Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

1000 Μπούρδες

Σχεδόν όσο καιρό έχω αυτό το ρημαδομπλόγκ και εντυπωσιασμένος από την ικανότητα των πολιτικών της χώρας να μπουρδολογούν, συλλέγω τα εξόφθαλμα ψεύδη τους, τις απίστευτες ανοησίες τους, τις εμετικές δηλώσεις τους, με μία λέξη τις μπούρδες τους.

Μπούρδες αντιπολιτευτικές που ξεχάστηκαν μόλις κάποιοι έγιναν κυβέρνηση, μπούρδες κυβερνητικές που αποκαλύπτουν την αλαζόνα και την ασχετοσύνη των κυβερνώντων, μπούρδες κυβιστήσεως που δείχνουν πόσο εύκολα αλλάζουν θέσεις οι πολιτικοί μας όταν αυτό τους συμφέρει, μπούρδες πολλές.
Εντάξει, δεν είναι 1000 ακόμα, είναι μόλις 972 προς το παρόν. 100+1 είναι πλέον.
Η μπουρδολογία των πολιτικών σε αυτή την χώρα όμως δεν έχει τελειωμό και είμαι σίγουρος πως σύντομα όχι απλά θα φτάσουμε τις 1000 αλλά θα τις ξεπεράσουμε με άνεση.

Πριν σε ζαλίσω με λεπτομέρειες τι ακριβώς είναι αυτές οι "μπούρδες" μπορείς να τις δοκιμάσεις:
Κάνε κλικ στο "κλικ για νέα μπούρδα" για να δεις νέα τυχαία μπούρδα.
Μπορείς να κάνεις κλικ στο "Απίστευτο ε; Δες το και εδώ λοιπόν!" για να δεις την μπούρδα στον φυσικό της χώρο (το site στο οποίο έχει ανέβει) και μπορείς, αν δεις κάτι που να σου "αρέσει" να το διαδώσεις μέσω τουίτερ με το κουμπί "tweet".
Πιο κάτω θα βρεις οδηγίες για το πως να εγκαταστήσεις το σκριπτάκι αν θέλεις στο δικό σου blog ή site ή να το βάλεις στο κινητό σου.
**Ενημερώθηκα πως το adblock μπλοκάρει το script. Το script (όπως και το blog) δεν έχει πουθενά διαφημίσεις ή κάτι κακόβουλο, είναι ένα απλό html/javascript με "ατάκες" και λινκς και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας οπότε αν θέλεις να το δεις προτείνω να απενεργοποιήσεις το adblock που πιθανότατα εκλαμβάνει αυτή την λίστα ή κάποια από τα λινκ ως διαφημιστικά ή κάτι τέτοιο. 



Η λίστα αποτελείται αποκλειστικά από πολιτικούς που έχουν υπάρξει μέλη κομμάτων της κυβέρνησης και, αν δεν κάνω λάθος, (1000 μπούρδες είναι αυτές, δεν τις θυμάμαι όλες), δεν υπάρχουν μπούρδες αντιπολιτευόμενων.
Αυτό έγινε για δύο λόγους.
1ον, εξ αρχής δεν ήθελα να μαζεύω τις ατάκες πολιτικών που μπορεί εγώ να θεωρώ μπούρδα αλλά ατάκες που αποδεδειγμένα είναι μπούρδες.
Αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο με τους πολιτικούς κομμάτων που έχουν κυβερνήσει, αφού η σύγκριση του τι έλεγαν όσο ήταν στην αντιπολίτευση με αυτά που έκαναν όταν απέκτησαν εξουσία είναι εύκολη και αποδεικνύει την μπουρδολογία τους.
2ον Δεν προλαβαίνω.
Είναι τόσες οι αποδεδειγμένες μπούρδες των κομμάτων της εκάστοτε κυβέρνησης που μετά βίας προλαβαίνω να μαζέψω κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές.
Αν είχα περισσότερο χρόνο άνετα θα είχα καμιά δεκαριά χιλιάδες από δαύτες αντί για μόλις 1000 που έχω τώρα.
Αν ασχολούμουν και με την αντιπολίτευση εκτός του ότι ο καθένας θα μπορούσε να πει πως το Α ή το Β δεν είναι μπούρδα και θα εφαρμοστεί αν το κόμμα του έρθει στην εξουσία, δεν θα προλάβαινα να ασχοληθώ με τις άλλες.
Άλλωστε θεωρώ πως η κριτική της κυβέρνησης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Και όταν έχεις τέτοιες απίθανες κυβερνήσεις η κριτική της αντιπολίτευσης έρχεται δεύτερη.
Ας μην όμως νιώθουν ριγμένοι οι αντιπολιτευόμενοι αρκεί να πούνε τις κατάλληλες μπούρδες για να γίνουν και αυτοί κυβέρνηση με τέτοιον υπέροχο μπουρδολάγνο λαό που έχουμε, οπότε θα έχουν και αυτοί την τιμητική τους.

Τον τελευταίο καιρό προσέθεσα και ακροδεξιές μπούρδες.
Είναι λίγο διαφορετικές από τις άλλες από την άποψη πως δεν αποτελούν προεκλογικές μπούρδες που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν αλλά μπούρδες που κάποιοι θα ήθελαν να υλοποιηθούν και η πιθανότητα αυτή φέρνει ανατριχίλα.
Μπούρδες που αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται ορισμένοι.
Δοκίμασέ το και θα καταλάβεις.

Επειδή έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς οι μπούρδες εκτός από εξόφθαλμες έπρεπε να είναι και αποδεδειγμένα δικές τους γιατί εκτός από μπουρδολόγοι οι περισσότεροι είναι και θρασύτατοι και δεν θα το είχαν σε τίποτα να σκούζουν ότι είναι "αθώοι".
Γι αυτό η μεγάλη πλειοψηφία συνοδεύεται από το σχετικό λινκ σε επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ή του ίδιου του πολιτικού ή στην χειρότερη περίπτωση από κάποιο ψηφιακό ΜΜΕ που όμως να θεωρείται όσο γίνεται αξιόπιστο.
Και κάποιες σοσιαλμηντιακές μπούρδες συνοδεύονται από το σχετικό screenshot γιατί κάποιοι συνηθίζουν να σβήνουν.
Δυστυχώς το ίδιο μπορεί να συμβεί και με άρθρα ή site.
Παράδειγμα είναι το ΠΑΣΟΚ που "ανανέωσε" το site του και έσβησε πολλές αναρτήσεις με αποτέλεσμα αρκετά λινκς να μην λειτουργούν.
Θα τα βρω όμως και όταν έχω τον χρόνο θα ανανεωθούνε και αυτά τα λινκς θα ήταν κρίμα να εξαφανιστούνε τέτοια μαργαριτάρια.
Πάντως παρά τα σβησμένα λινκς μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιος να αμφισβητήσει την πατρότητα κάποιας από τις μπούρδες.

Επειδή οι μπούρδες των πολιτικών μας είναι αμέτρητες, ακόμα και μία "ανθολογία" ενός μικρού μέρους από αυτές δεν μπορεί να παρουσιαστεί σαν ένα κείμενο, θα γινόταν τεράστιο και κανείς δεν θα έκανε τον κόπο να τις διαβάσει.
Έτσι έφτιαξα ένα javascript που βγάζει μία μπούρδα κάθε φορά με τυχαία σειρά.
Ίσως σε κάποια φάση να τις ανεβάσω μαζεμένες όλες κάπου να γελάμε και να κλαίμε με τα χάλια μας.

Αν κάποιος θέλει να εγκαταστήσει το σκριπτάκι στο blog ή το site του μπορεί να το κάνει ελεύθερα, αρκεί να αφήσει το "script by gerogriniaris" με το λινκ στο blog.

Για blog η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, αρκεί να αντιγράψεις σε μία ανάρτηση σε html view τον παρακάτω κώδικα:

<iframe frameborder="0" height="480" width=100% src="http://gerogriniaris.ucoz.net/script/gerogriniarisbs0972B.htm"></iframe>

Αναλόγως του πλάτους των αναρτήσεων μπορεί να χρειαστεί να παίξεις λίγο με το "height=460" (το μήκος ή ύψος που θα καταλαμβάνει το scipt) ώστε να μην χρειάζεται scroll down (αν είναι πολύ μικρό) και να μην έχει μεγάλο κενό στο κάτω μέρος (αν είναι πολύ μεγάλο). Με λίγες δοκιμές θα το βρεις.
Αν έχεις σκούρο background μπορείς να αλλάξεις το "gerogriniarisbs0972B.htm" σε "gerogriniarisbs0972W.htm" (αντί για B W στο τέλος) ώστε να έχει λευκά γράμματα το κείμενο και να φαίνεται καλύτερα.

Αν θέλεις να το βάλεις σαν gadget δεξιά ή αριστερά της ανάρτησης όπως το έχω εγώ (πάνω δεξιά) και πάλι εύκολο είναι.
Κάνεις κλικ στην "σχεδίαση" του blog, επιλέγεις "διάταξη" και από εκεί "προσθήκη gadget".
Στην συνέχεια επιλέγεις html/javascript gadget και σε html view επικολλάς τον ίδιο κώδικα.
Ισχύει και πάλι το ίδιο με το ύψος του gadget και με το χρώμα της γραμματοσειράς που μπορεί να χρειαστεί κάποιες δοκιμές ώστε να ταιριάξει σωστά αλλά δεν είναι δύσκολο.

Στην περίπτωση του wordpress και άλλων πλατφόρμων δεν ξέρω πως μπορεί να προστεθεί αλλά είναι απλό javascript χωρίς κάτι ιδιαίτερο και θα πρέπει λογικά να "παίζει" παντού.
Κάποιος με βασική γνώση html δεν θα πρέπει να δυσκολευτεί καθόλου να το εγκαταστήσει ή να αλλάξει και τον τρόπο που φαίνεται.
Ο κώδικας ολόκληρος είναι στο λινκ αυτό.

Το ίδιο λινκ (http://gerogriniaris.ucoz.net/script/gerogriniarisbs0972B.htm) μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος αν το θέλει στο κινητό του και αν βρει τρόπο να το κατεβάσει στο κινητό (δεν ξέρω λεπτομέρειες για το πως γίνεται αυτό) να το έχει και για offline viewing, κάτι σαν application.
Το έχω δοκιμάσει σε iphone και android και δούλευε κανονικά και φυσικά δουλεύει και σε pc ή tablet.
*Update! Μπορείς αν έχεις android κινητό να το κατεβάσεις απευθείας εκεί από αυτή την σελίδα. (.APK αρχείο για κανονική εγκατάσταση σε android)
**Σο iphone υπήρχε πρόβλημα να το "δει" η συσκευή. Αυτό λύθηκε στέλνοντάς το με email οπότε υπάρχει επιλογή για αποθήκευση και μπορείς μετά να το ανοίγεις. Σε περίπτωση που κάποιος το βλέπει από το αποθηκευμένο αρχείο χωρίς ενεργή σύνδεση internet απλά δεν θα φαίνονται τα κουμπιά του τουίτερ.

***Στις "μπούρδες" θα βρεις και πολλά ορθογραφικά. Μερικά είναι δικά μου. Τα περισσότερα όμως είναι επειδή ήθελα να είναι ακριβώς όπως ειπώθηκε η μπούρδα. Αυτό για τους περίεργους με τα ορθογραφικά, ξέρουν αυτοί :-)

Τα αρχεία με τις μπούρδες θα συνεχίσουν να ανανεώνονται αλλά με τον δικό μου ρυθμό οπότε το πόσο συχνά παίζεται.
Μπορεί κάποιες ημέρες να προσθέτω πολλά και μπορεί να μείνουν εβδομάδες χωρίς ανανέωση αλλά νομίζω 1000 είναι αρκετά για να διασκεδάσεις (και να προβληματιστείς) μέχρι την επόμενη ανανέωση.
Μια και έφτασαν τις 1001 οι μπούρδες (ο @arkoudos προσέφερε την 1001η) τις ανέβασα και σε excel.
Μπορείς να τις πάρεις από εδώ.
Ίσως σε κάποια φάση να φτιάξω και κάποιο κουίζ από αυτά, θα δούμε.

Αν τελικά αποφασίσεις να ανεβάσεις το σκριπτάκι αυτό στο δικό σου blog, site ή κινητό support δυστυχώς δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα δουλεύει σωστά ή ότι θα παρέχω κάποια υποστήριξη.
Ένας είμαι και δεν έχω και τόσο χρόνο.
Μπορείς όμως αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να στείλεις email στο gerogriniaris@gmail.com και θα προσπαθήσω να απαντήσω.
Προς το παρόν enjoy.

2 σχόλια:

  1. Καλές οι μπούρδες από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
    Μπούρδες από ΧΑ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, δεν έχει;
    Τις θέλουμε ΟΛΕΣ!

    Στην επόμενη έκδοση μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ :-)

      Όπως γράφω δεν έχει γιατί δεν θα προλάβαινα και δίνω προτεραιότητα σε κόμματα που έχουν κυβερνήσει.

      Από ΧΑ ειδικά θα έπρεπε να βάλω όλο τους το site, αλλά υπάρχουν παρόμοια που θα είχε ενδιαφέρον ένα κουίζ ποιός ΧΑτης το έγραψε.
      Όπως για παράδειγμα το "Τι συλλήψεις και πράσινα άλογα… δεν έχουμε χρήματα για τέτοιες πολυτέλειες… σακατέψτε στο ξύλο τα αναρχοκουμμούνια" μάντεψε ποιός.

      Για το ΚΚΕ υπάρχει το παλιό καλό ΚΚΕ Generator

      Για τους ΑΝΕΛ τι να λέμε τώρα με τους ψεκασμένους που θα έλεγε και ο Μάκης Βορίδης που έχει ρωτήσει στην βουλή για αεροψεκασμούς ή ο Άδωνις Γεωργιάδης που έχει ρωτήσει για τα παιδιά indigo και τον "δόλιο δούρειο ίππο 666" ;-).

      Όσο για τον σύριζα, έχουν και μεγάλο site, όπως επίσης λέω αρκεί να πούνε τις κατάλληλες μπούρδες και με τον λαό που έχουμε άνετα θα γίνουν γκουβέρνο κι αυτοί οπότε βλέπω το επόμενο να είναι τίγκα στην συριζαίικη μπουρδολογία.
      Όταν όμως υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός από τρολάκια, μπλογκς, εκβιαστές και συκοφάντες (ορισμένοι καταδικασμένοι, όχι μουρούτικα, θα τα πούμε σε κάποια φάση γι αυτούς αναλυτικά) που από το 2009 τουλάχιστον ασχολείται με την αποδόμηση του σύριζα δυσκολεύομαι.
      Πλάτη σε τέτοια καθάρματα δεν μπορώ να βάλω.

      Πάντως ένα είναι σίγουρο.
      Μπούρδες υπάρχουν.

      Διαγραφή