Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 20-26/8/2012

Για όλα φταίει η αριστερά. Της οποίας η ιδεολογική ηγεμονία "πιστοποιείται και από την ανοχή στην τρομοκρατική της βία"! Α, και οι μετανάστες, που μας έχουν κάνει εισβολή. Α, και οι μουσουλμάνοι που μας περιμένουν στην γωνία να μας σφάξουν. Εμάς, την καθαρή Ελληνική φυλή! Συνεργάζεσαι με φασιστοειδή και ρατσιστές. Και μετά απορείς για αυτό; Ή μήπως γι αυτό; Ή μήπως αυτό; Μην μου το παίζεις θιγμένος τουλάχιστον!

Δεν ήξερα ποιός είναι ο Μ Κατσίγερας. Τον έμαθα όταν είδα το κείμενό του στην Καθημερινή όπου χαρακτηρίζει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής "ακτιβιστές". Δεν είναι κάποιος τυχαίος, όπως διαβάζω είναι υπεύθυνος της πρώτης σελίδας της Καθημερινής από το 1989 ενώ εργάζεται και στον ΣΚΑΙ. Με τέτοια ενημέρωση μην απορείς με το αποτέλεσμα.

Δημοκράτες εκεί στην Δημοκρατική Αριστερά! Και Αριστεροί! Μόνο λίγο τσαμπουκάδες μας βγήκαν...

Πριν λίγες ημέρες έσκασε στα γνωστά blog της ακροδεξιάς παραπληροφόρησης η "είδηση" πως μουσουλμάνοι σταύρωσαν έναν άνδρα επειδή έγινε χριστιανός. Μόνο που η είδηση για μια ακόμα φορά ήταν μία μπούρδα. Ο "χριστιανός", σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης ήταν στρατιώτης που συμμετείχε σε επιχειρήσεις κατά της Αλ Κάιντα που δραστηριοποιείται εκεί. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη γιατί αρχηγός κόμματος επέλεξε να διαδώσει μία τέτοια είδηση, ούτε γιατί ποτέ δεν ανακάλεσε παρά τις παρατηρήσεις που δέχτηκε. Σήμερα έσκασε άλλη "σοκαριστική" "είδηση".

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Evonymos

Ο Κώστας Βαξεβάνης σήμερα πίεζε τον Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter να απαντήσει σχετικά με τις σχέσεις του τελευταίου με την Χρυσή Αυγή.
Στο θέμα είχα αναφερθεί παλιότερα και, μια και σε εμένα απαξιεί να απαντήσει ο μέγας πολιτικός, (μάλιστα με έχει μπλοκάρει) είπα να ζητήσω από τον Βαξεβάνη να προωθήσει στον Γεωργιάδη αυτό το κείμενο.


Με λίγα λόγια πρόκειται για το κανάλι στο youtube evonymos, ένα κανάλι που ανεβάζει όλες τις παρουσίες του Γεωργιάδη σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στούντιο με αξιοθαύμαστη συνέπεια και ταχύτητα.
Το ίδιο κάνει και για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Σε παλιότερες ερωτήσεις χρηστών ο Γεωργιάδης έχει πει πως ο evonymos είναι ένας απλός εθελοντής και δεν έχει καμία άλλη σχέση μαζί του.

Ποιός όμως είναι ο Ευώνυμος και γιατί ασχολείται τόσος κόσμος μαζί του;

Τα σύντομα της εβδομάδας 13-19/8/2012

Χαμός στην Ύδρα όπου το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο σε επιχείρηση (σουβλατζίδικο;) ανακάλυψε πως δεν έκοβαν αποδείξεις. Η υπεύθυνη της επιχείρησης συνελήφθη και αυτό οδήγησε σε εξέγερση των Υδραίων, πολιορκία του αστυνομικού τμήματος, επεισόδια στο λιμάνι και τελικά παρέμβαση των ΜΑΤ που πήγαν την επόμενη ημέρα εκεί με σκάφος του λιμενικού. Από την μία έχεις την μεγάλη πληγή της Ελληνικής οικονομίας, δηλαδή όλων μας, την φοροδιαφυγή που πρέπει να παταχθεί. Από την άλλη μεριά όμως υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που όχι μόνο το επιτρέπει αλλά το προτρέπει. Και στο τέλος ένα κράτος μπουρδέλο που δεν μπορεί να επιβάλλει την φορολογική δικαιοσύνη με τον τρόπο που οφείλει. Δεν μπορείς να τραβολογάς μία μεγάλη γυναίκα στο τμήμα όταν αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και να μην περιμένεις αντιδράσεις. Αν η αυτή πέθαινε στο τμήμα τι θα γινόταν; Και αν αυτή τελικά δεν έπαθε τίποτα, αν συνεχιστεί αυτή η μέθοδος πάταξης της φοροδιαφυγής θα πάθει η επόμενη. Και τελικά πόσα λεφτά κέρδισε το κράτος από αυτή την ιστορία; Πόσα κερδίζει σέρνοντας επαγγελματίες, έστω φοροφυγάδες στο τμήμα; Δεν υπάρχουν αλήθεια άλλοι τρόποι να συνετιστούν και να τιμωρηθούν οι φοροφυγάδες; Τελικά πόση ήταν η φοροδιαφυγή και πόσο κόστισε όλη αυτή η ιστορία; Το κράτος δεν μπορεί να φέρεται σαν στρατός κατοχής σε τέτοιες περιπτώσεις. Οφείλει να δείχνει και λογική και εξυπνάδα. Τρόποι να βάλεις στην θέση τους τους παρανομούντες υπάρχουν. Μήπως όμως τελικά κάποιοι ποντάρουν στον "κοινωνικό αυτοματισμό";

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 6-12/8/2012

O Κ Μαρκόπουλος, μεγαλοστέλεχος των ανεξάρτητων Ελλήνων θέλει να μάθει ποιός ήταν αυτός που έδωσε πολιτικό άσυλο στο "κτήνος της Πάρου". Πάνω που λες τα κατάφερε, ο Κασιδιάρης με μια επιτυχημένη αντεπίθεση ζητάει να "ελεχθούν" ανακριτής και εισαγγελέας που δέχτηκαν πως είναι κάτω από 19 και ισοφαρίζει τον λαϊκισμό και την μισαλλοδοξία. ΑΝ.ΕΛ-ΧΑ σημειώσατε Χ. Κάποιοι καβαλάνε το άρμα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού για λίγα ψηφουλάκια χωρίς να ενδιαφέρονται που μας οδηγούν. Μεταξύ αυτών και ο Κ Μαρκόπουλος που μπορεί ως ευφυής πολιτικός να ξέρει πως να παίξει με το λαϊκό αίσθημα αλλά δεν ξέρει ούτε πως να βρει τον αρχηγό του στο twitter και ως αποτέλεσμα ακολουθεί λάθος Καμμένο (ανάμεσα σε μόλις 3 που ακολουθεί). Δηλώνει επίσης "θωρακοαγγειοχειρουργος", το οποίο θα πρέπει να ψάξεις αλλά όχι στο google για να βρεις τι είναι, και "κοινωνιστης φιλελευθερος" που θα πρέπει να ψάξεις σε κανένα antinews για να βρεις τι σημαίνει. Κατά τα άλλα, αυτή η ιδιοφυία θέλει να σώσει την χώρα. Μήπως όμως θα ένοιωθε πιο άνετα σε άλλο κόμμα; Στην Χρυσή Αυγή ας πούμε που έχουν και τις ίδιες ουσιαστικά απόψεις στα περισσότερα θέματα; Μας σώζει και από εκεί άμα είναι...

Τα τάγματα θανάτου της εγκληματικής οργάνωσης που ψήφισαν 400.000 και συμπολίτες μας χθες σκότωσαν έναν Ιρακινό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα ευνομούμενο κράτος θα είχε ήδη συλλάβει τους δολοφόνους και θα χρησιμοποιούσε τις σχέσεις που χωρίς αμφιβολία θα έβρισκε για να τσακίσει αυτή την εγκληματική οργάνωση. Αλλά προφανώς έχουν άλλες προτεραιότητες. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο γεγονός, και κάτι μου λέει πως δεν είναι ούτε το τελευταίο.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Το άρωμα του Γκέμπελς

Η ανάρτηση αυτή αφορούσε το περιστατικό με τον Πακιστανό και πως μερικά ακροδεξιά blogs χωρίς ίχνος στοιχείου προσπαθούν να τον συνδέσουν με τους καταληψίες της Υπατίας φτάνοντας να υπονοήσουν πως ήταν ένας από αυτούς.
Ένας από εκείνους που προώθησαν αυτή την εμετική άποψη ήταν και ένας πρώην υποψήφιος βουλευτής.
Δεν έχει σημασία τόσο ποιός, ή τίνος κόμματος.
Σημασία έχει πως αν και με κάποια καθυστέρηση είχε το θάρρος να ανασκευάσει και να ζητήσει συγνώμη την οποία δεν θα μπορούσα παρά να δεχτώ.
Επειδή αρχικά "του τα έχωνα" εντόνως προς το παρόν έσβησα την ανάρτηση μέχρι να την διαμορφώσω έτσι ώστε να είναι πιο δίκαιη και να λαμβάνει υπόψη της την απάντησή του.

Αυτό φυσικά δεν μπορώ να το κάνω άμεσα, θέλει σκέψη και δεν γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη.
Δεν θέλω απλά να την σβήσω γιατί το θέμα εξακολουθεί να περιφέρεται στο διαδίκτυο.
Έτσι, μέχρι να βρω τον χρόνο να ανασκευάσω όπως οφείλω, παραθέτω απλά την απάντηση του υποψηφίου:

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αστεία, αν και επικίνδυνα, ανθρωπάκια

Η άνοδος της άκρας δεξιάς στην χώρα δεν είναι καθόλου αστείο πράγμα.
Είναι ένα επικίνδυνο, τραγικό φαινόμενο που μάλιστα όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο μοιάζει να αποκτά περισσότερη δυναμική ενδυναμωμένο χωρίς αμφιβολία από την οικονομική κρίση και την κατάρρευση των θεσμών, αλλά και την ανεύθυνη προσπάθεια κάποιων κομμάτων να προσεταιρισθούν τους οργισμένους Ελληναράδες για λίγα ψηφουλάκια, με την αμέριστη συνδρομή φυσικά των ΜΜΕ.

Όμως οι οπαδοί της, οι ακροδεξιοί κάθε ένας μεμονωμένος έχουν εδώ που τα λέμε την πλάκα τους.
Όσο επικίνδυνοι και αποκρουστικοί φαίνονται σαν μάζα, τόσο αστείοι και μικροί είναι όταν τους παρατηρήσεις μεμονωμένους, μία δυνατότητα που συχνά δίνουν τα social media και δεν μπορεί παρά να σου ξεφύγει ένα αυθόρμητο γέλιο.
Οι μπρατσαράδες Ελληναράδες υπερεθνικιστές, ρατσιστές και τόσα άλλα, όταν εκτίθενται στα social media αποκαλύπτουν την διανοητική τους γύμνια, την αδυναμία τους να αρθρώσουν λόγο και φαίνεται πόσο αδύναμα, γεμάτα θυμό, αλλά και αστεία ανθρωπάκια είναι.

Και αν τους παρατηρήσεις λίγο καλύτερα, θα δεις πως έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 30/7/-5/8/2012

"ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΝΕ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!" λέει στο twitter η Χριστίνα Σιδέρη (ορθογραφία και κεφαλαία δικά της, αν και αφού την ξεφωνήσανε κάποιοι διόρθωσε την ορθογραφία). Το προφίλ της στο twitter είναι πλέον "κλειδωμένο" αλλά αν θέλεις να δεις περισσότερα διαμάντια της δες εδώ ένα πρόσφατο screenshot. Έχει και προφίλ στο facebook, δες το αν θέλεις εδώ, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από το twitter. Έλα μωρέ θα μου πεις που ασχολείσαι με το κάθε φανατικό απολειφάδι της δεξιάς. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Η Χ. Σιδέρη είναι στέλεχος της ΝΔ και συνομιλήτρια με Φ. Πιπιλή, Φ. Κρανιδιώτη (δες το σχετικό βίντεο εδώ), Μ. Βορίδη (δες το σχετικό βίντεο εδώ), και άλλους, λένε μάλιστα πως είναι προσωπική φίλη του Σαμαρά, δηλαδή με κορυφαία στελέχη του κόμματος που έχει την ευθύνη της κυβέρνησης της χώρας. Και αυτό λέει πολλά, τόσο για την ΝΔ, όσο και για την κοινωνία μας.

Πακιστανός φαίνεται πως ήταν το τέρας που κακοποίησε την 15άχρονη στην Πάρο και τα φασιστοειδή έβρεξαν τα βρακάκια τους από την χαρά τους. Ο Δένδιας βρήκε την κατάλληλη αφορμή να ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση "σκούπα" με την απίστευτη ονομασία "Ξένιος Ζεύς". Ο δημοσιογράφος Π Τρουπιώτης συμφωνεί μαζί του, αλλά και με τον Παναγιωτόπουλο που λέει "Βαρεθήκαμε τους επαγγελματίες ρατσιστές και τους επαγγελματίες αντιρατσιστές." Λογικό; Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν σίγουρα!

Ο Κασσιδιάρης θέλει "ναρκοπέδια στον Έβρο τώρα!". Εκτός από τα άλλα, αποδεικνύουν και πόσο άσχετοι είναι, μια και η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που έχουν υπογράψει συνθήκη για την απαγόρευση χρήσης ναρκών από το 2003. Όμως ας το σκεφτούμε όμως λίγο καλύτερα αυτό. Το ναρκοπέδιο θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στους επίδοξους "λαθρομετανάστες" αλλά αν κάποιος στην απελπισία του μέσα τολμούσε να προσπαθήσει να περάσει πιθανότατα θα πέθαινε στην προσπάθεια. Όμως η εγκατάσταση και η διατήρηση ναρκοπεδίων σε μεγάλη έκταση είναι ακριβή, αντιοικολογική, και επικίνδυνη. Γιατί να μην βάλουνε μερικές εκατοντάδες σωστά εξοπλισμένους με διόπτρες νυκτός και άλλα τέτοια ωραία γκατζετάκια ελεύθερους σκοπευτές;