Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τα σύντομα των εβδομάδων 25/3-8/4/2013


Την προηγούμενη εβδομάδα τεμπέλιασα (περίπου γιατί στην πραγματικότητα έψαχνα διάφορα ενδιαφέροντα πραγματάκια) και γι αυτό δεν μπόρεσα να ανεβάσω τα σύντομα, συμπαθάτε με, προσθπαθώ.

Χθες ο Τράγκας στον ΣΚΑΙ είχε καλεσμένους 4 μέλη της Χρυσής Αυγής. Στην εκπομπή αυτή έκανε έναν μεγάλο πρόλογο λέγοντας περίπου πως αφού η χρυσή αυγή είναι κόμμα οφείλει να καλεί και αυτούς όπως και οποιονδήποτε άλλο. Σωστά. Οφείλει να τους καλεί. Και ως δημοσιογράφος να τους κάνει τις ερωτήσεις που θα αποκαλύψουν την αλήθεια πίσω από τα λόγια τους, όπως οφείλει να κάνει ο κάθε δημοσιογράφος σε κάθε πολιτικό. Κάλεσε λοιπόν τον υπερήφανο για την χουντική δράση του πατέρα του που σε συγκεντρώσεις ανεμίζει την σημαία της χούντας Νίκο Παππά, αλλά ξέχασε να του κάνει μία ερώτηση για την χούντα. Κάλεσε και τον "αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!" Ματθαιόπουλο αλλά ξέχασε να τον ρωτήσει για το ολοκαύτωμα και για τους εβραίους. Ο ίδιος ο Ματθαιόπουλος όμως προσφέρθηκε να δηλώσει τις πεποιθήσεις του όταν ο Τράγκας τον ρώτησε για αυτά που είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Crash (το περιοδικό του Τράγκα δηλαδή). Ο Ματθαιόπουλος ξεκίνησε να μιλάει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πως θα πρέπει να απαγορευτεί να τεκνοποιούν και εμμέσως και να ψηφίζουν, έθεσε ως παράδειγμα την ευγονική που εφαρμόζεται σε ζώα για να βγαίνουν καθαρές φυλές και άλλα τέτοια όμορφα.
Ο Τράγκας που κατάλαβε που πάει το πράγμα το ρώτησε αν θα ήθελε να απαγορευτούν και οι αμβλώσεις, η παρέα απάντησε εν χορώ πως φυσικά και θα πρέπει να απαγορευτούν και το παραλήρημα του Ματθαιόπουλου κατεστάλη πριν πετάξει και άλλες τέτοιες μαλακίες. Είχε καλεσμένο και τον "γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες" και "ο Σχορτσιανίτης δεν είναι έλληνας" Παναγιώταρο αλλά ξέχασε να τον ρωτήσει τι πιστεύει για τους ομοφυλόφιλους ή τους μαύρους ή αν τα παιδιά Ελλήνων με αλλοδαπές θα πρέπει να θεωρούνται Έλληνες. Είχε τέλος καλεσμένο και τον Κασιδιάρη του οποίου ξέχασε να ρωτήσει την γνώμη για τον Χίτλερ. Αυτά και άλλα πολλά ξέχασε να ρωτήσει ο έγκριτος Τράγκας, θυμήθηκε όμως να πει πως επικοινώνησε με τον "φίλο του" Νίκο Μιχαλολιάκο και εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε αυτό που ήταν προφανές, πως δηλαδή κάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να τους κάνει "μασάζ", έχοντας υποσχεθεί να μην τους φέρει σε δύσκολη θέση. Όμως η εκπομπή δεν είχε ως θέμα μόνο την χρυσή αυγή, είχε και την εγκληματικότητα. Το κατ' εξοχήν "προνομιακό θέμα" της χρυσής αυγής αφού αν και ανοησίες επιπέδου στρατόκαυλου λυκειόπαιδου δεν λύνουν προβλήματα στην πράξη, η εμπρηστική ρητορική τους βρίσκει πρόθυμο ακροατήριο στους τρομοκρατημένους από ΜΜΕ σαν τον ΣΚΑΙ "νοικοκυραίους". Ο Τράγκας με άλλα λόγια αφιέρωσε μία ολόκληρη εκπομπή ουσιαστικά για να συστήσει εκ νέου την χρυσή αυγή με ευνοϊκούς όρους στους τηλεθεατές. Είμαι σίγουρος πως οι νεοναζί/χουντικοί του πάνελ του έφυγαν από εκεί με χαμόγελα και ο φυρερίσκος "αρχηγός" τους ένιωσε πως έκανε άλλο ένα βήμα προς την τελική δικαίωσή του. Εμείς από την μεριά μας ελπίζω να μην ξεχάσουμε τον ρόλο του Γιώργου Τράγκα, του περιοδικού του Crash, του ΣΚΑΙ, του RealFM και της RealNews. Να μην ξεχνάμε και τις εταιρίες που διαφημίστηκαν στην συγκεκριμένη εκπομπή: Mercedes, Alfa Romeo , Vodafone, Voltaren (εταιρία Novartis), Naprosyn (εταιρία Minerva Pharmaceuticals), Fiat , 14784 (τηλέφωνο ΕΟΠΥΥ της εταιρίας e-value του ΟΤΕ) , Ανδρεάδης home stores.

Τον Μάρτιο του 2011 κυκλοφόρησε ένα mail που υποτίθεται πως είχε γραφτεί από στέλεχος κάποιας τράπεζας και που προειδοποιούσε για την επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η αστυνομία αντέδρασε άμεσα, ο συντάκτης του mail αυτού αποκαλύφθηκε πως ήταν ένας τορναδόρος από την Κρήτη και συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Τελικά βέβαια αν και ήταν ψεύδος το ότι είναι στέλεχος τράπεζας το περιεχόμενο του mail μάλλον αληθές αποδείχτηκε. Δεν ξέρω αν δικάστηκε ο τορναδόρος και αν καταδικάστηκε τελικά αλλά σίγουρα ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Από την άλλη εδώ και λίγο καιρό ένας από τους πιο προβεβλημένους δημοσιογράφους της χώρας, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ομολόγησε σε συνέντευξή του πως έλεγε ψέματα. Αυτός όχι μόνο δεν έχει κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά συνεχίζει την "δουλειά" του σαν να μην συνέβη τίποτα. Ούτε καν η ΕΣΗΕΑ δεν έβγαλε μία ανακοίνωση έτσι για τα μάτια του κόσμου.

"Δέκα μικροί δημοσιογραφικοί φασισμοί" γράφει ο Βαγγέλης Μωυσής λίγο αφού αναδημοσιεύσει άρθρο από το Δεξί Εξτρέμ. Το περί δημοσιογραφικού φασισμού αρέσει φυσικά στον δημοκράτη Μουρούτη που μιλούσε για παπαγαλάκια, εκεί που τερματίζει η ιστορία είναι όταν το αναδημοσιεύει το Δεξί-Εξτρέμ και το κάνει RT ο Φαήλος. Γεμίσαμε ένθερμους δημοκράτες υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου...

Ότι δηλαδή τι;;; Όταν ανεβάζεις αυτό το screenshot παράλληλα με αυτό το άρθρο και ζητάς ένα σχόλιο το "επειδή ο σεξισμός είναι η χειρότερη μορφή ρατσισμού, γιατί είναι η πλέον υφέρπουσα" αποτελεί κάποιου είδους απάντηση; Επειδή;;;; Έχω αρχίσει να προτιμώ εκείνους που μπλοκάρουν ή απλά δεν απαντούν. Τουλάχιστον εκείνοι δεν προσποιούνται πως απάντησαν κυρία Γιαννακάκη.

"Ειναι σοκαριστικη η αγαστη συνεργασια μεταξυ Κωνσταντοπουλου κ Κασιδιαρη, στην προανακριτικη, στις επιθεσεις κατα Βενιζελου. Ντροπη!" γράφει η Αλ Σαλέχ. Σοκαριστικό είναι πόσο χαμηλά είναι έτοιμοι να πέσουν οι ΠΑΣΟΚοι για να προστατέψουν τον Βενιζέλο λέω εγώ από την άλλη. Εκείνοι που συνεργάζονται πραγματικά με ακροδεξιούς σαν τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη, εκείνοι που κάνανε γαργάρα την παρουσία μεταναστοφάγων αναθεωρητών της ιστορίας του ναζισμού σαν τον Κωτούλα, εκείνοι που παρακολουθούν την ακροδεξιά δράκα που μας κυβερνάει να αλωνίζει, όπου διαπιστώσουν κοινή στάση της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ σκούζουν για κοινές θέσεις. Όποιος είναι αντιμνημονιακός είναι χρυσαυγίτης, όποιος θέλει να ανακριθεί ο Βενιζέλος το ίδιο, στο τέλος θα βγάλουν το 50% του κόσμου χρυσαυγίτες. Παίζουν καθαρά το παιχνίδι του Μουρούτη, του Κεδίκογλου και του Δένδια, κάνουν γαργάρες όλα όσα μέχρι και πριν λίγους μήνες έλεγαν και συνεργάζονται με το κόμμα που έχει στενότατη ιδεολογική συγγένεια με τους νεοναζί και σκούζουν κάθε φορά που χρυσή αυγή και σύριζα συμφωνούν. Ας θυμηθεί η Αλ Σαλέχ τι έλεγε ο Κωτούλας, ο Άδωνις με τον Πλεύρη, και άλλα παιδιά της ΝΔ_/ΠΟΛΑΝ/Δίκτυο21/ΛΑΟΣ (με ολίγη χούντα και Γ ράιχ). Και αν δεν θυμάται τι έλεγαν αυτά τα παιδιά μήπως θυμάται τι έλεγε η ίδια; Για πόσο ζώα άραγε περνάνε τους ψηφοφόρους τους;

Το ΚΚΕ σκούζει (δικαίως σε έναν βαθμό) για την καπήλευση από τους "αστούς" των αγώνων του με αφορμή χρήση της εικόνας του πανό που είχαν αναρτήσει στην Ακρόπολη χωρίς το λογότυπο του ΚΚΕ για την διαφήμιση προβολής του "Καταστρόικα" στο Στρασβούργο. Καλά κάνει το ΚΚΕ, την χρήση τέτοιων μεθόδων και εγώ την είχα κατακρίνει. Μόνο που το ΚΚΕ δεν λέει ποιά είναι αυτή η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποίησε την εικόνα του πανό του ΚΚΕ, ούτε πότε έγινε ή θα γίνει αυτή η προβολή, ούτε έχει κάποιο λινκ ή έστω την ίδια την αφίσα "για του λόγου το αληθές" που λένε. Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει πως το διαδίκτυο προσφέρει την δυνατότητα όταν λες κάτι τέτοιο να υπάρχει κάποιου είδους τεκμηρίωση ώστε να έχει και ο αναγνώστης μία πιο πλήρη εικόνα. Εκείνος όμως που κάνει το θέμα πραγματικά ξεκαρδιστικό είναι ο ίδιος ο Μουρούτης που πλέον είναι σίγουρο πως έχει σοβαρό πρόβλημα. Από την λάθος (έστω και κακόβουλα) χρησιμοποίηση μίας εικόνας σε μία αφίσα μίας εκδήλωσης για την προβολή του ντοκιμαντέρ από κάποια οργάνωση, ο Μουρούτης έβγαλε το δικό του, μουρούτειο συμπέρασμα, μνημείο μουρούτειας λογικής: "Η λογοκρισία έχει ονοματεπώνυμο: Αρης Χατζηστεφάνου. Μοντάρισε βίντεο εξαφανίζοντας το logo του ΚΚΕ". Και φυσικά έφαγε το ανάλογο κράξιμο. Ναι, κάποιος πρέπει να μιλήσει στο ΚΚΕ για τα κοινωνικά δίκτυα και τις νέες τεχνολογίες, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη ανάγκη κάποιος να μιλήσει στην ΝΔ για τα στελέχη της. Κάποιος ψυχίατρος. ** Δες και την απάντηση του Χατζηστεφάνου που βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

Νταξ, χθες τα έλεγα για τον Μουρούτη, μεταξύ σοβαρού και αστείου πως υπάρχει θέμα σοβαρό αλλά σήμερα βάλθηκε να με επιβεβαιώσει με εντυπωσιακό τρόπο. Χωρίς πλάκα, το θέμα είναι σοβαρό και το πρώτο, απαραίτητο βήμα για να μπορέσει κάποιος να ξεπεράσει τέτοια προβλήματα είναι η παραδοχή. Είναι όμως και το πιο δύσκολο, το βήμα που για να μπορέσει κάποιος να κάνει θα πρέπει να τον βοηθήσουν οι κοντινοί του άνθρωποι. Φίλοι που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και επιλέγουν να αδιαφορούν μόνο φίλοι δεν είναι. Σοβαρά! Από την άλλη δεν ήξερα πως τέτοια προβλήματα μπορεί να είναι μεταδοτικά...

Είμαι σίγουρος πως έχεις ακούσει διάφορα για το ξύλο που έπεσε στα Χανιά με τους χρυσαυγίτες. Άκου και έναν αυτόπτη μάρτυρα που τα λέει πολύ ωραία.

"Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο". Δεν είναι πλάκα, συμβαίνει τώρα. Από το υπουργείο ανάπτυξης... Σε μία χώρα που βρίσκεται 4 χρόνια τώρα σε ύφεση και που συνεχίζει να παίρνει τα ίδια μέτρα, γίνεται "αναπτυξιακό συνέδριο". Και μάλιστα εθνικό. Όχι συνέδριο για την ανάσχεση της ύφεσης, όχι συνέδριο για την ανάπτυξη της οικονομίας, εθνικό. Δηλαδή τι; Το έθνος θα αναπτυχθεί; Με την βοήθεια ενός συνεδρίου; Πως ακριβώς "αναπτύσσεται" ένα "έθνος"; Η μετανάστευση φαντάζει όλο και πιο ελκυστική...

Ένας πορτογάλος τεχνικός υπολογιστών, άνεργος εδώ και δύο χρόνια αποφάσισε να σταματήσει να πληρώνει φόρους και έστειλε για το θέμα επιστολή στον συνήγορο του πολίτη βασιζόμενος σε άρθρο του πορτογαλικού συντάγματος με τίτλο "το δικαίωμα στην αντίσταση".

Φαίνεται υπάρχουν και σε άλλες κυβερνήσεις στελέχη που καλούν τον εισαγγελέα για χιουμοριστικά σχόλια κατά του πρωθυπουργού. Μουρούτιδες με μία λέξη. Που; Στην Αίγυπτο!

Όπως είχα πει, ένας Μουρούτης δεν μπορεί να μείνει πολλή ώρα χωρίς να πετάξει "μουρουτιά". Δεν γίνεται. Όταν όμως συγκρατείται για κάποιες ώρες φαίνεται παθαίνει κάποιου είδους στέρηση και τότε πετάει τα καλύτερα σε ανύποπτο χρόνο. Τελικά μήπως είχε δίκιο ο Βαξεβάνης που παρατήρησε πως δεν πρόκειται για πολιτική στάση αλλά ξεκάθαρα για βλάβη; Γεροφοβία. Το σίγουρο είναι πως ο τύπος βλέπει εφιάλτες με γερόντια. Έχει σαλτάρει.

Τα έχουμε πει για τους ηλίθιους. Είναι ανίκητοι. Τον τελευταίο καιρό ανακάλυψαν τη ασθένεια Morgellons, που προκαλείται, λένε, από τους αεροψεκασμούς. Μάλιστα. Λεπτομέρεια βέβαια είναι πως η ασθένεια έχει περιγραφεί από τον 16ο αιώνα. Φαντάζομαι τότε ψεκάζανε με ιπτάμενους δράκους. Δρακοπορδές.

Ενδιαφέροντα "περίεργα" συμβαίνουν μερικές φορές στα social media. Όσοι έχουν τουίτερ θα ξέρουν τον "adiasistos", οι υπόλοιποι ας πάνε μια βόλτα από το tilemine του και θα καταλάβουν. Σε ανύποπτο χρόνο εμφανίστηκε ένα αντίγραφο του λογαριασμού αυτού με το nicname adiasestos. Αφού έκανε αρκετά follow για ξεκάρφωμα (75 αν μέτρησα σωστά) αυτός ο λογαριασμός έπιασε "δουλειά". Ξεκίνησε ακολουθώντας πρώτα εμένα και μετά άλλους με τους οποίους είτε συνομιλούσα τακτικά, είτε ακολουθούσα. Στο δε timeline του ήταν εμφανής η προσπάθεια να φαίνεται ως ο γνωστός adiasistos. Η συμπεριφορά αυτή φυσικά μου φάνηκε ύποπτη και ενημέρωσα τους υπόλοιπους της παρέας να έχουν τον νου τους και έκανα block/report. Ως νέος λογαριασμός με μόλις 3 followers εκείνη την στιγμή δεν χρειαζόταν πολλά και προφανώς μετά από μερικά ακόμα report ο λογαριασμός "δεσμεύθηκε" αυτόματα από το τουίτερ, έγινε δηλαδή "suspended". Όμως μέσα σε λίγα λεπτά επανεμφανίστηκε με άλλους followers/following αλλά ακριβώς το ίδιο προφίλ. Αυτό δεν είναι κάποια μαγική χακεριά, όμως σίγουρα δείχνει κάποιον που έχει ασχοληθεί λίγο περισσότερο από τον μέσο όρο με computers και social media. Τα report συνέχισαν, όπως και τα suspend και αν δεν κάνω λάθος αυτό σημαίνει πως ο/η συγκεκριμένος/η χρησιμοποίησε 4 ή και περισσότερους λογαριασμούς τουίτερ που έγιναν suspended μέχρι να αποφασίσει πως δεν αξίζει τον κόπο να συνεχίσει και να "εξαφανιστεί". Με λίγα λόγια, ένας λογαριασμός που υποδύεται έναν δημοφιλή λογαριασμό εμφανίζεται. Μετά από λίγη και αφελή προσπάθεια να φανεί ως "κανονικός" λογαριασμός προσπαθεί να αποκτήσει επαφές με χρήστες που έχουν χαρακτηριστεί από ορισμένους ως άπλυτοι αριστεροί και τα σχετικά. Αυτός ο λογαριασμός έχει φτιαχτεί από κάποιον/α/ους που έχουν άνω του μέσου όρου γνώσεις υπολογιστών και social media. Αυτοί που έφτιαξαν αυτόν τον λογαριασμό αν και ικανοί "κομπιουτεράδες" είναι εντελώς αφελείς αν νομίζουν πως κάτι τέτοιο θα περνούσε απαρατήρητο, όμως διέθεσαν (και "έκαψαν" στην πορεία) τουλάχιστον 4 λογαριασμούς που αναγκαστικά είχαν και 4 διαφορετικά email για αυτή την δουλειά. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος μπαίνει στον κόπο να δημιουργήσει έναν λογαριασμό, ούτε η πιο επίμονη προσπάθεια κάποιου. Άλλος πριν από λίγο καιρό είχε φτιάξει τουλάχιστον 15 λογαριασμούς και ενώ έτρωγαν suspend ο ένας μετά τον άλλον συνέχιζε να φτιάχνει νέους κλώνους τιμώντας με με το ενδιαφέρον του (εδώ μερικά ενδεικτικά screenshots). Τα συμπεράσματα δικά σας. Από εμένα μόνο ένα σχόλιο. Τον νου σας με ποιόν μιλάτε στα social media.

Φτάνει πλέον, όχι άλλες παπαριές. Τόσο αυτομαστίγωμα δεν έχει υποστεί άλλος λαός. Ακόμη και οι Σιίτες μουσουλμάνοι που αυτομαστιγώνονται από έθιμο, το κάνουν για μια μέρα... Εξαιρετικός όπως πάντα ο "Καρτέσιος"

Δεν ξέρω πόση αλήθεια υπήρχε σχετικά με το φημολογούμενο non-paper του ΠΑΣΟΚ για τον Μουρούτη αλλά η αλλαγή συμπεριφοράς του ήδη από λίγες ημέρες πριν είναι εμφανής. Ο Μουρούτης που απαντούσε με απειλές για αγωγές σε όποιον του θύμιζε τις δουλειές του στον ΟΠΑΠ με στοιχεία από συγκεκριμένα ΦΕΚ, τον απειλούσε με δήθεν αγωγές και άλλες ιστορίες για παιδάκια εδώ και λίγες ημέρες έχει γίνει αρνάκι. Ειδικά χθες με το υποτιθέμενο non-paper, μία διαρροή που δύσκολα αποδεικνύεται αρκέστηκε στην διάψευσή της χωρίς να απειλήσει κανέναν, χωρίς να χαρακτηρίσει κανέναν ως έμμισθο κουκουλοφόρο και τα άλλα στα οποία μας είχε συνηθίσει και που μας χάριζε τόσο γέλιο. Ευπρόσδεκτη αλλαγή γιατί πέρα από την πολιτική τοποθέτηση του καθένα το να είσαι πολίτης αυτής της χώρας και να βλέπεις τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού να αυτογελοιοποιείται συστηματικά φέρνει όπως και να το κάνει θλίψη. Μόνο που δεν πιστεύω πως θα κρατήσει. Σύντομα θα αρχίσει πάλι τα Μουρούτικα και ας του έχουν τραβήξει κατά τα φαινόμενα το αυτί τελευταία. Είναι προφανές πως η συμπεριφορά του μέχρι τώρα ήταν ενδεικτική νοοτροπίας. Δυστυχώς όχι μόνο δική του. Ο Αντώνης Σαμαράς του οποίου είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες 20 χρόνια και τώρα δεν μπορεί να είναι και πολύ διαφορετικός. Και αυτή η νοοτροπία θα τον οδηγήσει σύντομα να υποτροπιάσει.

Πάνω που τα λέγαμε για τον Μουρούτη έσκασε ένα ενδιαφέρον άρθρο σύμφωνα με το οποίο στο ΠΑΣΟΚ διέρρευσε ένα non-paper με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Μουρούτη και τα "Μουρουτόπαιδα". Πολύ γρήγορα το άρθρο αυτό είχε εξαφανιστεί από το iefimerida που σύμφωνα με το google ήταν και το πρώτο που το ανέβασε. Δεν ήταν το μόνο όμως. Από την σειρά που τα εμφανίζει το google φαίνεται πως πολύ γρήγορα το είχαν αντιγράψει το "καρφί", το "gkourou" και το "digital crete" για να το σβήσουν σε λιγότερο από 2 ώρες. Μένει βέβαια σε μερικά ακόμα όπως το thesinsider, θα δούμε για πόση ώρα, στο google cache, και σωσμένο στο scrible από εμένα και στο freezpage από τον (για να μην προσπαθήσουν να με βγάλουν τρελό) και φυσικά και σε screenshots. Δες και ένα screenshot από το google που δείχνει πως το άρθρο όντως υπήρχε. Το iefimerida ανέβασε αργότερα ένα άλλο άρθρο στο οποίο δεν αναφέρεται πουθενά ο Μουρούτης και που απλά αναφέρει ένα non-paper χωρίς καμία άλλη πληροφορία γι αυτό. Δεν ξέρω πόσο "έγκυρο" ήταν το άρθρο, αλλά σκέψου κάτι ανάλογο για κάποιον πολιτικό άλλου κόμματος. Σκέψου για παράδειγμα ένα παραποιημένο βίντεο ώστε να φαίνεται πως ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν καλεί τρομοκράτες να πάρουν τα όπλα. Ένα βίντεο που αποδεικνύεται πως είναι χαλκευμένο πολύ γρήγορα και δηλώσεις που άμεσα διαψεύδονται. Σκέψου ένα τέτοιο "θέμα" πόσο γρήγορα θα είχε σβηστεί από διάφορα site. Μην πας μακριά, ούτε καν από το επίσημο site της Ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει σβηστεί. Κατάλαβες;

Πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκε στο ίντερνετ ένα εκκαθαριστικό του Νότη Μηταράκη για το οικονομικό έτος 2011 στο οποίο φαινόταν να λαμβάνει επιστροφή φόρου 4.587 ευρώ. Όταν τον ρώτησα για αυτό στο τουίτερ πετάχτηκε να απαντήσει ο Μουρούτης. Ξέρεις, εκείνος ο γίγαντας επικοινωνιολόγος που είναι τόσο χαρισματικός ώστε να έχει αναγκαστεί δύο φορές να κλειδώσει τον λογαριασμό του στο τουίτερ. Εκείνος που ήταν ταυτόχρονα υπάλληλος του γραφείου του Σαμαρά αλλά και μέλος σε ΔΥΟ ΔΣ του ΟΠΑΠ όταν ο Σαμαράς ήταν υπουργός πολιτισμού και μετά (ή ταυτόχρονα;) σύμφωνα με το πρώτο Θέμα έγινε το πιο ακριβοπληρωμένο κομματικό στέλεχος της χώρας, ο ίδιος που κατηγορεί όποιον τον στριμώχνει για έμμισθο. Ένας εξπέρ του διαδικτύου. Κατάλαβες ή ακόμα. Ένας αντιμνημονιακός νεοδημοκράτης τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Ο Μουρούτης λοιπόν πετάχτηκε να με διορθώσει πως εκείνη την περίοδο ο Ν Μηταράκης εργαζόταν στο εξωτερικό (με μεγάλη επιτυχία προσθέτω εγώ) και άρα φορολογούταν εκεί, γι αυτό και το δηλωθέν του εισόδημα, όταν γύρισε στην Ελλάδα είναι τόσο χαμηλό. Αν και κάποιος μου σφύριξε πως τότε θα έπρεπε να κάνει φορολογική δήλωση στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού, άσε που το ποσό της επιστροφής είναι μεγάλο σε σχέση με το δηλωθέν, δεν τα ξέρω καλά αυτά τα θέματα οπότε δεν θα μπορούσα να επιμείνω χωρίς στοιχεία για κάτι που δεν γνωρίζω καλά. Θεώρησα λοιπόν λογικό να πω πως χωρίς περισσότερα στοιχεία δεν μπορώ να επιμένω και σβήνω το σχετικό τουίτ για να μην παραπληροφορώ. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο, μάλιστα έχω κράξει άλλους που ενώ κάτι έχει διαψευστεί πειστικά συνεχίζουν να το έχουν αναρτημένο είτε ως τουίτ είτε ως ανάρτηση. Ο γίγαντας Μουρούτης όμως θεώρησε πως κάτι τέτοιο είναι ένδειξη δειλίας, τόσο καταλαβαίνει, και έσπευσε να το πει. Όμως όπως λέει ο σοφός λαός μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις. Πρωταπριλιά χθες και πλάκωσα (και όχι μόνο εγώ) να θυμίζω τι έλεγαν στο τουίτερ, και όχι μόνο, οι πολιτικοί μας. Την ίδια ημέρα ο Μουρούτης ακολούθησε το "Tweet_delete", μία εφαρμογή στο τουίτερ για αυτόματο σβήσιμο παλιότερων τουίτ και μάλιστα το ανακοίνωσε γράφοντας "I just activated @Tweet_Delete on my account to automatically delete my old tweets". Σαν να μην έφτανε αυτό μερικές ώρες μετά εμφανίστηκε στο ελληνικό ίντερνετ ένα πολύ ωραίο site που αποθηκεύει τα σβησμένα τουίτ πολιτικών. Και μάντεψε ποιός είναι ο πρωταθλητής του delete... ναι, είναι ο Μουρούτης. Ο γενναίος επικοινωνιολόγος που ποτέ δεν έχει άδικο. Όπως είπαμε, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις.

Σημερινή κουβέντα: "-Θυμάσαι το περιστατικό με τον πιτσιρικά που σκότωσε έναν Αλβανό; -Καλά τον έκανε! -Συγνώμη, ξέρεις για ποιό περιστατικό λέω; -Όχι αλλά..." Αλλά με το που άκουσε πιτσιρικάς σκότωσε Αλβανό υπέθεσε πως ο Αλβανός είχε πάει να κλέψει και άρα καλά τον έκανε. Κατευθείαν η λέξη Αλβανός έφερε την ανάλογη αντίδραση στο θυμικό. Κλέφτης, κίνδυνος, χαρά για την εξόντωσή του. Και ας έχει Αλβανό στην δούλεψή της, μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Εκείνος είναι άλλο. Η λέξη άνθρωπος δεν υπάρχει στο μυαλό μας. Λες Αλβανός, Πακιστανός, μουσουλμάνος και θα ήταν το ίδιο σαν να λες αρκούδα, λύκος, σκύλος. Καλά τον έκανε! Η λέξη "σκότωσε" δεν χτυπάει καμία χορδή, η βία έχει γίνει ανεκτή, καθημερινότητα, έως και επιθυμητή. Πότε γίναμε τόσο ζώα;

Δουλειές με φούντες για την Χρυσή Αυγή που έχει πάρει φόρα και ανοίγει "πυρήνες" σε Νέα Υόρκη και Μόντρεαλ. Έχουν και κινητό επικοινωνίας. Λίγο περίεργο βέβαια το γεγονός πως το ίδιο κινητό δίνουν για τον πυρήνα της Νέας Υόρκης, όπως παρατήρησε ο @SimonKnowz είναι Ελληνικό. Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις πως είναι το ίδιο με αυτό του Μόντρεαλ και της Δυτικής Αττικής. Με τόσο κόσμο να συρρέει στους πυρήνες της ΧΑ σε Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ και δεν ξέρω σε πόσες άλλες πόλεις στον κόσμο αυτό το παλικάρι δεν πρέπει να κάνει άλλη δουλειά από το να σηκώνει το τηλέφωνό του. Ίσως αφού δεν του έκατσε να γίνει βουλευτής (από το 2009 το παλεύει, για να φτάσει το 2010 σχεδόν τις 10.000 ψήφους) να το γύρισε στο τηλεμάρκετινγκ. International όμως ε;

"Ελεύθερος ο Ανθόπουλος - με μεγάλη εγγύηση ως θύμα τοκογλυφίας" έγραφε στις 19:12 το έγκριτο parapolitika.gr. 15 λεπτά αργότερα ο Ανθόπουλος έπαψε να είναι θύμα. Έγκυρη και σοβαρή ενημέρωση. Πάρε και το κανονικό λινκ, ποιός ξέρει τι θα γράφει αργότερα...

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου