Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο Άδωνις στο Χάρβαρντ. Μια καταπληκτική ιδέα!

Καλεσμένος του Χάρβαρντ είναι λένε ο Άδωνις.
Εντάξει, δεν είναι ακριβώς αλήθεια αλλά δεν φαντάζομαι να περίμενες ολόκληρη την αλήθεια από τον Άδωνι;

Είναι όμως καλεσμένος του European club, ένα κλαμπ μαθητών του Χάρβαρντ.
Δεν είναι και λίγο.

Και το βρίσκω καταπληκτική ιδέα!

Κακώς δεν τον κάλεσε το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ επισήμως, να μιλήσει σε όλους τους φοιτητές και καθηγητές και όχι απλά σε ένα κλαμπ.

Βλέπεις τα συμβατικά, τα τετριμμένα ο κάθε φοιτητής του Χάρβαρντ μπορεί να τα βρει σε κάποιο βιβλίο που φιλοξενείται στην τεράστια βιβλιοθήκη του ιδρύματος αυτού, ή να τα διδαχτεί από κάποιον από τους εξαιρετικούς καθηγητές που διαθέτει.

Το Χάρβαρντ δεν αρκείται σε αυτό και καλά κάνει.
Καλώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη μπορεί να εκθέσει τους φοιτητές του σε κάποιες απόψεις ας πούμε λίγο διαφορετικές.

Για παράδειγμα, δεν ξέρω αν έχει κλασικές σπουδές το Χάρβαρντ, θα μπορούσε όμως να οργανώσει μία συζήτηση, έστω και με καθηγητές και φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια, για την ομοφυλοφιλία στην αρχαιότητα με τον ημιμαθή αιώνιο φοιτητή που έγραψε βιβλίο για το θέμα πριν ακόμα πάρει το πτυχίο του.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις εμπεριστατωμένες απόψεις του απέναντι σε κάτι ανθέλληνες καθηγητάκους που έχουν τολμήσει, προφανώς εντελώς αυθαίρετα, να γράψουν τα αντίθετα με αυτόν για το θέμα.

Θα μπορούσε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης να ανταλλάξει απόψεις με κάποιον καθηγητή βιολογίας για το καθαρό Ελληνικό DNA, ή με ανθρωπολόγους να τους πει για αίμα και φυλή, να τους μάθει μερικά πραγματάκια.

Φαντάζομαι επίσης πως έχουν καθηγητές και φοιτητές εφαρμοσμένης φυσικής στους οποίους θα μπορούσε να πει δυο πράγματα για τους καθηγητές Γκιόλβα (τον «αποτοξινωτή» του οποίου πουλάει μέσα από τις εκπομπές του) και Φουράκη με τα παιδιά ίντιγκο.

Και θα μπορούσε να πιάσει τους αστροφυσικούς να τους πει δυο λογάκια για την αρχαία αστρολογία που διδάσκεται ακόμα στο ΚΕΚ του. Ξέρεις, λεξάριθμους και άλλα τέτοια.
Θα μπορούσε να πάρει μαζί και κανέναν συνεργάτη του να τους τα πει:


Ξέρεις, από την "ΑΛΣ".

Θα μπορούσε επίσης να πάρει μαζί του κάποιον συνεργάτη σαν την κα Τζιροπούλου του ή τη σύζυγό του να μιλήσουν για το καταπληκτικό Alpine Universität.(Ευχαριστώ τον ανώνυμο σχολιαστή που μου το θύμισε).

Θα μπορούσε να πιάσει τους πληροφορικάριους του Χάρβαρντ, τους μιλήσει για τον δόλιο δούρειο ίππο 666, το δυσώνυμο αντίχριστο χάραγμα και άλλα τέτοια που φαίνονται να αγνοούν. Ή να τους πει για διαχείρηση κοινωνικών δικτύων που το κατέχει.

Τους νομικούς του διεθνούς δικαίου για το πώς θα πρέπει να κάνουμε τον βίο αβίωτο σε μετανάστες και πόσο κοστίζει η διάσωσή τους όταν πνίγονται στην θάλασσα.

Στους καθηγητές ψυχιατρικής θα εξηγούσε πως 17% αύξηση στις αυτοκτονίες δεν είναι και μεγάλη αύξηση και στους οικονομολόγους πως είναι φιλελεύθερη πολιτική να στηρίζεις μία κρατική καπνοβιομηχανία.

Αλλά και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είχε να μάθει από το Χάρβαρντ. Θα μπορούσε ας πούμε να ζητήσει από τους μηχανικούς του να του σχεδιάσουν μία πρακτική λύση ώστε το μνημείο του Λεωνίδα να μεταφερθεί πιο κοντά στην εθνική οδό, και ποιος ξέρει, ίσως και να αιωρείται πάνω από την εθνική ώστε να είναι ορατό για περισσότερη ώρα από τους οδηγούς.

Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα έβαζε τα γυαλιά σε κάποιον καθηγητάκο, όσο για τους φοιτητές, τους φαντάζομαι να τον παρακολουθούν με ανοιχτό το στόμα και να μην μπορούν να αρθρώσουν λέξη.

Περισσότερο από όμως θα ήθελα να τον δω να τους μιλά για το βιβλίο του Κ. Πλεύρη, και τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτό που "δεν επιδέχονται αμφισβήτησης".

Καταλαβαίνεις πως είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για φοιτητές και καθηγητές του Χάρβαρντ να μάθουν δυο τρία πράγματα που μέχρι τώρα δεν ήξεραν.

Ελπίζω να μην την χάσουν.

ΥΓ. Πολλοί ψάχνουν στα site του Χάρβαρντ να βρούνε την σχετική πρόσκληση και δεν την βρίσκουν. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν δεν είναι ακριβώς όπως θέλει να παρουσιάσει ο Άδωνις την είδηση, άλλωστε έχουμε την πρόσφατη εμπειρία με την "υπουργό υγείας" της Μ Βρετανίας.
Εξακολουθώ να το θεωρώ καταπληκτική ιδέα.
Αν δεν τον έχουν καλέσει ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούνε.

ΥΓ 2. Αν και όπως είπαμε θα ήταν καταπληκτική ιδέα μία (και όχι μόνο) ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στο Χάρβαρντ σε πολλούς έκανε εντύπωση και το έψαξαν.
Και όπως ήταν αναμενόμενο βρέθηκε ο Ελληνικός δάκτυλος, ένας φοιτητής τον έχει καλέσει, όπως αποκάλυψε η @dexpatia.
Και να δεις τι μου θυμίζει αυτό το όνομα...
Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως η επίσκεψη αυτή του Γεωργιάδη στις ΗΠΑ είναι ουσιαστικά μία ιδιωτική πρωτοβουλία ενός φοιτητή εκεί και πιθανότατα και του καταπληκτικού μας τηλεβιβλιοπώλη-υπουργού που ξέρει από πωλήσεις προϊόντων με πρώτο και κύριο τον ίδιο.
Και αυτή την προώθηση προϊόντος την πληρώνουμε όλοι εμείς αφού έχουμε αναλάβει τα έξοδα του ταξιδιού του (μαζί με έναν παρατρεχάμενό του).

Διάβασε επίσης:
Παραλήρημα
Harvard and Xarvard
Πώς το Harvard προσκάλεσε τον Άδωνι
Σβήνουν τα ίχνη μετά το ταξίδι Γεωργιάδη στις ΗΠΑ
Πήγε ο Άδωνις στο Harvard;
The Depths of Shallowness – Lessons from the “Xarvard” Visit

2 σχόλια:

  1. Δουλεύει σκληρά η αυτού εξοχότης του, Άδωνης Σπυρίδων Γεωργιάδης; Εργάζεται πυρετωδώς υπέρ της μακροημέρευσης και της ευημερίας του ελληνικού έθνους; Think again, dude: Την πάρτη του κοιτάει, ρεεε! Μέχρι και τσουτσέκια του κομματικού του στρατού έβαλε να τον προσκαλέσουν στις ΗΠΑ, να κάνει τα ψώνια του, τον τουρισμό του σε μιαν πραγματική χώρα, να φανεί και ότι τον ποθούν κολασμένα τα διεθνή πανεπιστήμια, όπως το "Xarvard (sic)", ένεκα που έχει γίνει ρεζίλι στους νοήμονες ενήμερους με παλιές κομπίνες, όπως η υπόθεση του ανύπαρκτου πανεπιστημίου Alpine Universität (Τζιροπούλου, Μανωλίδου κ.ά)... http://www.koutipandoras.gr/article/106901/oi-diorganotes-tis-ekdilosis-sto-harvarnt-poy-kalesan-ton-adonisvinoyn-ta-stoiheia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός, πως μου ξέφυγε αυτό;
      Ευχαριστώ και το προσθέτω πάραυτα :-)

      Διαγραφή