Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ανεπάρκεια, δυσανεξία και μία δόση χιούμορ


«Η προσεκτική αναγνωση των τουιτς μου(Αλτσαντήρι), αποδεικνύει την δυσανεξία του Λάκη στην κριτική κ την ανεπάρκεια κακοπληρωμένων τρολς» έγραψε ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.

Την ενόχληση του Μπάμπη προκάλεσε αυτό το δημοσίευμα του Αλτσαντήρι.

Και σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ με τον Μπάμπη.

Για αρχή δεν αρκούν τα tweets που παραθέτει το ΑλΤσαντήρι για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει ανεπάρκεια και δυσανεξία στην κριτική.

Για παράδειγμα, η προσεκτική ανάγνωση τουίτς αναδεικνύει κάποια ανεπάρκεια.












Πρόκειται για ένα δείγμα μόνο μίας "κουβέντας" στην οποία, όπως ο καθένας καταλαβαίνει, υπάρχουν πολύ περισσότερα, όμοια ή και χειρότερα.

Κουβέντα που ξεκίνησε στην βάση δημοσιευμάτων ότι ο κύριος Παπαπαναγιώτου προορίζεται για "media trainer" στελεχών της ΝΔ. Αυτά τα δημοσιεύματα δεν τα είχαν διαψεύσει από όσο γνωρίζω παρά μόνο μετά την "κουβέντα" αυτή και υπήρξε μόνο μία περίπου διάψευση, μετά κάμποσα "σαπέρα τιποτάκι" και αφού με είχε μπλοκάρει.
Όπως και να έχει, ο κύριος Παπαπαναγιώτου δεν είναι η πρώτη φορά που απαντά έτσι, το συνηθίζει. Όπως συνηθίζει να μπλοκάρει, να βρίζει και μετά να σβήνει τα υβριστικά του tweets.

Συμφωνώ επίσης ότι από την προσεκτική ανάγνωση τουίτς αναδεικνύεται δυσανεξία στην κριτική.





Φυσικά η "δυσανεξία" δεν αφορούσε μόνο εμένα.



Πάλι πρόκειται για ένα μικρό δείγμα της ίδιας, μίας αν και μακράς "κουβέντας". Θα μπορούσαν να είναι περισσότερα αλλά δεν υπάρχει λόγος να γράψω 10 σελίδες. Τα λίγα αυτά (λίγα για τον πολυγραφότατο κύριο Παπαπαναγιώτου) νομίζω ότι αρκούν. Θα ήθελα να παραθέσω όλη την κουβέντα ώστε να μην κατηγορηθώ ότι παραπληροφορώ αλλά αυτό είναι αδύνατο για τρεις λόγους.
Πρώτον, ότι ο κύριος Παπαπαναγιώτου Σβήνει συστηματικά tweets του, συχνά σε λιγότερο από ένα λεπτό από την στιγμή που τα έγραψε.
Δεύτερον γιατί η "κουβέντα" αυτή, ακόμα και αν δεν έσβηνε τα tweets θα ήταν πολύ μεγάλη για να χωρέσει εδώ.
Και τρίτον γιατί ο κύριος Παπαπαναγιώτου μπλοκάρει πολύ εύκολα χρήστες του twitter. Έτσι, ακόμα και αν δεν έσβηνε ή δεν ήταν τεράστιο, οι περισσότεροι και πάλι δεν μπορούν να θαυμάσουν τα tweets αυτά.

Ένα δείγμα πάντως μπορεί κανείς να πάρει με ένα search κάνοντας κλικ εδώ.

Παρόμοια τουίτς συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν ξημερώματα 10/8/2016 (μέχρι τις 5 το πρωί!) με υπονοούμενα για διαρροή των στοιχείων μου αλλά και προσπάθεια εμπλοκής τρίτων, άσχετων ανθρώπων.

Νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο ούτε για το θέμα "δυσανεξία στην κριτική", θέλω όμως να τονίσω ξανά την προσπάθεια εμπλοκής τρίτων, άσχετων, κάτι που θεωρώ ποταπό.
Αυτός είναι και ο μοναδικός χαρακτηρισμός που θέλω να κάνω, μόνο για έμφαση. Για όλα τα άλλα αρκούν αυτά που γράφει ο ίδιος ο κύριος Παπαπαναγιώτου.

Τόση είναι η "δυσανεξία στην κριτική". Πάνω από 2 24ωρα συνεχών επιθέσεων, ύβρεων και απειλών, ακόμα και με εμπλοκή τρίτων, άσχετων ανθρώπων που κατέληξε να δείξει χωρίς καμία αμφιβολία το ποιόν του συγκεκριμένου δημοσιογράφου του ΔΟΛ. 

Ούτε βέβαια χρειάζεται να πούμε κάτι για τις πάντα χρήσιμες στην οριοθέτηση της γελοιότητας παρεμβάσεις του Γιώργου Μουρούτη.

Όσο για το ότι ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου θεωρεί πως η δυσανεξία και η ανεπάρκεια που αναδείχθηκε αφορά οποιονδήποτε άλλο, εκτός από τον ίδιο, αυτό λέγεται προβολή.
Είναι από τους κλασικούς αμυντικούς μηχανισμούς στην Φροϋδική ψυχανάλυση.

Στον ίδιο επιστημονικό κλάδο θα πρέπει να απευθυνθεί ο κύριος Παπαπαναγιώτου για να εξηγήσει την επιμονή του να αναφέρεται σε αιμορροΐδες, αλοιφές (έτσι γράφεται, όχι αλειφές όπως έγραψε) και άλλα τέτοια πρωκτικά.

Ελπίζω να το κάνει.

Επειδή όμως η ζωή δεν περνάει χωρίς γέλιο, ας κλείσουμε με μία χιουμοριστική νότα:

Update 28/9/2016. Ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου δεν μπορεί παρά να αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι... Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.
Νομίζω δεν χρειάζεται να σχολιάσει κανείς, όπως πάντα ο Μπάμπης τα λέει μόνος του.

Όταν κάποιος απαντάει έτσι στην κριτική δείχνει τόσο την δυσανεξία του σε αυτή όσο και την ανεπάρκειά του να απαντήσει διαφορετικά. Και είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα ορισμένοι δείχνουν τον πραγματικό εαυτό τους που επιμελώς έκρυβαν πίσω από την λουστραρισμένη τους εικόνα στα ΜΜΕ, μόλις εκτεθούν για λίγο στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου