Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Βλακείες;


Πριν λίγο καιρό το protagon.gr είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο της Τζίνας Δαβιλά στο οποίο παρουσιαζόταν ένα πραξικόπημα επιθυμητό αν γινόταν από έναν στρατιωτικό σαν τον Φράγκο.
Φυσικό ήταν τότε να υπάρξουν αντιδράσεις στις οποίες το protagon απάντησε με το εξής κείμενο "«Μα τι είναι αυτά που γράφει ένας συνεργάτης σας στο protagon περί πραξικοπήματος;», μας είπε ένας φίλος το πρωί. Ναι, βλακείες γράφει. Μια από τις πολλές ανοησίες που διαβάζει κανείς καθημερινά στο Ίντερνετ. Άλλωστε το έχει δεχτεί και ο ίδιος ο συντάκτης του αστείου πονήματος. «Άλλο ήθελα να γράψω και άλλο έγραψα. Συγνώμη. Κόψτε μου το κεφάλι». Μόνο που εδώ στο protagon δεν έχουμε ούτε χαντζάρες, ούτε εισαγγελείς, ούτε κυβερνητικούς επιτρόπους. Θυμώνουμε με τις βλακείες αλλά δεν γινόμαστε λογοκριτές. Στο Ίντερνετ του 2012 είμαστε και όχι στα ασπρόμαυρα ανακοινωθέντα της χούντας.".
Με άλλα λόγια βλακείες λέει η Τζίνα αλλά εμείς δεν λογοκρίνουμε.
Μόνο που λίγο καιρό μετά το επίμαχο άρθρο σβήστηκε από το site σιωπηρά και πουθενά δεν υπάρχει αναφορά γι αυτό ή για τους λόγους της διαγραφής του (το κείμενο της Τζίνας Δαβιλά έχει αναδημοσιευθεί αλλού).
Τελικά τι επιτάσσει η ηθική του protagon.gr;
Καλά έκαναν και δημοσίευσαν μία "βλακεία" στο πλαίσιο της ελευθεροτυπίας ή τελικά τέτοιου είδους "βλακείες" δεν πρέπει να φιλοξενούνται από "σοβαρά" μέσα;
Λεπτομέρειες.

Δεν ξέρω τι οδήγησε τελικά το protagon.gr να σβήσει το επίμαχο άρθρο, όμως αυτό καθόλου βλακεία δεν ήταν.

Συνέπεσε με αρκετά άλλα λιγότερο ή περισσότερο σχετικά, όπως για παράδειγμα εκείνο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς πρότεινε κάποιου είδους πραξικόπημα.ή του Στέφανου Μάνου που τονίζει μεταξύ άλλων την έλλειψη "ιδεαλιστών στρατιωτικών" ή του Τέλλογλου, στο protagon πάλι, λίγο παλιότερα, που σαφώς πρότεινε αναστολή άρθρων του συντάγματος για να αναφέρω μόνο τρία.

Συνέπεσε και με αρκετά ακόμα που αμφισβητούν ανοιχτά από την ύπαρξη νεκρών στο πολυτεχνείο το '73 μέχρι την ίδια την χρησιμότητα της εξέγερσης και κατ' επέκταση άλλων τέτοιων εξεγέρσεων.
Τον ίδιο καιρό στο tvxs ο Νίκος Ράπτης χαρακτήριζε τον εορτασμό της επετείου αυτής ως "τελετή μύησης στον αντιεξουσιασμό".
Ας μην ξεχνάμε και την "αποκάλυψη" του Βήματος για το "πραξικόπημα που δεν έγινε" και που ακόμα προσωπικά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να πει και κυρίως σε ποιόν, γιατί αποκάλυψη δεν ήταν.

Πάντα υπήρχαν στα μέσα "ενημέρωσης" τέτοιες "βλακείες".
Ποτέ όμως μέχρι πρόσφατα αυτές δεν φιλοξενούνταν σε "σοβαρά" μέσα , ούτε προέρχονταν από το στενό περιβάλλον ενός πρωθυπουργού.
Και στα χαζά χαζά, τώρα κάποιοι συζητάνε σοβαρά την δημιουργία ενός κόμματος υπό τον απόστρατο πια στρατηγό Φράγκο.

Ας μην προσπαθούν λοιπόν να μας πείσουν πως όλα αυτά είναι ανώδυνες βλακείες.
Με τέτοιες "βλακείες" προετοιμάζεται το έδαφος για να αποδεχτεί ο λαός πολιτικές ή άλλου είδους κινήσεις.


Με τέτοιες βλακείες μπορεί να ανοίγει η όρεξη και εκείνων που δεν ενδιαφέρονται και πολύ να ακολουθήσουν την νόμιμη οδό για την κατάληψη της εξουσίας.
Επικίνδυνες "βλακείες" που "δοκιμάζουν τα νερά";

Διάβασε επίσης:
Θέλεις Παπαδόπουλο μαλάκα;
Παρατήρησες κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου