Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Άδωνις για Σαμαρά



Θα μου πεις, εδώ δούλευε ψιλό γαζί τον αδερφό του στα μούτρα του, τι σου κάνει εντύπωση;

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 21-27/5/2012

Βυθισμένοι στα δικά μας προβλήματα, είναι φυσικό να ξεχνάμε πως δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου, και πως πολύ πιο σοβαρά πράγματα συμβαίνουν όχι πολύ μακριά από εμάς. Είναι φυσικό ακόμα και πλάκα να κάνουμε, να διασκεδάζουμε, να ερωτευόμαστε, να γελάμε, η ζωή συνεχίζεται. Μια ματιά και μια φωνή μας όμως μερικές φορές την χρωστάμε στην ανθρωπιά μας. Μια ματιά και μια φωνή τουλάχιστον προς την Συρία όπου ο τρελός σφάζει τους πολίτες της χώρας του χωρίς σταματημό. Απόψε είδα πολλές φωτογραφίες μικρών παιδιών και δεν μπόρεσα να μην σκεφτώ πως το πιο τυχερό από αυτά ήταν εκείνο που κάποια σφαίρα του είχε ανοίξει το κεφάλι. Τουλάχιστον αυτό δεν πρόλαβε να καταλάβει τι έγινε, δεν υπέφερε...

Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω τον Αντώνη Σαμαρά. Σκεφτείτε πως αν είχε πετύχει όταν έκανε την πολιτική Άνοιξη, τώρα η Νέα Δημοκρατία δεν θα υπήρχε. Αυτό είχε πει ο Βύρων Πολύδωρας για τις εσωκομματικές εκλογές του 2009. Σήμερα ήταν στην πρώτη γραμμή, κάτω από τον Σαμαρά και τον χειροκροτούσε. Η "ευελιξία" τελικά αναδεικνύεται ως το μεγαλύτερο προσόν ενός πολιτικού.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ανεξίτρελο

Foolproof λέγεται ένα σύστημα του οποίου ο χρήστης ότι και αν κάνει δεν μπορεί να το καταστρέψει, ή να επηρεάσει αρνητικά την λειτουργία του.
Σαν τα καλώδια των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Όσο και να προσπαθήσεις απλά δεν μπορείς να τα βάλεις σε λάθος υποδοχή.

Τελευταία γίνεται όλο και περισσότερο εμφανές πως τέτοιο είναι το πολιτικό μας σύστημα.

Το αυτοτροφοδοτούμενο αυτό σύστημα πολιτικών, ΜΜΕ, κομμάτων και οικονομικών παραγόντων σε περίπτωση που κάποιοι τρελοί αποφασίσουν πως θέλουν αλλαγές αντιδρά, στυλώνει τα πόδια και αντιστέκεται σε κάθε ουσιαστική αλλαγή.
Όσο υπάρχουν μικρές και ασήμαντες αλλαγές όπως η αντικατάσταση του ενός κόμματος από ένα άλλο σχεδόν πανομοιότυπο, ή ενός κυβερνήτη από έναν άλλον, κλώνο του προηγούμενου, το σύστημα δεν χρειάζεται να παρέμβει.
Το σύστημα είναι φτιαγμένο να εξυπηρετεί τον χρήστη όσο αυτός δέχεται τους κανόνες και τις ιδιαιτερότητές του.

Δεν είναι φτιαγμένο όμως να δέχεται ουσιαστικές αλλαγές που ο χρήστης πιθανώς να ζητήσει.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Payroll

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο λυσάνε οι υποστηρικτές ορισμένων πολιτικών ή κομμάτων, πράγμα θεμιτό κατ αρχήν.
Ο κάθε πολιτικός έχει τους υποστηρικτές του και είναι λογικό να συμμετέχουν σε συζητήσεις και να λεν ελεύθερα την άποψή τους, είτε αυτή μας αρέσει, είτε όχι.
Όταν όμως κάποιος έχει συνδέσει άμεσα την επαγγελματική του καριέρα με εκείνη ενός πολιτικού θα έπρεπε τουλάχιστον να κρατάει μια διακριτική στάση και να προσέχει λίγο τα σχόλιά του.

Όπως η Μόνα Παπαδάκου ας πούμε που είναι σύμβουλος του Παπακωνσταντίνου από την εποχή που εκείνος ήταν ευρωβουλευτής και που τον έχει ακολουθήσει στις μετακινήσεις του στο υπουργείο οικονομικών και μετά στο ΥΠΕΚΑ.
Το να γράφουν αυτοί οι άνθρωποι για payroll όπως και να το δεις είναι προκλητικό.

Υπάρχουν και άλλοι φυσικά, που με μια πρώτη ματιά υποστηρίζουν τον Α ή τον Β πολιτικό όπως ο κάθε πολίτης δικαιούται.

Όταν όμως το ψάξεις λίγο παραπάνω διαπιστώνεις πως πρόκειται για δημοσιογράφους που φαίνεται να έχουν τεθεί στην υπηρεσία αυτού του πολιτικού τον οποίο φανερά υποστηρίζουν δημοσίως, τότε όπως και να το δεις υπάρχει ένα θεματάκι δεοντολογίας.

Όταν ένας "δημοσιογράφος / πολιτικός επιστήμονας" σαν τον Μακάριο Λαζαρίδη ας πούμε απαντάει σε καυστικό σχόλιο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί κανείς να υποθέσει πως το κάνει απλά γιατί διαφωνεί με το σχόλιο.

Αν το ψάξεις όμως λίγο παραπάνω διαπιστώνεις πως αρκετά συχνά τα άρθρα και τα σχόλια του συγκεκριμένου δημοσιογράφου μοιάζουν με αγιογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ντόρα


Φαίνεται πως οι πολιτικοί στο twitter δεν λένε μόνο ψέματα, μερικές φορές λένε αυτό που πραγματικά σκέφτονται.

Τα σύντομα της εβδομάδας 14-20/5/2012

Από τη wikipedia
17 Ιουνίου θα έχουμε εκλογές. Η 17η Ιουνίου ήταν για την Δυτική Γερμανία αργία, η γιορτή της Γερμανικής ενοποίησης πριν το 1990, όταν η ενοποίηση με την Ανατολική Γερμανία έγινε πραγματικότητα και η γιορτή αυτή μεταφέρθηκε στις 3 Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας, υπό την πίεση οικονομικών προβλημάτων και μειωμένης παραγωγής είχε αποφασίσει τον Μάιο του 1953 να αντιμετωπίσει το πρόβλημα προωθώντας ένα πακέτο αλλαγών που περιελάμβανε αύξηση των φόρων, των τιμών των προϊόντων και αύξηση των ωρών εργασίας ή με άλλα λόγια "περισσότερη δουλειά για τον ίδιο μισθό". Αυτό οδήγησε στην εξέγερση των οικοδόμων στις 16/6/1953 στο Ανατολικό Βερολίνο που γρήγορα όμως επεκτάθηκε με γενικές απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη την χώρα και κορυφώθηκε την επόμενη ημέρα, 17/6/1953. Η εξέγερση τότε καταπνίγηκε μετά από την επέμβαση των σοβιετικών στρατευμάτων. Η Μέρκελ που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ανατολική Γερμανία είμαι σίγουρος θα τα θυμάται αυτά τα γεγονότα. Ο Μπέρτολντ Μπρεχτ είχε γράψει τότε το ποίημα "Η λύση":
"Μετά την εξέγερση της 17 Ιουνίου 
Ο γραμματέας της Ένωσης Συγγραφέων 
Διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια στην Stalinallee 
Δηλώνοντας ότι ο λαός 
Είχε απολέσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης 
Και θα μπορούσε να την κερδίσει πίσω μόνο 
Εντείνοντας τις προσπάθειες. 
Δεν θα ήταν ευκολότερο στην περίπτωση αυτή, για την κυβέρνηση 
Να διαλύσει το λαό Και να εκλέξει έναν άλλο;" 
Σίγουρα η Μέρκελ, αλλά και πολλοί δικοί μας πολιτικοί θα το έχουν ακούσει και αυτό. Η ιστορία έχει έναν περίεργο τρόπο να σου κλείνει το μάτι μερικές φορές. Διάβασε εδώ περισσότερα.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ανανέωση

Αύριο ορκίζονται οι βουλευτές της νέας βουλής, πάμε για νέες εκλογές και ακόμα στο site του ΥΠΕΣ δεν υπάρχουν για τις περισσότερες περιφέρειες τα αποτελέσματα των προηγουμένων.
Υπάρχουν χονδρικά, τα ποσοστά των κομμάτων αλλά όχι οι σταυροί των υποψηφίων.
Μάλιστα στην Αρκαδία για παράδειγμα υπάρχουν κάτι περίεργοι αριθμοί δίπλα από τα ονόματα των υποψηφίων που δεν βγάζουν κανένα νόημα.
Μπουρδέλο μονοπώλιο με την Signular Logic να πληρώνεται από το κράτος για αυτές τις υπηρεσίες.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι εφημερίδες για να μαθαίνουμε τελικά ποιοί θα ορκιστούν αύριο.

Βέβαια καλό θα ήταν και αυτές να ελέγχουν τα αποτελέσματά τους μια και 11+2+12 κάνει 25 και όχι 26 αλλά ας είναι.
Φαίνεται τελείωσαν οι μπαταρίες από το κομπιουτεράκι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Καθημερινής από τα κόμματα που μπαίνουν στην βουλή λοιπόν, το λιγότερο ανανεωμένο είναι η ΝΔ με μόλις 34% νέους βουλευτές.
Οι περισσότεροι επανεκλέχτηκαν λόγω του μπόνους του νόμου Παυλόπουλου.
Μάλιστα η ΝΔ αύξησε τους βουλευτές της και ας έχασε κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Καθήκον και φιλοδοξίες

Ο λαός λένε όλοι μίλησε στις τελευταίες εκλογές. Ένα από τα μηνύματα που με σαφήνεια έδωσε είναι τέρμα οι μονοκομματικές κυβερνήσεις, συνεργαστείτε μεταξύ σας.

Όμως το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι σχεδόν αδύνατο να υπακούσει στην λαϊκή εντολή.

Από την μία έχεις την Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, της παράταξης που οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού το 2009 για να την παραδώσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ του Γ Παπανδρέου και την σίγουρη πορεία προς το ΔΝΤ.

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ του Β Βενιζέλου, ενός από τους μακροβιότερους εκπροσώπους του παλιού πολιτικού κατεστημένου που όμως θέλει να πλασάρεται ως νέος. Το ΠΑΣΟΚ του Άκη, του Μαντέλη, του Τσουκάτου, με ένα σωρό στελέχη που εκπροσωπούν ότι πιο σάπιο έχει η Ελληνική πολιτική να επιδείξει.

Υπάρχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αρκετά πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ένα νέο κόμμα με αρχηγό έναν νέο στην ηλικία αλλά καθόλου νέο στην πολιτική. Ο ρόλος που θα παίξει μένει να φανεί, όμως οι αδιαμφισβήτητες σχέσεις του με την παλιά Νέα Δημοκρατία τον οδήγησαν αναγκαστικά προεκλογικά να δηλώσει πως ούτε και νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία.

Τα σύντομα της εβδομάδας 7-13/5/2012

Πάνω από 800 tweets σε δύο ημέρες, μέχρι και 100 tweets ανά ώρα από δύο accounts με μόνο θέμα απαντήσεις στο twitter σε οποιοδήποτε σχόλιο αφορά τον Άδωνη Γεωργιάδη. Αν έλεγαν ευθέως πως είναι από το γραφείο του και φροντίζουν να μην μένουν αναπάντητα τα σχόλια των πολιτών δεν θα υπήρχε τίποτα το μεμπτό, ίσως μάλιστα να έπρεπε να του πούμε και μπράβο. Όταν όμως όλα αυτά ισχυρίζονται πως το κάνει ένας οπαδός του Α Γεωργιάδη απλά και μόνο επειδή τον συμπαθεί γίνονται γελοίοι.

Ο Κουβέλης έχει ζητήσει "σταδιακή απαγκίστρωση" από το μνημόνιο. Το ίδιο πάνω κάτω δηλαδή που έχει πει ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς που να μην ξεχνιόμαστε, μέχρι πριν ένα μήνα συγκυβερνούσαν και δεν κατάλαβα να είχαν κάποιες τεράστιες διαφορές όσο αφορά στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσαν. Τα τρία αυτά κόμματα έχουν συνολικά 168 βουλευτές, άρα μία σχετικά άνετη πλειοψηφία. Το μόνο που εμποδίζει τον Κουβέλη να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι οι προεκλογικές του δηλώσεις περί μη συνεργασίας με ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και θέλει μαζί τον Τσίπρα, ώστε να μπορεί να μιλήσει για οικουμενική κυβέρνηση και όχι για κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μόνο.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ομιλούντα (την αρχαιοελληνική) αυγά

Οι πολιτικοί και τα κόμματα παλιότερα κινητοποιούσανε μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες κλακαδόρους για να τους βοηθάνε να φαίνονται οι εκδηλώσεις τους επιτυχημένες.

Άνθρωποι που θα κουβαλούσαν τα σύμβολα του κόμματος και του πολιτικού και θα χειροκροτούσανε σε κάθε φράση του ώστε να παρακινούν και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να κάνουν το ίδιο.

Κάποιοι από αυτούς θα ήταν εθελοντές, κάποιοι επί πληρωμή, πάντως ήταν εκεί για να επευφημήσουν τον ηγέτη και να δείξουν πόσο δημοφιλής είναι.
Και φυσικά μετά θα μιλούσανε για το μέγα πλήθος και πάθος της συγκέντρωσής τους.

Ακόμα και στην σημερινή εποχή που υποτίθεται έχουν αλλάξει τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως επιστράτευσε μερικούς Πακιστανούς σε τέτοιο ρόλο στην τελευταία «μεγάλη» του προεκλογική συγκέντρωση στο σύνταγμα.

Τελευταία, όλο και περισσότερο οι πολιτικοί μας ανακαλύπτουν τα social media ως έναν χώρο όπου μπορούν πολύ πιο φθηνά και άμεσα να προβάλλονται και να εκθέτουν τις απόψεις τους.

Το μέσο μπορεί να είναι νέο, όμως κάποιοι φαίνεται πως δεν μπορούν να αποχωριστούν τις παλιές μεθόδους.
Έτσι δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από εδώ οι κλακαδόροι.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το μήνυμα των εκλογών

Ο λαός επέλεξε να μπουν στην βουλή 7 κόμματα.
Για να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα για την λαϊκή βούληση δεν μπορούμε να πετάξουμε έξω από την εξίσωση τις ψήφους που το ΥΠΕΣ δεν μετράει για να βγάλει τελικά τους βουλευτές που εκλέγονται σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο.
Όταν μιλάμε για τον λαό εννοούμε όλους τους ψηφοφόρους, ακόμα και εκείνους που αποφάσισαν να μην ψηφίσουν.
Έτσι, τα νούμερα/ποσοστά που θα χρησιμοποιήσω είναι τα αληθινά νούμερα ψηφοφόρων και τα ποσοστά τους στο σύνολο των ψηφοφόρων.
Πάρε λοιπόν ένα πινακάκι πριν αρχίσουμε την ανάλυση:


ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΣΥΝΟΛΟ
9.949.401
100%
ΠΑΣΟΚ
833.529
8,38%
ΝΔ
1.192.054
11,98%
ΚΚΕ
536.072
5,39%
ΑΝΕΛ
670.329
6,74%
ΣΥΡΙΖΑ
1.061.265
10,67%
ΧΑ
440.735
4,43%
ΔΗΜΑΡ
386.116
3,88%
ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
1.204.004
12,10%
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ/ΑΠΟΧΗ
3.625.279
36,44%
(το νούμερο του ΥΠΕΣ για 9.949.401 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, σίγουρα δεν είναι ακριβές αλλά το πραγματικό δεν νομίζω πως είναι τόσο διαφορετικό ώστε να αλλοιώνει τα συμπεράσματα)

Ναι, ο εκλογικός νόμος είναι για τα πανηγύρια, και ένα σημαντικό 12,1% των ψήφων του λαού δεν προσμετρείται στο τελικό αποτέλεσμα λόγω του πλαφόν του 3% αλλά αυτό είναι ίσως λογικό. Κάποιο πλαφόν θα έπρεπε να υπάρχει, αλλιώς θα έπρεπε να έχουμε μια βουλή μερικών χιλιάδων βουλευτών για να χωρέσουν όλοι όσοι πήραν μερικές ψήφους.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

7 ημέρες


Σήμερα, 7 ημέρες μετά ο κος Κουβέλης πρότεινε στον Β Βενιζέλο την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης.
Θα μου πεις είναι ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Ίσως.
Πιστεύω στην ανάγκη συνεργασιών από τα κόμματα, ειδικά στην περίοδο που ζούμε.
Όμως δεν είναι δυνατόν όλοι οι άλλοι να το ξέραμε πως ο Κουβέλης στο τέλος θα συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτός να παραμυθιάζει τους ψηφοφόρους του με τέτοια ψέματα τρεις ημέρες μόλις πριν τις εκλογές.
Ήταν ένα συνειδητό χονδροειδέστατο προεκλογικό ψέμα.
Και επομένως αυτός που το είπε είναι ένας κοινός ψεύτης και κανένας λεκτικός ακροβατισμός δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε...



Αλχημείες 2012


Χθες είχαμε τις πιο σημαντικές εκλογές της χώρας για την ιστορική περίοδο που ονομάζουμε μεταπολίτευση αν όχι από ακόμα παλιότερα.
Εκλογές που σίγουρα το μήνυμά τους ήταν να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, που τιμώρησαν το πολιτικό κατεστημένο της χώρας και που σίγουρα το αποτέλεσμά τους θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις τις επόμενες ημέρες.
Ένα συμπέρασμα όμως που μπορούμε να βγάλουμε με βεβαιότητα είναι πως πρέπει να γίνουν σοβαρές αλλαγές στο σύστημα με το οποίο εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας στην βουλή.
Είχα γράψει και παλιότερα για τις αλχημείες του συστήματος αυτού και για το πόσο αλλάζει τελικά το αποτέλεσμα, αλλά με την σαφή κατάρρευση του δικομματισμού των τελευταίων εκλογών αυτό πλέον είναι κάτι παραπάνω από εμφανές.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Αν και οι αριθμοί δεν έχουν οριστικοποιηθεί, εφόσον μιλάμε για ενσωμάτωση κοντά στο 99% ακόμα και αν υπάρξουν κάποιες αλλαγές αυτές θα είναι μικρές και δεν θα επηρεάζουν τα συμπεράσματα ουσιαστικά.
Έχουμε λοιπόν ένα εκλογικό σώμα περίπου 10 εκατομμυρίων πολιτών (9.887.943).
Από αυτούς ψήφισαν περίπου 3,5 εκατομμύρια (3.455.223) πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και εν μέσω μιας τόσο βαθειάς κρίσης το ένα τρίτο των πολιτών δεν περιμένει ουσιαστικά τίποτα από τους πολιτικούς και τους περιφρονεί επιδεικτικά.

Τα σύντομα της εβδομάδας 30/4-7/5/2012

Είδα και τον Καραμανλή να ψηφίζει σήμερα, παρέα με τον Πανίκο... Άραγε τον εαυτό του τον ψήφισε; Το λέω γιατί η ψήφος είναι μυστική, θεωρητικά κανείς δεν μπορεί να μάθει τι ψήφισες αν δεν το πεις εσύ. Εγώ λοιπόν αν ήμουν ο Κωστάκης τον εαυτό μου δεν θα τον ψήφιζα. Μπορεί η φιλοδοξία μου, οι πιέσεις από το περιβάλλον μου, η αγωνία για το οικονομικό μέλλον των παιδιών μου να με έπειθε να βάλω υποψηφιότητα, μπορεί ακόμα και να έπειθα κάποιους γνωστούς μου να με ψηφίσουν, αλλά μετά από μια τόσο "επιτυχημένη" πρωθυπουργική θητεία το χέρι μου δεν θα πήγαινε να βάλω σταυρό στο όνομά μου. Είπαμε, ψάχνουμε μαλάκες να μας ψηφίσουν, όχι είμαστε μαλάκες...

"Μεγάλη" προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα έκανε ο "νέος" πρόεδρος του "νέου" ΠΑΣΟΚ. Κάποιες εκτιμήσεις μιλάνε για 2000 άτομα με το ζόρι αν και υποτίθεται πως είχε κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ. "Πολίτες της Αθήνας, σας ευχαριστώ για τη δυναμική, τη συγκλονιστική παρουσία σας" είπε ο Βαγγέλας βέβαια... Μέχρι και Πακιστανούς κινητοποιήσανε για να φανεί πως υπάρχει κόσμος, ορισμένοι εξ αυτών με 3 σημαιάκια στα χέρια. Τράτζικ! Η αστυνομία έκλεισε τους γύρω δρόμους λες και θα μαζευόταν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά φυσικά όχι και τους σταθμούς ΜΕΤΡΟ, ενώ έκανε και μερικές προσαγωγές "ανεπιθύμητων". Στην ουσία ούτε καν η Κ Σερβίας, ούτε η Όθωνος δεν χρειαζόταν να κλείσουν. Όταν με κλειστούς τους σταθμούς ΜΕΤΡΟ, με την τηλεοπτική τρομοκρατία, και με τα ΜΑΤ να ψεκάζουν αδιακρίτως μαζεύονταν πριν λίγο καιρό πάνω από 100.000 στο σύνταγμα το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για μια μικρή μειοψηφία.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Αν όλα πάνε καλά...

Τον Οκτώβριο του 2011 έγραψα ένα κείμενο με τίτλο "αν όλα πάνε καλά".
Νομίζω πως σήμερα, δύο μέρες πριν τις εκλογές είναι ακόμα πιο επίκαιρο και γι αυτό το αναρτώ ξανά.


Η κρίση έχει ένα καλό, ότι έχει συμβάλλει στην απομυθοποίηση των Ελληνικών κομμάτων και πολιτικών.
Η απόλυτη οικονομική καταστροφή που καραδοκεί θα έχει την θετική παρενέργεια και την απόλυτη κατάρρευση κάθε λαϊκού ερείσματος του σημερινού πολιτικού συστήματος.
Όμως θα είχε επίσης σαν αποτέλεσμα την απόλυτη εξαθλίωση του λαού και της χώρας.
Κανένας μας λοιπόν δεν πρέπει να το εύχεται, αντίθετα εύχομαι και ελπίζω με όλη μου την ψυχή αυτή η κυβέρνηση με κάποιον τρόπο να βρει τον τρόπο να βγάλει την χώρα από το σημερινό αδιέξοδο.
Όμως επίσης ελπίζω πως αν η κρίση αυτή περάσει δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα συγχωρήσουμε και δεν θα κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη.
Όχι σαν πολιτικό σύστημα, σε αυτό δεν στηρίζω καμία ελπίδα, ούτε καν σαν αυτό που λέμε "κοινωνία", που το πολιτικό σύστημα τόσα χρόνια έχει μάθει καλά να τη χειραγωγεί, αλλά ως λαός, ως πολίτες, ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί.
Πες λοιπόν ότι όλα πήγαν καλά...

Η δύναμη ενός έθνους...

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Πωλείται

Νιώθω πως πρέπει να ευχαριστήσω τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον Σαμαρά και την ΝΔ για τα νέα προεκλογικά σποτάκια τους. Μαζί με τα παλιότερα αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης...

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ενημερώσου / Ψήφισε / Άλλαξε.

Μια πρωτοβουλία υποστήριξης των μικρών κομμάτων που δεν προβάλλει η τηλεόραση, οι δημοσκοπήσεις και τα διεφθαρμένα ΜΜΕ.

www.mikrakommata.gr