Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 2-8/4/2012

Σήμερα πάλι κάποιοι μαζεύτηκαν στο σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν με αφορμή την αυτοκτονία του Δ Χρίστουλα. Περίπου 700 είπαν τα ΜΜΕ, πόσοι από αυτούς πήγαν ψάχνοντας για επεισόδια; Σίγουρα πάντως όχι οι δημοσιογράφοι! Φαίνεται όμως πως τελευταία έχουν μπει στο στόχαστρο. Μέχρι και από τα κρατικά ΜΜΕ καταγγέλθηκε η συμπεριφορά της αστυνομίας σήμερα! Αναφέρομαι στην ΕΤ3 γιατί στην ΝΕΤ, παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Γ Σιδέρη να ενημερώσει τον κόσμο για το τι έγινε διακόπηκε δύο φορές από την Έλλη Στάη! Αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ένωσης φωτορεπόρτερ Ελλάδας νοσηλεύεται μετά από χτύπημα αστυνομικού, με εμπιεστικό κάταγμα κρανίου και πιθανότατα θα χειρουργηθεί. Δεν είναι περίεργο, ήταν αναμενόμενο. Πριν περίπου ένα χρόνο ένας άλλος διαδηλωτής κόντεψε να πεθάνει από σπασμένο κεφάλι αλλά κανείς δεν τιμωρήθηκε. Λίγο αργότερα ο ίδιος φωτορεπόρτερ είχε σπασμένο χέρι μετά από άλλη μια αλληλεπίδραση με τα ΜΑΤ στο σύνταγμα. Κανένας δεν έφταιξε ούτε τότε. Ούτε για το σακάτεμα του Ε Κυπραίου, ούτε για τα εκατοντάδες παρόμοια περιστατικά που μόνο από τύχη δεν κατέληξαν να απειλούν την ζωή των θυμάτων. Γιατί να μην αποθρασυνθούν οι ΜΑΤατζήδες; Οι συνθήκες "ατυχήματος" έχουν στηθεί από καιρό τώρα.

Δεν ξέρω ποιός ήταν ο Δ Χριστούλας, αυτοί που τον ήξεραν τον περιγράφουν ως έναν αξιοπρεπή και ήσυχο άνθρωπο. Ήδη όμως από την πρώτη στιγμή της είδησης της αυτοκτονίας του ξεκίνησε μια εμφανής προσπάθεια "δολοφονίας χαρακτήρα". Την αρχή έκανε ο Μπεγλίτης χωρίς να έχει ίχνος πληροφόρησης για τον άνθρωπο, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως είχε χρέη και ίσως να του "τα φάγανε τα παιδιά του ή ο ίδιος". Πολύ γρήγορα κυκλοφόρησαν φήμες πως είχε κατάθλιψη και είχε κόψει τα φάρμακά του. Ο Κουκουλόπουλος το πήγε ένα βήμα πιο πέρα αμφισβητώντας το αν ο συγκεκριμένος είχε οικονομικό πρόβλημα αλλά κυρίως αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως ήταν μεταξύ αυτών που ανέβασαν την φαρμακευτική δαπάνη της χώρας!
Άλλοι μιλήσανε για "απονενοημένη μετριότητα" και άλλοι ξεκάθαρα για looser. Πριν ακόμα θαφτεί ο άνθρωπος... Δεν μπορώ ακόμα να χαρακτηρίσω ούτε τον άνθρωπο, ούτε την πράξη, ξέρω μόνο, από τον τρόπο που έγινε πως εκτός από μια αυτοκτονία ήταν και μια κραυγή, ένα μήνυμα. Αυτοί όμως που έχουν τόσο ακραίους χαρακτηρισμούς για αυτόν έχουν άραγε εξίσου ισχυρά επιχειρήματα για τους χαρακτηρισμούς τους; Κάποτε ένας φίλος μου είχε πει πως αυτοί που εκφράζονται με απόλυτη βεβαιότητα για πολύ σοβαρά, πολύπλοκα θέματα είναι είτε πολύ μάγκες είτε πολύ μαλάκες. Μόνο που ψάχνω για μάγκες και δεν βρίσκω...

Η αυτοκτονία του Δ Χριστούλα μας έπιασε όλους απροετοίμαστους. Κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα. Δεν ήταν λάθος, ήταν προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος. Ο Μπεγλίτης έσπευσε να πει "δεν ξέρω αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του" (!!!). Δεν ήταν γκάφα, ήταν προσπάθεια αποποίησης των δικών του ευθυνών. Άλλοι έσπευσαν να δηλώσουν την λύπη τους, πολλοί από αυτούς χέστηκαν για την αυτοκτονία, να την εκμεταλλευτούν θέλησαν. Αρκετός κόσμος μαζεύτηκε αυθόρμητα στο σύνταγμα για να διαδηλώσει την αντίθεσή του σε όσα οδήγησαν έναν άνθρωπο να αυτοκτονήσει. Τα ΜΑΤ όταν οι κάμερες των περισσοτέρων ΜΜΕ έκλεισαν τους ψέκασαν, τους χτύπησαν και τους έδιωξαν βίαια από τον χώρο. Ούτε αυτό ήταν λάθος, είχαν προφανώς τις εντολές τους. Αυτούς έχουμε, έτσι λειτουργούνε. Μήπως είναι πια καιρός να τους αλλάξουμε;

Ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, ο Δημήτρης Χριστούλας αυτοκτόνησε σήμερα. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, οι πλασιέ του τρόμου και της ελπίδας δηλαδή, δήλωσε είτε την λύπη της, είτε τον αποτροπιασμό της. Γιατί όμως; Ποιος δεν το περίμενε;; Είναι ομολογημένο πλέον πως ως λύση για την «οικονομική κρίση» επιλέχθηκε η εσωτερική υποτίμηση. Αυτό όλοι ξέρανε πως σημαίνει την εξαθλίωση ορισμένων πρώην νοικοκυραίων, αξιοπρεπών και υπερήφανων. Γιατί η αυτοκτονία ενός από αυτούς κάνει σήμερα εντύπωση; Μήπως γιατί «φεύγοντας» φρόντισε να δείξει τους αυτουργούς του εγκλήματος; (Δες τι είπε ο Διευθυντής ψυχιατρικής κλινικής κος Μεγαλοοικονόμου μια μέρα αφού έγραψα αυτό το σχόλιο)

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου