Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Egg talk

Εδώ και πολύ καιρό μέσα από αυτό το blog έχω ασχοληθεί με το φαινόμενο των ψεύτικων λογαριασμών στο τουίτερ, γνωστά και ως αβγά του τουίτερ.
Από τα απλά, κλούβια αβγά του ΣΚΑΙ, μέχρι τα ομιλούντα και τα τσατισμένα του Άδωνι υπάρχουν πολλών ειδών αβγά στο τουίτερ.
Τα πιο απλά, αυτά που λέω εγώ κλούβια είναι τα αβγά που απλά προσθέτουν στο νούμερο των followers. Φτιάχνονται μαζικά από προγράμματα υπολογιστών και έτσι δεν μπορούν να αλληλεπιδράσουν, με αποτέλεσμα να έχουν μικρό ή και μηδενικό αριθμό followers ή tweets.
Υπάρχουν και άλλα, περίπου αβγά, περίπου κανονικοί χρήστες, οι κλακαδόροι.
Λογαριασμοί στο τουίτερ που έχουν φτιαχτεί για να εκθειάζουν κάποιον (πολιτικό συνήθως) ή να αντιπαρατίθενται σε εκείνους που ασκούν κριτική σε αυτόν.
Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα ήταν ο Τάσος ο τσολιάς που είχε 100% replys και 100% mentions σε χρήστες που αναφέρανε τον Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter.
Δεν έκανε δηλαδή απολύτως τίποτε άλλο και μάλιστα με τρελό ρυθμό που έφτασε σε κάποια φάση και τα 800 tweets σε δύο 24ωρα

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το @mpoumpoukini που έκανε συνέχεια RT τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Το τελευταίο απάντησε μόνο του στο ερώτημα αν τέτοιες πρακτικές θεωρούνται σωστές και ηθικές σβήνοντας όλα τα RT και κάποια tweets όταν ο Καραμέρος αποκάλυψε τον ρόλο του αλλά υπάρχει το screenshot.
Αν τέτοιες πρακτικές ήταν σωστές και ηθικές δεν θα είχε κανέναν λόγο να το κάνει.
Άλλα τέτοια παραδείγματα αποτελούν ο περίφημος @_s_o_n_i_d_ με την παρέα του που εκτός από το γλείψιμο Άδωνη - αντιπαράθεση με αντιπάλους, ακολουθούσαν οποιονδήποτε έκανε αναφορά (mention) στον Άδωνι Γεωργιάδη, σε σημείο που να καρφώνονται. Η "δράση" τους ήταν εξόφθαλμη αλλά φυσικά την αρνούνταν μέχρι που αποφάσισα να τηρήσω την "αρχή" που είχε ο @_s_o_n_i_d_ στο προφίλ του: "αν θες να με πείσεις, φέρε στοιχεία".
Αυτή η ανάρτηση έγινε και η αφορμή να αποκαλυφθεί άλλη μία κατηγορία "αβγών", τα τσατισμένα αβγά, που βγαίνουν από ... ξέρεις από που βγαίνουν τα αβγά, ας μην το πούμε, για να βρίσουν.
Καταλαβαίνεις πως έχω ασχοληθεί αρκετά με τα αβγά, κυρίως των πολιτικών και περισσότερο του Άδωνι Γεωργιάδη που είναι χωρίς αμφιβολία από τους πιο "δραστήριους" για να το πω ευγενικά.
Ο γνωστός τηλεπωλητής-βουλευτής δεν θα μπορούσε να έχει άλλη διαδικτυακή συμπεριφορά άλλωστε, από αυτή που έχει στην μέχρι τώρα επαγγελματική πορεία του.
Ψάχνοντας όλα αυτά τα αβγά πριν από καιρό είχα πέσει και σε μία άλλη ιδιαίτερη περίπτωση αβγών, αυτά που μιλάνε μεταξύ τους μία περίεργη "διάλεκτο", ας πούμε αυγουλίστικα.


Ήταν προφανές πως επρόκειτο για δοκιμές λογαριασμών που γνωστοί κλακαδόροι του Άδωνι Γεωργιάδη @napouser και @konstantinos_ch είχαν φτιάξει για ευνόητους λόγους.

Μάλιστα κάποιες φορές ο χειριστής των λογαριασμών αυτών μπερδεύεται και καρφώνεται.


Σε εκείνη την φάση όμως θεώρησα πως το έχω παρακάνει με την αυγολογία και αποφάσισα να μην το ψάξω τότε περισσότερο.

Για κάποιον λόγο όμως τα αβγά αυτά αποφάσισαν να ασχοληθούν μαζί μου.

Έτσι είπα να το ξαναπιάσω το θέμα.
Πάμε λοιπόν να σου  πω μια ιστορία που είναι μεν μεγάλη, έχει όμως, νομίζω, ενδιαφέρον:
Να σου συστήσω πρώτα τον παλιότερο της παρέας, τον napo:


Μην σε ξεγελάνε τα κοτσιδάκια, ο Ναπολέων είναι αγοράκι (δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω τον όρο "άνδρας" στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Ο napo έχει και blog και είναι από τους παλιούς κλακαδόρους του Άδωνι, από τότε που ο τηλεπωλητής διατηρούσε φόρουμ με το χαρακτηριστικό όνομα "εκκλησία του δήμου".
Και έκανε από τότε δουλίτσα για τον Άδωνι.
Ίσως έτσι εξηγείται πως ενώ έχει τον λογαριασμό του τουίτερ από τις 3/9/2009 έχει καταφέρει να έχει μόλις 139 followers συμπεριλαμβανομένων προφανώς μερικών αβγών.
Που χρόνος να ασχοληθεί με τον λογαριασμό του όταν χειρίζεται αβγά, γράφει στο blog του και πειράζει "λαϊκιστικά" λήμματα στην βικιπαιδεία για λογαριασμό του Άδωνι;

Το να πεις τον napo ακροδεξιό είναι understatement αλλά ας μην επεκταθούμε εδώ, ας μείνουμε στο θέμα των αβγών. Μία υποσημείωση μόνο: Ορισμένοι από την συμπεριφορά τους έχουν γίνει φασιστομαγνήτες και αυτό φαίνεται.

Πάμε να γνωρίσουμε τον 2ο της παρέας, τον Κωνσταντίνο ή @konstantinos_ch


Διαδικτυακός κολλητός του napo, (όχι μόνο στο twitter αλλά και στο google+ και στο facebook) προφανώς ομοϊδεάτης του και φυσικά και αυτός κλακαδόρος του Άδωνι.
Αυτός ο πίθηκος έχει και την πιο χαρακτηριστική φρασεολογία:




Χαρακτηριστική όχι μόνο για τον τρόπο που σκέφτονται ορισμένοι (αν όχι όλοι οι) κλακαδόροι του Άδωνι αλλά αυτός πετάει και κάτι απίθανα "υπεράριος" και κάτι "ερεθίζονται" που είναι σαν να υπογράφει τα tweets του.
Κράτησέ το αυτό και πάμε παρακάτω μετά από άλλη μία μικρή παρένθεση για τον φασιστομαγνήτη που λέγαμε νωρίτερα.


Πάμε παρακάτω.
Όπως είπαμε νωρίτερα οι τύποι αυτοί είχαν μια αδυναμία σε αβγά που μιλούσαν μεταξύ τους την αυγουλίστικα.


Πάμε να τα γνωρίσουμε:

Ας ξεκινήσουμε από τον πολύ άξιο (τρομάρα του).
Το χρυσό αβγό με το οποίο @napouser και @konstantinos_ch τα έλεγαν.


Ενεργό από τον Ιανουάριο του '12 μέχρι τον Ιούνιο του '13 κατάφερε στην σύντομη "ζωή" του να αναδείξει την σκατοψυχία των χειριστών του σε όλο της το μεγαλείο κάνοντας "πλάκα" με το #TolisLovedMaria.




Και άλλα τέτοια εμετικά που ακόμα μπορείς να βρεις στο tl του.
Αν δεν ξέρεις την ιστορία με το #tolislovedmaria  δες αυτό και θα καταλάβεις για τι σκατόψυχα εμέσματα μιλάμε.

Φυσικά το @polyaksios ως καλό αβγό ρίχνει το σχετικό γλείψιμο στον Άδωνι Γεωργιάδη


Δεν λείπει βέβαια η χαρακτηριστική, ενδεικτική της βλάβης του χειριστή του, φρασεολογία.



Νομίζω ο συνδυασμός απόλυτης ακροδεξιάς σκοτοψυχίας, γλειψίματος του Άδωνι και χαρακτηριστικής φρασεολογίας δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες για το ποιός είναι πίσω και από αυτό το ομιλητικό αβγό.

Πάμε να δούμε και το άλλο αβγό με το οποίο τα έλεγαν @napouser και @konstantinos_ch:
Το prob6.


Το άβαταρ ας μην το σχολιάσω.
Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του '11 και ανενεργό από τον Φεβρουάριο του '13
Δεν μιλάμε για κανένα τέρας επιτυχίας με 26 following, 11 followers.
Προσπαθεί όμως.


Πετάει τις γνωστές πλέον ασυναρτησίες




Και μιλάει και ξένες γλώσσες.
Αυγουλίστικα.
Με τον εαυτό του...


και όχι μόνο:



Δεν νομίζω πως χρειάζεται κάτι περισσότερο, και την υπογραφή του να έβαζε ο κλακαδόρος στα αβγά πιο προφανή δεν μπορούσε να κάνει την σχέση του με αυτά.
Όμως το prob6 μας σύστησε άθελά του με άλλο ένα αβγό με το οποίο μιλούσε αυτή την περίεργη "διάλεκτο".

Να σου συστήσω το @prikso22.
Παλιό account, από τον Οκτώβριο του '11 στο twitter, ανενεργό, με τελευταίο τουίτ τον Αύγουστο του '13.
Με 59 followers, 22 friends για ένα σχετικά παλιό account δεν το λες και τρελή επιτυχία.

Όμως δεν είναι εντελώς άχρηστο, κάτι έχει να προσφέρει και αυτό, όπως κανένα RT, στον Άδωνι Γεωργιάδη φυσικά μαζί με άλλους κλακαδόρους του όπως η marietta και ο breeg75 για τους οποίους έχουμε μιλήσει σε παλιότερη ανάρτηση.

Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις τι σημαίνει όταν από τα 4 RT τα 3 τουλάχιστον είναι από  κλακαδόρους.
Εκτός από RT πάντως το prikso22 κάνει και κανένα mention


Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε περισσότερα για τον ρόλο του prikso22 ως κλακαδόρο του Άδωνι, νομίζω έχεις καταλάβει.
Το prikso22 έχει και αυτό την χαρακτηριστική όσο και ασυνάρτητη φρασεολογία:




Καταλαβαίνεις πως ο @konstantinos_ch και την υπογραφή του να έβαζε, δεν θα μπορούσε να καρφωθεί περισσότερο.
Και τέλος το prikso22 μιλάει αυγουλίστικα.
Με τουλάχιστον άλλα 4 αβγά





Και φυσικά με τον άλλο κλακαδόρο της παρέας, τον napo.


Είπαμε, και την υπογραφή τους να βάζανε, ή να έγραφαν στο bio "αβγό - κλακαδόρος του Άδωνι Γεωργιάδη" δεν θα μπορούσαν να καρφωθούν περισσότερο.

Πάντως το prikso22 εκτός από τον Άδωνι Γεωργιάδη, είναι  χρήσιμο και για την ιστορία μας.
Βλέπεις μας αποκαλύπτει πως υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 4 παρόμοια αβγά:
Το @livepsema, το @halomana, το @openar1 και το σβησμένο πια @openar2.

Να σου συστήσω το @livepsema:

Δεν θα πέσεις από τα σύννεφα βέβαια αν σου πω πως είναι "φίλος" με τους @konstantinos_ch και @napouser



Αυτό το αβγό με τα μόλις 54 tweets από τον Σεπτέμβριο του '12 και ανενεργό εδώ και έναν χρόνο, δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάμε λοιπόν λίγο παρακάτω.

Να σου συστήσω το @openar1, διδυμάκι του @livepsema αφού δημιουργήθηκε την ίδια, στις 1/9/12 και λίγες ώρες μετά από αδερφάκι του.

Υποθέτω και το σβησμένο πια @openar2 (και ίσως και άλλα openar) δημιουργήθηκαν επίσης εκείνη την ημέρα αλλά δεν γίνεται να το ελέγξω αφού έχουν σβηστεί.
Αυτό που κάνει εντύπωση αμέσως στο @openar1 είναι ο ένας και μοναδικός follower.
Ναι, σωστά μάντεψες, ο "υπεράριος" πίθηκος:

Φυσικά έχει και την περίεργη φρασεολογία του πίθηκου:

Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθουμε περισσότερο με αυτό οπότε πάμε να γνωρίσουμε άλλο ένα μέλος της παρέας, το @halomana.
Ανενεργό από τον Δεκέμβριο του '12, με σήμα... το αβγό!

Να μην σε κουράζω με τα ίδια και τα ίδια, και εδώ θα βρεις τις ίδιες ανοησίες, διαλόγους με το @napouser και @konstantinos_ch, αρκετά RT (σε κάποια φάση πάνω από 10 στην σειρά), mention στον Άδωνι, όλα τα χαρακτηριστικά των αβγών της παρέας.
Και διάλογο με το πρώτο αβγό, που γνωρίσαμε, το @polyaksios.


Πάμε εδώ να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση γιατί θα χάσουμε τα αβγά και τα πασχάλια (pun intended).
Έχουμε τους δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, δύο διαδικτυακούς κλακαδόρους του Άδωνι Γεωργιάδη, ενεργά μέλη του φόρουμ του παλιότερα, σιχαμένους, ακροδεξιούς και τα ρέστα.
Αυτοί οι δύο εκτός των άλλων δημιουργούν και χειρίζονται τουλάχιστον άλλους 7 λογαριασμούς, τα @polyaksios, @prob6, @prikso22, @livepsema, @halomana, @openar1 και το σβησμένο τώρα @openar2.

Μέχρι πρόσφατα η ομάδα αυτή δεν ήταν και πολύ ενεργή αλλά φαίνεται πως αρχίζει να ενεργοποιείται ξανά, ίσως λόγω επικείμενων εκλογών, αν και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν συμμετέχει σε αυτές, ίσως απλά γιατί είναι ηλίθιοι.
Ποιός ξέρει.
Εκεί λοιπόν που κάθονταν ήσυχοι στα αβγά τους αποφάσισαν να έρθουν να μου θυμίσουν την ύπαρξή τους με ένα νέο λογαριασμό, το @dieksodo.


Η "συζήτηση" σύντομα πήρε μια γνώριμη μορφή.


Θα μπορούσε να έχει βάλει και την υπογραφή του. :-)
Δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ για να βρω και άλλα χαρακτηριστικά του ύφους του




Την γνωστή παρέα που μπερδεύεται από τους πολλούς λογαριασμούς και δεν ξέρει από ποιόν γράφει

Φυσικά και μπόλικο γλείψιμο στον Άδωνι Γεωργιάδη


και "τρολάρισμα" (ο θεός να το κάνει) σε οποιονδήποτε διαφωνεί με τον τηλεβιβλιοπώλη-υπουργό.
Ας μην γεμίσουμε την ανάρτηση αυτή με screnshots, μπορείς να τα δεις και στο tl του και να κρίνεις μόνο σου.
Όπως είπα νωρίτερα, την υπογραφή του να έβαζε ο αυγοπίθηκος λιγότερο θα καρφώνονταν.

Μια και μου υπενθύμισαν όμως τα αβγά αυτά την ύπαρξή τους θα ήταν κρίμα να μην ασχοληθώ λίγο.
Άλλωστε μου είχαν ήδη δώσει αρκετό υλικό.

Μικρή παρένθεση εδώ για να πούμε μερικά βασικά πράγματα που θα μας χρειαστούν στην συνέχεια:
Οι "σχέσεις" που μπορεί να έχει ένας χρήστης/λογαριασμός twitter με έναν άλλο μπορεί να είναι του follower, του following ή και τα δύο ταυτόχρονα, δηλαδή αμοιβαία σχέση.
Η απλή σχέση follower δεν λέει πολλά αφού δεν απαιτείται κάποιου είδους έγκριση κάποιος για να γίνει follower σου.
Το following ως πιο ενεργό έχει κάποια μεγαλύτερη σημασία και φυσικά η αμοιβαία σχέση μεταξύ δύο λογαριασμών είναι η πιο στενή.
Όσο περισσότερους followers/following έχει κάποιος τόσο λιγότερη σημασία μπορεί να δώσεις στην σχέση του με κάποιον λογαριασμό, ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλους λογαριασμούς που κάνουν και follow και follow-back για πλάκα.
Όταν όμως έχεις έναν μικρό λογαριασμό με λίγους followers και ακόμα λιγότερες "αμοιβαίες" σχέσεις με άλλους επίσης μικρούς λογαριασμούς η πιθανότητα αυτό να είναι τυχαίο απομακρύνεται.
Αν ας πούμε ένας Χ λογαριασμός έχει 20.000 followers, ακολουθεί άλλου 15.000 και οι αμοιβαίοι (αυτοί που ακολουθεί και τον ακολουθούν) είναι καμιά δεκαριά χιλιάδες δεν μπορείς να πεις πως αν ένας από αυτούς τους δέκα χιλιάδες είναι ο Υ λογαριασμός που επίσης έχει πολλούς followers/friends πως ο Χ έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον Υ.
Αν όμως το ίδιο ισχύει για δύο λογαριασμούς με 10-20 followers από τους οποίους οι "αμοιβαίοι" είναι λιγότεροι από 10 τότε μπορείς να πεις πως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα αυτοί οι δύο να έχουν κοινό κάτι περισσότερο από μία απλή διαδικτυακή σχέση.
Και αν βρεις σε δύο τέτοιους μικρούς λογαριασμούς πολλούς κοινούς "φίλους" (με αμοιβαία σχέση) τότε αξίζει να το κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά.
Η πιθανότητα τέτοιες σχέσεις να είναι τυχαίες υπάρχει πάντα, ασχέτως πόσο μικρός ή μεγάλος είναι ένας λογαριασμός αλλά όσο μικρότερος είναι και όσο περισσότεροι είναι οι κοινοί "φίλοι" με έναν άλλο επίσης μικρό λογαριασμό η πιθανότητα αυτή μικραίνει και αυξάνεται η πιθανότητα να υπάρχει κάτι περισσότερο.
Επίσης η ανάρτηση αυτή είναι μεταφορά τμήματος ενός storify που έφτιαξα πριν από ένα μήνα περίπου και τα στοιχεία αυτά ίσχυαν τότε.
Αν κάποιος θελήσει να τα αμφισβητήσει υπάρχουν τα σχετικά screenshots.
Αυτό δεν σημαίνει πως σήμερα τα ίδια στοιχεία ισχύουν αφού άνετα μετά την δημοσίευσή τους μπορεί να έχουν σβηστεί λογαριασμοί ή να έχουν κάνει unfollow.
Κλείνει η παρένθεση και πάμε να δούμε πως καρφώνονται τα αυγά αυτά και οι χειριστές τους αλλά και πως καρφώνουν την "παρέα" τους:

Το @prikso22 έχει αμοιβαία "σχέση" (following και followers ταυτόχρονα) με μόλις 4 άλλους λογαριασμούς:
@xstefanou, @DimPan, @Alchemistis και @3ThreeNET
Το @polyaksios με μόλις 2 έχει τέτοια σχέση. Με το @DimPan και @dr_tasos
Το @dieksodo είναι πιο ενεργό.
Τέτοια σχέση έχει με 57 άλλους λογαριασμούς, ένας από τους οποίους μάντεψε ποιός είναι.
Το @dimpan.

Κάτσε όμως, δεν τελειώσαμε εδώ.
Το @prob6 έχει τέτοια σχέση (αμοιβαία) με 4 φαινομενικά άσχετα accounts: @Alchemistis, @antarsyaaigiale, @Ksmetanastwn και τον σιχαμένο ναζί @PlaceInTheSun2.

Το @livepsema δεν ακολουθεί κανέναν, το @halomana δεν έχει με κανέναν αμοιβαία σχέση και το @openar1 ακολουθεί μόνο τον @konstantinos_ch οπότε δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από αυτά. Αναγκαστικά λοιπόν τα αγνοούμε.

Βλέπουμε πως από τις σχέσεις μεταξύ των αυγών που ήδη ξέραμε ξεχωρίζουν δύο λογαριασμοί.
Από τα 4 αυγά, 3 έχουν αμοιβαία σχέση με το @dimpan...

...και 2 έχουν αμοιβαία σχέση με το @alchemistis. Που όμως έχει profile name (αυτό που εμφανίζεται στο προφίλ), ίδιο με το username του προηγούμενου, δηλαδή ...dimpan


Θα μπορούσε φυσικά να πρόκειται για συμπτώσεις.
Ειδικά σε μεγάλα accounts που ακολουθούν άκριτα όποιον να 'ναι τέτοιες συμπτώσεις είναι συχνές.
Αν παρατηρούσες κάτι τέτοιο σε έναν λογαριασμό όπως του Άδωνι Γεωργιάδη που έχει 35.000+ followers και 3.500+ following θα μπορούσε να είναι μία απλή σύμπτωση.
Μόνο που με 58 following 50 followers δεν το λες και μεγάλο το account του @dimpan.
Ούτε το @alchemistis που συμπτωματικά (?) έχει το ίδιο profile name.

Οι συμπτώσεις όμως δεν τελειώνουν εδώ.
Σε αυτούς με τους οποίους έχει αμοιβαία σχέση το @dimpan εκτός από @polyaksios, @prisko και @dieksodo θα βρεις και τους @_s_o_n_i_d_, @breeg75, @Arkady1975, @antigenis, @mairanikolinako και μερικούς ακόμα από τους γνωστούς κλακαδόρους του Άδωνι Γεωργιάδη στο τουίτερ.

Για τους απαιτητικούς ορίστε και ένα γράφημα που τα περιγράφει λίγο καλύτερα (μέγεθος κόμβου ανάλογο του betweeness centrality labels όσα έχουν degree >1, layout force atlas στο Gephi).


Κράτησε την παρουσία του εμετικότερου ίσως ναζί του twitter, του @placeinthesun2 στην παρέα αυτή, έχει την σημασία της.
Παρόλα αυτά άτιμο πράγμα το τυχαίο και πάντα πρέπει να κρατάς μια "πισινή".
Εκτός όμως από όλες τις συμπτώσεις που προαναφέραμε το @dimpan φαίνεται να γνωρίζει προσωπικά τουλάχιστον δύο από τους βασικούς χειροκροτητές του Άδωνι τον @antigenis και την @2marietta2.



Αν ακόμα υποψιάζεσαι κάποια σατανική σύμπτωση δες και τα στατιστικά του dimpan.
Αν και μιλάμε για έναν λογαριασμό με πολύ λίγες σχετικά αλληλεπιδράσεις νομίζω πως η εικόνα μιλάει από μόνη της:

Νομίζω κάπου εδώ μπορούμε να σταματήσουμε να μιλάμε για συμπτώσεις.
Θα μπορούσαμε όμως να το ψάξουμε λίγο περισσότερο;

Ένας τρόπος να επιβεβαιώσεις ή να απορρίψεις μία υπόθεση είναι να την εφαρμόσεις και να δεις τα αποτελέσματά της.
Ας υποθέσουμε λοιπόν πως το @dimpan και το @Alchemistis έχουν κάποια σχέση με την παρέα αυτή και δεν είναι τυχαία όλα αυτά.
Με μια προσεκτική ματιά στις σχέσεις αυτών των δύο λογαριασμών ανακαλύπτουμε άλλη μία σατανική σύμπτωση:
2 μόνο λογαριασμοί έχουν αμοιβαία σχέση και με τους δύο αυτούς:
Το γνωστό μας πλέον αυγό @prikso22 και το άγνωστο μέχρι τώρα @adonaadonis.
Ορίστε και το γράφημα για τους απαιτητικούς όπως είπαμε :-) (με τα ίδια settings όπως το προηγούμενο γράφημα)

@alchemistis και dimpan, εκτός από το profile name του πρώτου μοιράζονται και δύο αμοιβαίους "φίλους".
Ο ένας είναι γνωστός μας ήδη, το αβγό @prikso22.
Θα ήταν σατανικότατη σύμπτωση αν και το @adonaadonis ήταν "αυγό" σαν τα παραπάνω δεν νομίζεις;
Πάμε λοιπόν να του ρίξουμε μια καλύτερη ματιά:

Με ακολουθεί κιόλας τρομάρα του :-)
Σχετικά νέο με ημερομηνία "γέννησης" 1/7/13 και σχετικά λίγους "φίλους" και τουίτς δεν παρουσιάζει με μια πρώτη ματιά κάτι ενδιαφέρον εκτός από το username.
Μέχρι να δεις μερικά χαρακτηριστικότατα τουίτς του:


Κάπου εδώ νομίζω έχουμε καταλάβει όλοι ποιός είναι ο αυγουλάς πίσω και από αυτό το αυγό.
Όπως και αν όσα είπαμε λίγο πιο πάνω αποτελούν συμπτώσεις ή όχι :-)

Μικρή παρένθεση να υπενθυμίσω αυτό που έλεγα για ορισμένους που έχουν κάνει το tl τους φασιστομαγνήτη:

Η κοπριά στα λάχανα λένε...
Κλείνει η παρένθεση και πάμε παρακάτω:

Εκτός από τα αβγά για τα οποία μιλήσαμε μέχρι τώρα, υπάρχουν 6 λογαριασμοί που ακολουθούν αμοιβαία και το @dimpan και το @dieksodo.
Ο @avgerinosx που έχει πάρα πολλούς followers/following και κάνει follow και follow-back με τεράστια ευκολία και επομένως μπορεί κανείς να μιλήσει για σύμπτωση, 3 γνωστά τσιράκια του Άδωνι (@newton_gr, @antigenis και @marianikolinako), ο ίδιος ο @adonisgeorgiadi (ισχύει και εδώ πως λόγω μεγάλου λογαριασμού μπορεί να πρόκειται για σύμπτωμουαααχαχαχαχαχα ) και ένας μέχρι πριν λίγο άγνωστος σε εμένα λογαριασμός, το @dimgero.

Πιο απλά, οι δύο λογαριασμοί, @dimpan και @alchemistis -που πριν λίγο είδαμε πως από σατανική σύμπτωση εμφανίζονται ως κοινοί φίλοι σε ορισμένα από τα αβγά του Άδωνι Γεωργιάδη- έχουν μεταξύ τους 6 κοινούς "φίλους".
Οι 4 από αυτούς συνδέονται άμεσα με τον Άδωνι Γεωργιάδη (με τον ένα να είναι ο ίδιος ο Άδωνις).
Η παρουσία του πέμπτου λογαριασμού στην "παρέα" αυτή, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί γιατί έχει πολύ μεγάλο αριθμό following/followers και κάνει πολύ εύκολα follow-back, οπότε θα μπορούσε να είναι τυχαία.

Μένει ένας λογαριασμός, ο @dimgero

Ένας αρκετά μικρός λογαριασμός ώστε να αξίζει μία καλύτερη ματιά μπας και πέσουμε πάνω σε άλλη μία σατανική σύμπτωση.

Αν η μέχρι τώρα μεθοδολογία ανακάλυψης αβγών και κλακαδόρων του Άδωνι Γεωργιάδη είναι σωστή υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το @dimgero να είναι και αυτό αβγό, κλακαδόρος ή με κάποιον άλλο τρόπο συνεργάτης του Άδωνι.

Και ω τι σύμπτωση!
Είναι!

Δεν τον ήξερα και χρειάστηκε να το ψάξω λίγο, αλλά αν τα στοιχεία που δίνει ο λογαριασμός αυτός είναι αληθινά, πρόκειται για λογαριασμό του Δημήτριου Γερογιάννη, υποψήφιου βουλευτή του ΛΑΟΣ το 2009, και, υπεύθυνο διαδικτυακής επικοινωνίας του κόμματος τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.
Φοβερή σύμπτωση, δεν μπορείς να πεις.
Να ακολουθείς τα τσόφλια από τα αβγά του Άδωνι και να πέφτεις απάνω στον υπεύθυνο διαδικτυακής επικοινωνίας του ΛΑΟΣ.
Για φαντάσου...

Ώρα για μια απαραίτητη δυστυχώς παρένθεση:
Δεν μπορώ να ξέρω με βεβαιότητα ποιός από όλους αυτούς τους λογαριασμούς είναι αληθινός και αντιστοιχεί σε κάποιον χρήστη και ποιός είναι ψεύτικος, αβγό, δεύτερος, τρίτος ή δέκατος κάποιου κλακαδόρου, έμμισθου ή μη.
Ούτε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο Α ή ο Β έχει σχέση με τέτοιους λογαριασμούς, αν τους έχει δημιουργήσει, αν τους χειρίζεται και για ποιούς λόγους.
Στην τελική μπορεί κάποιοι απλά να έχουν το βίτσιο να κάνουν διαδικτυακές φιλίες με ακροδεξιά σιχαμένα αβγά που βρίζουν κόσμο, χρησιμοποιούν περίεργες εκφράσεις όπως το "υπεράριο" και γλείφουν τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Βίτσια είναι αυτά. :-)
Εγώ απλά σημειώνω μερικές σατανικές συμπτώσεις.
Από εκεί και πέρα αυτοί που διαβάζουν το κείμενο αυτό υποθέτω πως είναι νοήμονες αρκετά ώστε να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζουμε.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω όλα τα βαρετά βήματα αλλά όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, από τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους τα αυγά που έχουμε βρει μέχρι τώρα, ξεχωρίζουν και άλλοι λογαριασμοί.
Όπως ας πούμε το @HectorKM77

Ένας λογαριασμός τον οποίο ακολουθούν 5 άλλοι λογαριασμοί από τους οποίους οι 4 (τουλάχιστον) είναι από το παρεάκι των αβγών του Άδωνι που συζητάμε.
Ο @napouser, ο αυγοπίθηκος και δύο αβγά.

Ο εθελοντής αυτός (με ή χωρίς εισαγωγικά, όπως θέλεις), μας δίνει μια ιδέα πως λειτουργεί το παρεάκι αυτό:


Και φυσικά είναι θαυμαστής του Άδωνι:


Κάπου εδώ πρέπει να κάνουμε ένα ρεζουμέ γιατί η ανάρτηση αυτή έγινε τεράστια.
Θα μπορούσα να το συνεχίσω, υπάρχουν ακόμα λογαριασμοί που η ανοησία των ακροδεξιών κλακαδόρων του Άδωνι Γεωργιάδη έχει αποκαλύψει.
Και είναι σίγουρο πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που απλά κρύβουν την ιδιότητά τους λίγο καλύτερα.
Αν εγώ έχω ανακαλύψει μερικές δεκάδες, φαντάσου πόσοι μπορεί να υπάρχουν ακόμα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι κλακαδόροι του ξέρω τι θα πούνε.
Ότι είπε όταν αποκαλύφθηκε ότι δίνει οδηγίες στον evonymos, που καθημερινά προσβάλλει την μνήμη ενός νέου παιδιού, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και που ανεβάζει εκτός βίντεο από του Άδωνι Γεωργιάδη στο κανάλι του στο youtube και βίντεο χρυσαυγιτών ή του Κώστα Πλεύρη με εγκωμιαστικούς συχνά τίτλους.
Τότε είχε πει πως είναι "φίλος" του, μπορεί να του ζητήσει να ανεβάσει κάτι αλλά δεν είναι υπάλληλός του.
Φίλος.

Η απάντηση είναι απλούστατη: "δείξε μου τους φίλους σου".

Δεν έχει σημασία αν είναι έμμισθοι ή εθελοντές, οι κλακαδόροι είναι κλακαδόροι.
Σημασία έχει πως αν δεν παίρνουν οδηγίες για το τι να κάνουν από τον ίδιο τον Άδωνι, σε καμία περίπτωση αυτός δεν έχει δείξει να ενοχλείται στο παραμικρό από την δράση τους.
Απεναντίας, φαίνεται να την επικροτεί αν δεν την υποκινεί ευθέως.

Αυτό που είναι προφανές είναι πως υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο από διαδικτυακά τσιράκια του Άδωνι Γεωργιάδη, ασχέτως αν αυτοί είναι έμμισθοι ή εθελοντές.
Ένα δίκτυο από σκατόψυχους φασίστες που δεν έχουν πρόβλημα να προσβάλουν ακόμα και την μνήμη νεκρών όπως ο @moloh82 ή ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.
Ένα δίκτυο από φίλους των πιο ακραίων μορφών του Ελληνικού τουίτερ όπως ο ναζί @placeinthesun2.
Ένα δίκτυο απατεωνίσκων που κάθονται και φτιάχνουν τον ένα λογαριασμό μετά τον άλλον για να βρίσουν και να συκοφαντήσουν τους αντιπάλους του Άδωνι Γεωργιάδη την στιγμή που γλείφουν τον ίδιο.
Ένα δίκτυο που αν δεν υποκινείται από τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη, αυτός σίγουρα δεν δείχνει να ενοχλείται καθόλου από την δράση του.
Το αν όλοι ή κάποιοι από αυτούς είναι εθελοντές ή επαγγελματίες μικρή σημασία έχει.
Όπως λέει ο σοφός λαός, "δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι".
Προφανώς, αυτός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΥΓ1. Το storify στο οποίο βασίστηκε η ανάρτηση αυτή είχε και άλλες προεκτάσεις, και άλλα "αβγά".
Όμως έγινε τεράστιο και αποφάσισα να αφήσω το 2ο τμήμα του για μια άλλη ανάρτηση οπότε stay tunned, θα έχουμε και άλλα, για τα "αβγά" εκτός διαδικτύου, "αβγά" με αριθμό πρωτοκόλλου και έγκριση πρωτοδικείου και αβγά με πτυχίο.
Σιγά που θα αυτοπεριοριζόταν στο διαδίκτυο ο απατεωνίσκος.

ΥΓ2. Ο γενναίος @konstantinos_ch που ισχυρίζονταν πως δεν έχει τίποτα να κρύψει έχει πλέον σβήσει τον βασικό του λογαριασμό.
Όπως τον είχε σβήσει όταν προσπάθησε να με τρολάρει με το @dieksodo.
Τον επανέφερε όταν είδε πως τον είχα πάρει χαμπάρι.
Έχει αρκετούς "κλώνους" και θα ξαναεμφανιστεί, είτε ως Κωνσταντίνος εργαζόμενος στην Ελβετία, είτε ως ο,τιδήποτε άλλο.
Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει όταν ανοήτως αποφάσισε να με τρολάρει με το @dieksodo με αποτέλεσμα να "δώσει" την παρέα του.
Ο υπάλληλος τηλεπωλητών τόσο εδώ όσο και στην Ελβετία θα ξαναεμφανιστεί γιατί είναι απολύτως προβλέψιμος όπως και η παρέα του και οι εντολοδόχοι του.
Έτσι είναι οι φανατικοί εμπαθείς φασίστες.
Πάντα προβλέψιμοι.

Διάβασε επίσης:

Το αρχικό storify με τίτλο "egg talk". Προσοχή, "σεντόνι"
Παράσιτα και απατεώνες στο twitter
Ανεξάρτητα Ελληνικά Αυγά
Ομιλούντα (την αρχαιοελληνική) αυγά
Τσατισμένα ομιλούντα αυγά...
Εάν θες να με πείσεις... φέρε στοιχεία !!!
Evonymos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου