Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 31/12/2012-6/1/2013


Πρώτη τέτοια ανάρτηση για το 2013 και φτωχούτσικη, σκοτούρες. Καταλαβαίνεις...

Για τα 9 εκατομμύρια εισφορές που χρώσταγε το Alter καταδικάστηκε ο Ανδρέας Κουρής σε 4 χρόνια με αναστολή και πρόστιμο 11.000 ευρώ. Δεν ξέρω κατά πόσο στέκει το επιχείρημα πως ο Κουρής δεν είχε σχέση με το χρέος αυτό ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ξέρω όμως πως το δικαστήριο τον θεώρησε υπεύθυνο. Και τον ξέσκισε το δικαστήριο. Τα 4 χρόνια με αναστολή σημαίνει πως ούτε μπαίνει φυλακή ούτε χρειάζεται να τα εξαγοράσει. Όσο για τα 11.000 ευρώ... μεγάλο πλήγμα. Είπαμε να καταδικάζονται οι υπεύθυνοι αλλά όχι έτσι ρε παιδιά, τόση αυστηρότητα;

Δεν πήραμε 98 εκατομμύρια δάνειο, 10 ψωροεκατομμύρια πήραμε, είπε η Όλγα Τρέμη στο κεντρικό δελτίο του MEGA. Για να το λέει το MEGA έτσι θα είναι. Σωστά; Φυσικά και δεν είναι η μοναδική μαλακία που είπαν, είπαν και πως ο εμπρησμός εξοχικού του Μπόμπολα στην Κρήτη ήταν πλήγμα στην ελευθερία του λόγου. Αυτό δεν χρειάζεται σχόλιο.

45.000 συνταξιούχοι μαϊμού που "έφαγαν" 5δις τα τελευταία χρόνια. Φοβερό ε; Φοβερά στοιχεία μαϊμού...

Το θέμα δεν είναι αν θα υπάρξουν επιπτώσεις από την αύξηση της ρύπανσης αλλά το κόστος.


Λίστες Λαγκάρντ και κουραφέξαλα. Μήνες τώρα συζητάμε για μια λίστα (και άλλες) που ΊΣΩΣ να έχει ονόματα κάποιων που έχουν αδικαιολόγητα ποσά σε μία τράπεζα στην Ελβετία. Όμως έναν που πιάσαμε με μετρητά στο χέρι (όχι εμείς, οι Γάλλοι) τι τον κάναμε; Του κλάνουμε το "Θέμα" του Θέμου κοντά 5 χρόνια τώρα. Τόσο θα κλάσουμε το "θέμα" και των υπολοίπων της λίστας λοιπόν. Άλλωστε οι μάγκες στην Ελλάδα δηλώνουν 18000 ευρώ εισόδημα και το όνομά τους δεν υπάρχει σε καμία λίστα.

Ευτυχώς που πρόλαβε η αστυνομία να μπει στην ΑΣΟΕΕ και να βρει προϊοντα παρεμπορίου, 6 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 40 κοντάρια, κράνη, 50 άδεια μπουκάλια κι έναν ραδιοφωνικό σταθμό...

Δεν θα ασχοληθεί η προανακριτική με τον Βενιζέλο είπαν με μία φωνή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ και έσκουξαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επιστροφή στο βρώμικο 89. Αυτό ψήφισες νοικοκύρη μου, τα έχουμε ξαναπεί. Έδωσες στην ΝΔ με όλες εκείνες τις στελεχάρες του Καραμανλή που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, το ΠΑΣΟΚ που μας έσπρωξε να κάνουμε το τελευταίο βήμα και το γενόσημο ΠΑΣΟΚ που λέγεται ΔΗΜΑΡ συνολικά 48,2%. Μη ζητάς και εξεταστικές τώρα. Όλα καλά, το σύστημα όχι μόνο επιβίωσε αλλά βρήκε και ευκαιρία να ξεκαθαρίσει κάποιους εσωτερικούς λογαριασμούς θυσιάζοντας μερικά πολιτικά πτώματα. Για λίγο καιρό όλοι αυτοί θα κάνουν την πάπια και θα προσποιούνται πως κατάλαβαν τις μαλακίες που έκαναν τόσα χρόνια και μετά θα ξανακάνουν τα ίδια. Η μάλλον χειρότερα αφού τώρα ξέρουν πως ακόμα και μετά από μία τόσο μεγάλη κρίση το σύστημα που τρέφουν και τους τρέφει παραμένει ουσιαστικά ακλόνητο. Με την συνδρομή σου βέβαια νοικοκύρη μου. Το σύστημα σε ευχαριστεί.

Χρόνια πολλά είπαμε; Χρόνια πολλά, ευτυχισμένο το 13 κλπ. Προτείνω για βραβείο προφητεία της χρονιάς δύο άρθρα που ξεχώρισαν γιατί επιβεβαιώθηκαν. Δύσκολη η απόφαση της κριτικής επιτροπής και τελικά αποφασίσαμε (Me myself and I) να μοιραστούν το βραβείο δύο άρθρα. Ένα, το άρθρο του bloomberg που το είπε ξεκάθαρα από τον Ιανουάριο του 2012 πως "θεωρεί ως μόνη διέξοδο την εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή την άμεση και βίαιη περικοπή των μισθών η οποία με τη σειρά της θα προκαλέσει επίμονα υψηλό ποσοστό ανεργίας, με αποτέλεσμα να χάσουν οι εργαζόμενοι τη διαπραγματευτική τους ισχύ" και το άρθρο του Γιάννη Ριζόπουλου που προέβλεψε την αποτυχία των πειραμάτων του CERN αφού ο Κρόνος δεν βοηθάει.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου