει σε έναν Γεωργιάδη που με τόσο θράσος βγάζει από το κεφάλι του ένα τέτοιο επιχείρημα και το ξεστομίζει με την βεβαιότητα που τον διακρίνει.
      Άτιμο πράγμα τα social media όμως.

      Διαγραφή